2017-08-20 127 瀏覽
每一間餐廳都有佢獨特既地方,同特色食物,如果唔係好難留得住客人。今日就係度試左兩樣幾特別既食物,大家黎到一定要食下!第一樣就係稻草燒三文魚唔係講笑,佢真係用稻草燒三文魚架。我都係第一次見同食。即叫即燒,睇見都正!呢碟就係成品啦。三文魚肥美,個邊薄薄地燒熟左。食落有陣煙燻、稻草既味道,好香、好特別!因為個邊燒左,所以咬落去,個邊硬少少,內裡好林。另一樣叫左意大利粉呢個唔係普通既意大利粉,係係芝士上"煮"既意大利粉。好大舊芝士啊!職員會一路搖鈴一路推架車出黎,係你面前撈個麵。首先,職員係大芝士度刮啲芝士出黎,然後放啲煮熱左既麵落去,快手撈混。完成左啦!配料仲有蝦、蟹柳絲同煙肉等。芝士融晒,意粉沾滿晒芝士,芝士味超濃!有少少似blue cheese既味道,好香,好creamy!好好味!以上呢兩款都好特別,黎到一定要試!剩食上面果啲梗係唔夠喉啦,仲叫左幾樣其他食物!小食-炸蠔好脆,外脆內林,咬開個蠔好熱,好多蠔汁流出黎,點埋佢配埋酸酸地個汁更好食!甜蝦新鮮,蝦多過飯鰻魚汁好正,個皮韌韌地有咬口,鰻魚肉燒過,焦焦地,唔錯。醬油拉麵醬油唔係太咸,岩我口味!配料有粟米、木耳、竹筍、豬軟骨同紫菜等。個
今日就係度試左兩樣幾特別既食物,大家黎到一定要食下!

第一樣就係稻草燒三文魚
唔係講笑,佢真係用稻草燒三文魚架。我都係第一次見同食。

即叫即燒,睇見都正!

稻草燒醬油三文魚刺身

另一樣叫左意大利粉
呢個唔係普通既意大利粉,係係芝士上"煮"既意大利粉。

完成左啦!

煙肉芝士意大利麵

以上呢兩款都好特別,黎到一定要試!
剩食上面果啲梗係唔夠喉啦,仲叫左幾樣其他食物!

小食-炸蠔

炸日本牡蠣

甜蝦新鮮,蝦多過飯
甜蝦壽喜

鰻魚汁好正,個皮韌韌地有咬口,鰻魚肉燒過,焦焦地,唔錯。

鰻魚壽司

醬油拉麵
醬油唔係太咸,岩我口味!配料有粟米、木耳、竹筍、豬軟骨同紫菜等。個溏心蛋黃limlim的,食落有甜甜地既感覺。

豬軟骨醬油拉麵

豬軟骨好正,入晒味,好林,軟骨位林到好似雞蛋甘,好喜歡!

又係滿足既一餐!正!下以會想試下個稻草燒牛扒
稻草燒醬油三文魚刺身