2021-04-01 223 瀏覽
今日同朋友睇完戲由尖沙咀閑逛見到間裝修特別,好多霓虹燈做格局 走酒吧風格既餐廳決左入去,唸住食個light dinner算,誰知食物充滿驚喜叫左兩杯mocktail,一杯以cranberry同elderflower 做主題既深深吸引住我既配搭果然冇失望🥰好合適女仔飲 唔太甜唔藥水,莓咪重但唔會太酸,仲浸浸既花香味 超讚🏻而朋友叫左一杯以佢地自家制既菠蘿汁做底,加柑桔等等citrus 類既水果調配,好開胃 好清新兩樣都好正 係有心機做既mocktail🏻野食方面,我地叫左個明太子釀雞翼雖然係小食,但係份量都唔吝嗇🏻雞翼整得恰到好處,唔會太油🏻個人覺得明太子味道唔太出,但係冇骨嘅雞翼 加上會餐廳自家制嘅酸辣汁夠開胃醒神好滿足,可以一試!另外,我哋仲叫咗個烤鴨酥皮紙卷,幾特別既小食用黎係呢種風格既餐廳享受(其實係有啲想吃北京填鴨所以試下)不過黎到之後,其實係今晚既亮點!!好好食,皮如所講既紙甘薄,脆卜卜 有幾分似炸春卷既皮甘出色🥰🥰實在驚喜!入面既鴨肉好足料,成個卷好飽和,裡面八成肉夾埋左一啲芹菜類似既蔬菜喺入面,爽爽脆脆既口感既清新但又滿足到想食少量肉既需求🏻🏻🏻十分欣賞🥰🥰🥰最後,我地都

最後,我地都叫左個risotto,係海膽同帶子做主角加上勁量芝士真係食甘多間既risotto 都未遇過甘滿足🥰帶子幾大隻,唔會過熟🏻海膽同芝士撈勻成餐都簡直係罪惡,好彩果晚係早左食餐牌上選擇仲有啲其實想試,但下次黎食埋都應該要咁安排先得🥲

2021-03-28