2019-08-11 862 瀏覽
因為男友生日,佢揀咗呢間舖,一入到去唔知點解有一陣異味,感覺已經不良好,但基於不想再改地點,便硬著頭皮繼續光顧。食物部分偏鹹,明太子雞翼好乾同熱氣,不知道廚師如何烹調得咁難食,另外,炸雞食了也很失望😣魷魚可以,但友人話鮮味不足,性價比底,帶子可以。

2019-08-01 400 瀏覽
放工相約朋友去食日本菜,黎到咗呢間日式風情的食堂。環境好舒適的,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方鹽燒魷魚鬚少許焦香而帶點醬油的香味,肉質軟腍而有咬口,佐酒真係一流茶心太軟唔係太流心,但係抹茶味都幾香,配上少少紅豆蓉,味道都唔錯,除左心太軟,仲有一球雲尼拿雪糕、粟米片同忌廉,雪糕加埋粟米片增添左甜味同脆口感,味道唔錯。油豆腐烏冬麵條粗身,質感彈牙,清清淡淡,吃完串燒和小食後吃一碗,滿足!这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民

鹽燒魷魚鬚
少許焦香而帶點醬油的香味,肉質軟腍而有咬口,佐酒真係一流

油豆腐烏冬

2019-07-28
用餐優惠
現金券
2019-07-14 438 瀏覽
👉🏻蟹肉蟹膏燒🦀💲78又係蟹蓋❗️好爆呢排好似食得有啲密 一個月內食咗三次😹呢個佢燒完撈完會再擺返啲蟹肉同蛋係面 所以蟹肉份量係平時食開嘅double❗️🤩不過佢一上枱個下我以爲係未燒好😹由於佢又擺多隻蛋係面 所以質感會稀啲冇咁膏 睇大家中意咩口感啦🤣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻浜燒鮑魚💲62都幾大舊同彈牙 但冇咩汁口道清咗啲〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻煙肉芝士奶油意大利面🍝bacon cheese cream pasta (2 ppl)💲128呢個同上次食嘅一樣都係咁多料👍🏻入面有煙肉🥓、蟹柳、蝦🦐好多配料👍🏻而且都好creamy😋 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻丸燒大帶子(蒜蓉牛油味)Grilled scallop with garlic butter💲48呢個佢將帶子剪晒做一粒粒 燒得太硬又唔係好食到蒜蓉牛油味😕〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻河豚干Grilled horse mackerel💲73呢個好食😋好有咬口又幾鮮魚干味👍🏻不過太細份 貴咗少少🤣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️整體感覺食物有少少偏貴不過食定係飽肚的😹佢啲磯燒係自己燒好先送上你枱 冇得睇住佢係隔離一路燒一路食😕〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️北海道爐端燒
👉🏻蟹肉蟹膏燒🦀💲78

👉🏻浜燒鮑魚💲62
都幾大舊同彈牙 但冇咩汁口道清咗啲

呢個佢將帶子剪晒做一粒粒 燒得太硬又唔係好食到蒜蓉牛油味😕

呢個好食😋好有咬口又幾鮮魚干味👍🏻不過太細份 貴咗少少🤣
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
北海道爐端燒 (尖沙咀)
📍尖沙咀亞士厘道27號捷利商業大廈3樓 🔗#7eating尖沙咀#7eating日本菜
2019-07-04 558 瀏覽
晚餐慶祝生日,但未諗好食咩…只係想食下壽司,食下燒牛,但又唔想放題一路出黎一路search openrice,就揀左呢間裝修都幾日式下,仲有榻榻米房間榻榻米我諗唔係係人都岩坐,對腳唔知放邊好來個壽司先玉子燒,熱辣辣上台,加埋薑絲一齊食,好正甲羅燒,混埋後趁熱食,好味都講唔到野燒羊架,好似有少少孜然,唔羶,好淋煙肉蠔串燒燒大蔥燒牛舌燒青椒仔本想再encore牛舌,但又想食其他款下次再黎啦!(已經諗定下次再黎食!)燒牛仔骨,好淋呀!燒三文魚鮫,好肥美燒安格斯,好似係168蚊,唔貴D 蒜片整到好脆,每食一塊牛我都加埋一齊食,yummy!炸雞軟骨,又係熱辣辣其實仲有叫左1~2人份量既意粉忙住比阿仔食都無影到相阿仔一個食哂,真係少有,連小朋友都欣賞是日晚餐真係好滿足,因為老公成日嫌3嫌4,今次佢都滿意
晚餐慶祝生日,但未諗好食咩…
只係想食下壽司,食下燒牛,但又唔想放題
一路出黎一路search openrice,就揀左呢間
裝修都幾日式下,仲有榻榻米房間

榻榻米我諗唔係係人都岩坐,對腳唔知放邊好

三文魚壽司

來個壽司

玉子蛋

玉子燒,熱辣辣上台,加埋薑絲一齊食,好正

甲羅燒

甲羅燒,混埋後趁熱食,好味都講唔到野

燒羊架

燒羊架,好似有少少孜然,唔羶,好淋

煙肉蠔串燒,牛舌串燒,大蔥串燒,青椒仔串燒

煙肉蠔串燒
燒大蔥
燒牛舌
燒青椒仔
本想再encore牛舌,但又想食其他款
下次再黎啦!(已經諗定下次再黎食!)
燒牛仔骨

燒牛仔骨,好淋呀!
燒三文魚鮫

燒三文魚鮫,好肥美

燒安格斯

燒安格斯,好似係168蚊,唔貴
D 蒜片整到好脆,每食一塊牛我都加埋一齊食,yummy!
炸雞軟骨

炸雞軟骨,又係熱辣辣

其實仲有叫左1~2人份量既意粉
忙住比阿仔食都無影到相
阿仔一個食哂,真係少有,連小朋友都欣賞

是日晚餐真係好滿足,因為老公成日嫌3嫌4,今次佢都滿意
  • 稻草烤安格斯牛扒
  • 燒牛舌
  • 北海道甲羅燒
2019-06-29 444 瀏覽
今晚和J在尖沙咀見完客,J想食日本嘢,我諗起北海道爐端燒,之前來過一次,印象唔錯裝修好日系,環境寬敞,氣氛很好精選刺身拼盤(五款)$278 ~有吞拿魚、三文魚、帶子、油金魚腩同埋深海池魚王,油金魚腩肥美,油脂豐腴,吞拿魚肉質爽甜有咬口,深海池魚王爽滑,魚味濃而鮮甜,帶子鮮嫩爽口,好美味啊!浜燒三色蟹蓋 $128~ 一上枱已經聞到好香,以鮮甜的海膽,晶瑩通透,脆卜卜的三文魚籽,鮮嫩的蟹肉和甘甜的蟹膏組成這個鮮甜美味,蟹味濃郁的甲羅燒,太好味la香味醬油燒鱈場蟹$198 ~嫩滑鮮甜的蟹肉還keep到juicy而帶點醬油的甜味,啖啖肉,必選鹽燒大蝦$58~蝦的肉質爽甜,鹽燒更能提昇蝦的鮮味帆立貝串$36 ~肉質爽滑彈牙,鮮甜鹽燒魷魚鬚 $58 ~少許焦香而帶點醬油的香味,肉質軟腍而有咬口,佐酒真係一流豬軟骨醬油拉麵$98~,豬軟骨好入味而且炆得超腍,拉麵麵質彈牙爽口,湯底香濃,配以流心蛋、紫菜、荀和木耳條,不錯

裝修好日系,環境寬敞,氣氛很好

鹽燒大蝦$58~蝦的肉質爽甜,鹽燒更能提昇蝦的鮮味

帆立貝串$36 ~肉質爽滑彈牙,鮮甜

2019-06-10
  • 香味醬油燒鱈場蟹
  • 浜燒三式蟹蓋
  • 鹽燒魷魚鬚
2019-06-27 155 瀏覽
今晚食左好多好好味既居酒屋小食雖然餐廳係樓上鋪,不過一入到去已經好有係日本既居酒屋風味。叫左好多野食:有蟹蓋、鮑魚、牛仔骨、玉子、魷魚、雞泡魚干同埋一份random三款既燒物。加左枝細細既清酒🍶 以上咁多種我最最最推薦係個蟹蓋,佢係蟹肉加蟹膏燒、上面再加一隻鵪鶉蛋。全部野都好match同埋個味道好濃。另外牛仔骨都燒得好juicy, 又唔會過熟。所以好有肉味又好林。其他食物都好有水準,不過價錢就唔算係超價啦
今晚食左好多好好味既居酒屋小食
雖然餐廳係樓上鋪,不過一入到去已經好有係日本既居酒屋風味。
叫左好多野食:
加左枝細細既清酒🍶
  • 明太子牛油燒烏賊鬚
2019-06-25 190 瀏覽
未得閒去日本,去住居酒屋過住癮先😋呢間好好味,好彩食物慰藉到我嘅心靈環境唔錯,有褟褟米位置😆會再訪!長期滿座,翻座率極高👍🏻必叫!真係好好味啊啊啊🤤超!滿!足!明太子嘅調味啱啱好,配埋蛋一齊食有微微嘅鮮甜食到一半先記得影😂牛舌係必叫😋 好juicy又入味雞軟骨加啲檸檬汁好清爽!啊牛仔骨嘅油脂真係好香😍必叫!我可以食十件😉依家望返相都流口水呢個丼醋飯係炒飯幾特別刺身好新鮮😉一啲腥味都無
未得閒去日本,去住居酒屋過住癮先😋
呢間好好味,好彩食物慰藉到我嘅心靈
環境唔錯,有褟褟米位置😆會再訪!

長期滿座,翻座率極高👍🏻

明太子玉子燒

必叫!真係好好味啊啊啊🤤超!滿!足!
明太子嘅調味啱啱好,配埋蛋一齊食有微微嘅鮮甜

牛舌&雞軟骨

食到一半先記得影😂
牛舌係必叫😋 好juicy又入味
雞軟骨加啲檸檬汁好清爽!

燒牛仔骨

啊牛仔骨嘅油脂真係好香😍必叫!
我可以食十件😉依家望返相都流口水

海鮮丼
  • 明太子雞蛋卷
  • 牛舌
2019-06-24 143 瀏覽
廚師推介嘅五款刺身,因為唔知會有咩刺身穩陣起見我地就加左一份海膽,不過黎到之後見到一切正常新鮮。蟹肉蟹蓔蟹蓋配搭豐富同蛋撈埋之後,唔似平時食嗰啲咁鹹,可以一試。煙肉廣島蠔,煙肉燒得唔錯把原有鹹味逼走,隻蠔就比煙肉包住黎燒一D都唔乾,好食呀!牛油燒魷魚鬆牛油味幾重,跟平時食開燒汁相比又有另一番體驗😬海苔鵪鶉蛋一粒粒細細隻都幾得意,打卡之選。焼蕃薯片蕃薯雖然份量比較少,但係一片片食都幾方便,味道ok。

蟹肉蟹蓔蟹蓋
配搭豐富同蛋撈埋之後,唔似平時食嗰啲咁鹹,可以一試。

牛油燒魷魚鬆
牛油味幾重,跟平時食開燒汁相比又有另一番體驗😬

海苔鵪鶉蛋
一粒粒細細隻都幾得意,打卡之選。

焼蕃薯片
蕃薯雖然份量比較少,但係一片片食都幾方便,味道ok。

2019-06-24 130 瀏覽
今日同老公慶祝拍拖周年紀念,特登請婆婆幫忙湊住兩隻小鬼,等我哋可以出去拍下拖,揀咗呢間北海道爐端燒,佢嘅裝修好有居酒屋嘅感覺。Menu都有勁多嘢揀,一見到個精選刺身拼盤(五款)( $278 )二話不說決定要食,有吞拿魚、三文魚、帶子、油金魚腩同埋深海池魚王,全部都好新鮮肥美,三文魚和油金魚的油脂分佈平均又靚,同埋本身成個SET都好吸睛!另外見佢都有唔少燒物可選,所以揀咗鹽燒大蝦一隻( $58 ),同一個海膽魚籽蟹肉蟹膏燒( $128 )一上枱已經聞到好香,有好大舊海膽,啲魚籽晶瑩通透好靚,一咬就在口裡爆汁,另外仲有好多蟹肉,蟹味濃郁,成件事都好鮮甜美味!呢個製作需要,大家要預留時間。另外仲有香味醬油燒雪場蟹( $198 ),保留到蟹肉的肉汁不會太乾!黎居酒屋總係覺得一定要食串燒,不過幾十蚊一串都唔平,所以淨係揀咗帆立貝串( $36 ),中規中矩。老公就揀咗鹽燒魷魚鬚( $58 ),醬汁味滲入哂D魷魚鬚到,而且一點也不韌,如果佐酒真係一流!稻草烤塩鰹刺新( $98 ),叫既時候其實都唔知係乜,不過即管試下啦!但反而都幾驚喜!我以為係細細碟,點知咁大碟,而且好精緻,終於明白點解係「稻草烤」
,揀咗呢間北海道爐端燒,佢嘅裝修好有居酒屋嘅感覺。
精選刺身拼盤(五款)

呢個製作需要,大家要預留時間。
海膽魚籽蟹肉蟹膏燒
香味醬油燒雪場蟹
鹽燒大蝦

帆立貝串

稻草烤塩鰹刺新( $98 ),叫既時候其實都唔知係乜
,不過即管試下啦!但反而都幾驚喜!我以為係細細碟,點知咁大碟,而且好精緻,終於明白點解係「稻草烤」,因為真係有堆草在底!而且仲有好多蒜片同蔥,配左一碟唔知咩醬汁,呢個鰹魚都係刺身,但就經過燒,所以外面有少少熟,但又熟唔哂!都幾得意!
稻草烤塩鰹刺新
稻草烤塩鰹刺新

最後仲食左個豬軟骨醬油拉麵($98),D豬軟骨好入味而且炆得超腍,真係連骨食都唔覺得有硬既地方,
拉麵彈牙,湯底香濃,配有流心水蛋、兩片紫菜、粟米粒、荀和木耳條等。
豬軟骨醬油拉麵
2019-06-10
紀念日
精選刺身拼盤(五款)
海膽魚籽蟹肉蟹膏燒
香味醬油燒雪場蟹
豬軟骨醬油拉麵
2019-06-24 105 瀏覽
話說,上週和朋友來到尖沙咀的這間居酒屋吃晚飯,當晚客人好多,幸好有訂座。我們被安排到榻榻米的座位,要脫鞋。我們首先點了華味鳥手羽先 ($30)、牛舌 ($38) 及 雞軟骨 ($18),牛舌燒得香,肉質不錯。手羽先香口,肉質也算鮮嫩,如果調味再多一點就更好。雞軟骨有口感,加點檸檬汁,味道更突出!鵝肝帆立貝火炙壽司 ($68),算大份的壽司,鵝肝帆立貝一併吃味道原來挺合配。日式炸豆腐 ($58),好大件的豆腐扒,外皮炸得挺脆身,裡面夠滑,上面還有雞蛋和魚仔,不錯吃。明太子雞蛋卷($78) ,雞蛋卷熱辣辣送上,雖然表面有點燶,夾下去就知道軟冧冧,juicy好吃!明太子分量都多~稻草燒安格斯牛扒 ($168),份量挺多,不算太多肉汁,但也有肉味。切開可見到五成熟喔!金目鯛一夜干 ($148) ,鹹鮮的味道,是比較適合佐酒的菜式。油豆腐烏冬 ($68),麵條粗身,質感彈牙,清清淡淡,吃完串燒和小食後吃一碗,滿足!整體而言,餐廳食物種類很多,適合三五知己聚舊聊天。

手羽先香口,肉質也算鮮嫩,如果調味再多一點就更好。

雞軟骨有口感,加點檸檬汁,味道更突出!

切開可見到五成熟喔!

整體而言,餐廳食物種類很多,適合三五知己聚舊聊天。
  • 明太子雞蛋卷
2019-06-23 122 瀏覽
心在日本,但又無假可以點?咪就係不停去日本餐廳回味下哩排餐餐都刺身丼都悶,今日就去食爐端燒而名嘅餐廳~坐低叫個小食唔少得哩道重有他他mi坐嫁~~份量唔錯,香口送酒都一流朋友至愛嘅日式雞蛋粥,佢自己食哂成鍋我食左一小碗,好香蛋味~牡丹蝦刺身鮮甜爽彈推!食到咁上下爐端燒食物出場~哩個雪場蟹一拎過黎就聞到燒海鮮嘅香味燒一燒蟹腳啖啖肉嘅位食落真係零舍出味~鮮甜加上炭香~唔錯唔錯~接落黎有三色蟹蓋,甲羅燒黎講普遍都偏咸,唔係所有野放埋一齊就叫好味,哩個份量味道恰到好處哩個一𢳂食哂4樣野叫我點唔推介~海膽嘅甜、蟹子嘅鮮、蟹膏嘅郁香,再配少少蟹肉中和繼續我地叫左個三文魚夾三文魚子丼,份量十足!而且丼飯係經過特別調製初初重諗住只係寡寡地刺身加白飯,𢳂入去係有驚喜!佢每粒飯都有特製醬汁包住,令到你每一口都可以配飯去釣起刺身嘅鮮~我好鐘意哩碗刺身丼最後我地重食左個甜品不過因為我地太急急忙叫,所以啲小丸子有啲硬,哈哈~但唔緊要,個蜜瓜雪糕好味道
心在日本,但又無假可以點?
咪就係不停去日本餐廳回味下

哩排餐餐都刺身丼都悶,
今日就去食爐端燒而名嘅餐廳~
坐低叫個小食唔少得

哩道重有他他mi坐嫁~~
香酥雞軟骨

份量唔錯,香口送酒都一流

日式雞蛋粥

朋友至愛嘅日式雞蛋粥,
佢自己食哂成鍋

我食左一小碗,好香蛋味~
牡丹蝦刺身

牡丹蝦刺身鮮甜爽彈
推!
醬汁燒雪場蟹

食到咁上下爐端燒食物出場~
哩個雪場蟹一拎過黎就聞到燒海鮮嘅香味

燒一燒蟹腳啖啖肉嘅位食落真係零舍出味~
鮮甜加上炭香~唔錯唔錯~

接落黎有三色蟹蓋,
甲羅燒黎講普遍都偏咸,
唔係所有野放埋一齊就叫好味,
哩個份量味道恰到好處

哩個一𢳂食哂4樣野
叫我點唔推介~
海膽嘅甜、蟹子嘅鮮、蟹膏嘅郁香,
再配少少蟹肉中和

三文魚三文魚籽飯

繼續我地叫左個三文魚夾三文魚子丼,
份量十足!而且丼飯係經過特別調製

初初重諗住只係寡寡地刺身加白飯,
𢳂入去係有驚喜!佢每粒飯都有特製醬汁包住,
令到你每一口都可以配飯去釣起刺身嘅鮮~
我好鐘意哩碗刺身

甜瓜冰淇淋小丸子

最後我地重食左個甜品

不過因為我地太急急忙叫,
所以啲小丸子有啲硬,哈哈~
但唔緊要,個蜜瓜雪糕好味道
  • 浜燒三色蟹蓋
  • 三文魚三文魚子丼
2019-06-23 92 瀏覽
今晚約左幾個兄弟食飯其中一個提議爐端燒,帶左我地去店鋪非常整潔,牆上放左好多不同酒樽做裝飾,幾有日式風味叫左幾款食物飲下酒日式炸豆腐豆腐滑,豆香濃,雖然炸過,但用左日本醬汁淋面,無咁熱氣之外,別有一番風味浜燒帆立貝帶子肉一開四,開四左都好大粒,燒到岩岩好,嫩浜燒三色蟹蓋蟹蓋內有蟹肉、海膽、魚子,每款都幾多,將三款拌勻,鮮味超濃,魚子爆開更鮮甜海鮮北海道麵男人唔可以無澱粉質,所以叫左呢個,麵份量多,又彈牙羊架幾大舊,燒得岩岩熟,無過火,唔鞋口甜瓜冰淇淋小丸子其中一位話要食甜品,所以叫左個食,朋友話最中意小丸子好Q,好味!
今晚約左幾個兄弟食飯
其中一個提議爐端燒,帶左我地去
店鋪非常整潔,牆上放左好多不同酒樽做裝飾,幾有日式風味
叫左幾款食物飲下酒
日式炸豆腐

浜燒帆立貝
帶子肉一開四,開四左都好大粒,燒到岩岩好,嫩

海鮮北海道麵
男人唔可以無澱粉質,所以叫左呢個,麵份量多,又彈牙

羊架
幾大舊,燒得岩岩熟,無過火,唔鞋口

甜瓜冰淇淋小丸子
2019-06-22 88 瀏覽
朋友話想食爐端燒~上網見呢間都幾多人介紹~所以就book咗嚟呢間食~位於尖沙咀捷利商業大廈,非常方便~環境裝修好日式居酒屋咁~用餐時間係一個半鐘,一開頭仲怕唔夠時間食添喎~所以我哋就好快就揀好落單~食物都幾快到~首先嚟嘅係 香酥雞軟骨任何有雞軟骨嘅地方,我都一定會叫嘅~呢度緊係唔例外啦,炸到金黃色,味道唔錯~份量都幾多,啱啱坐低食呢個無得輸啦~日式雞蛋粥同我想像嘅唔一樣,原本以為只係得蛋花~但原來除咗蛋花之外,裏面仲充滿一粒粒八爪魚~好味得嚟又好有口感,好鐘意呢個雞蛋粥啊~香味醬油燒鱈場蟹賣相好吸引啊~蟹肉算多,微微焦味令到蟹味更加凸出~店員細心剪好一邊蟹殼~我哋淨係用筷子”new”啲蟹肉出嚟食就得~浜燒三色蟹蓋海膽好好味~我首先食晒啲海膽先~之後再將蟹肉同蟹膏同三文魚籽撈埋一齊食~每一啖都被濃濃嘅蟹膏同蟹包圍住,好邪惡呀~好想叫碗白飯嚟送呢個蟹蓋啊~牡丹蝦刺身好鮮,好好味啊~食完啲蝦味仲停留喺味蕾之中~最後我哋再叫咗個 甜瓜冰淇淋小丸子一齊share雖然同menu上個樣有啲出入~亦比較大杯~兩個人share就啱啱好~雪糕係蜜瓜味,仲有四粒大褔喺入面,非常有趣~好滿足嘅一餐啊~味道唔錯
朋友話想食爐端燒~
上網見呢間都幾多人介紹~
所以就book咗嚟呢間食~

位於尖沙咀捷利商業大廈,非常方便~
環境裝修好日式居酒屋咁~

用餐時間係一個半鐘,一開頭仲怕唔夠時間食添喎~
所以我哋就好快就揀好落單~食物都幾快到~

首先嚟嘅係 香酥雞軟骨

任何有雞軟骨嘅地方,我都一定會叫嘅~
呢度緊係唔例外啦,炸到金黃色,味道唔錯~
份量都幾多,啱啱坐低食呢個無得輸啦~

日式雞蛋粥

同我想像嘅唔一樣,原本以為只係得蛋花~
但原來除咗蛋花之外,裏面仲充滿一粒粒八爪魚~
好味得嚟又好有口感,好鐘意呢個雞蛋粥啊~

香味醬油燒鱈場蟹

賣相好吸引啊~蟹肉算多,微微焦味令到蟹味更加凸出~
店員細心剪好一邊蟹殼~
我哋淨係用筷子”new”啲蟹肉出嚟食就得~

浜燒三色蟹蓋

海膽好好味~我首先食晒啲海膽先~
之後再將蟹肉同蟹膏同三文魚籽撈埋一齊食~
每一啖都被濃濃嘅蟹膏同蟹包圍住,好邪惡呀~
好想叫碗白飯嚟送呢個蟹蓋啊~

牡丹蝦刺身

好鮮,好好味啊~
食完啲蝦味仲停留喺味蕾之中~

最後我哋再叫咗個 甜瓜冰淇淋小丸子一齊share

雖然同menu上個樣有啲出入~亦比較大杯~
兩個人share就啱啱好~
雪糕係蜜瓜味,仲有四粒大褔喺入面,非常有趣~

好滿足嘅一餐啊~味道唔錯,下次會再嚟試埋其他嘢~
  • 香酥雞軟骨
  • 日式雞蛋粥
2019-06-22 79 瀏覽
今晚同朋友仔去咗尖沙咀食日本嘢,七點幾去到鋪頭都唔算太多人,大槪六成滿,所以我哋冇訂枱都可以即刻入座!前菜叫咗三文魚刺身,一份$78有六塊,味道正常!主食叫咗一份燒安格斯牛扒,牛扒本身用咗少少黑椒調味,另外仲配上秘制醬料同埋蒜片for返你夾住食!餐廳將牛嘅脂肪另外分出嚟放,如果想連埋一齊食都OK~另外再叫咗一份Carbonara 卡邦尼意粉,勁多芝士!超正🤤🤤!!意粉唔會煮得太冧!另外仲有啲蝦,同平時食開嘅只有煙肉同蛋有啲唔一樣!😂😂 不過整體係好食嘅!飲品方面,朋友叫咗靜岡密瓜梳打,而我就揀咗信州蘋果梳打!各$38一枝都唔平架,不過真係好好飲!蘋果味同梳打嘅比例拿捏得好好,絕對值得一試!

前菜叫咗三文魚刺身,一份$78有六塊,味道正常!

餐廳將牛嘅脂肪另外分出嚟放,如果想連埋一齊食都OK~

果汁梳打
果汁梳打
  • 稻草烤安格斯牛扒
2019-06-22 87 瀏覽
喺尖沙咀一向都唔愁搵唔到野食😤基本上周圍都係食肆🤗經過上網check過,所以嚟咗呢間食日本🇯🇵菜😆😆呢到充滿舊式和風嘅風格,主要用咗木嚟做裝修,更添一重風味🤓雖然呢度名叫爐端燒,不過今次都冇乜叫到,反而叫番啲普通日本菜式😂😂因為好似仲吸引到我🤣金目鯛一夜干($148)呢條金目鯛經過一夜時間醃製及風乾,再經過燒烤既煮味,魚皮脆卜卜,魚油並沒有經風乾而無哂😳,而且啲魚肉咸得又帶到鮮味,確實係幾有吸引😘送酒一流🤩煙肉芝士奶油意大利麵($128)估唔到食日本野都有意大利麵揀,而且我仲因為俾佢menu嗰個樣吸引到,即刻嗌埋🤣🤣雖則賣相係俾menu遜色,但係呢個意大利麵確實好味,濃濃芝士奶油包圍住每一條意大利寛條麵,啖啖都洋溢滿足既感覺☺☺串燒:雞翼($30)雞肩肉($28)雞腎($28)呢到有九洲產銘柄雞(華味鳥)串燒食,雖然都係第一次聽,但都俾佢menu吸引咗叫咗嚟食,啲肉燒得啱啱好,外面有微微既炭焦令到佢有啲油香味出嚟,有肉汁喺入面😉但我確實食唔出佢同普通雞有咩分別🤣🤫蟹味噌甲羅燒($78)嚟到始終都要揀吓爐端燒食吓,呢次揀咗甲羅燒😚無他既,我覺得佢真係再經濟又實惠既選擇,慢慢舀嚟食,確實都

金目鯛一夜干($148)

煙肉芝士奶油意大利麵($128)

串燒:雞翼($30)雞肩肉($28)雞腎($28)

蟹味噌甲羅燒($78)
嚟到始終都要揀吓爐端燒食吓,呢次揀咗甲羅燒😚無他既,我覺得佢真係再經濟又實惠既選擇,慢慢舀嚟食,確實都可以食到唔少啖,而且將蟹肉蟹膏鵪鶉蛋撈埋一齊食,啖啖啲蟹味都好出,夠哂霸道🥳,兩人一隻就啱啱好,如果食太多會驚食到麻木哂😫
呢度環境似啲居酒屋,同朋友一齊食吓野,吹下水,確實係幾正👍🏻👍🏻

• 煙肉芝士奶油意大利麵
  • 金目鯛一夜干