2023-01-03 825 瀏覽
而家打邊爐放題真係多到好似7仔咁總有一間喺附近,今次偶爾去左大埔食呢間稻八。同朋友2個揀左200日穀飼牛放題,平時其他餐廳都要3百幾4百左右,呢度只係要298。如果好食既話下次再黎試佢個和牛盛合~揀完湯底先發現原來佢有得改鴨血湯,都係留待下次啦咁~等緊水滾就叫返兩碟刺身來頂住肚先~佢D三文魚係幾好既,至少唔會霉同好大陣腥味,同日式放題果D質素有得揮!出面蔬菜同小食小助吧都幾多野揀,除左有一般既娃娃菜、蘿白、腸仔等等,仲有萵筍、午餐肉同埋好多唔種類既丸~真係幾多野揀~醬油架都係另一亮點,日式邊爐出名淨係用豉油同少量配料,呢度除左一般既芫茜蔥之外,仲有D特別既配料係出面好少見,例如胡椒鹽、辣蘿蔔蓉等等……混好個醬岩岩好牛肉就送到啦~ 作為298黎講佢D牛肉都真係幾靚,出左幾碟D雪花紋都幾均勻,肉味又夠濃,唔似有D放題出埋D牛一係就柴一係就無味~除左牛之後,佢D雞睇落都唔錯,全部都係切晒雞柳咁樣一啖一件既,如果女仔黎食都幾方便。其實呢度仲有個好特別既食物,係DIY天婦羅!我見好似幾好玩,不過今次食邊爐食到好飽,留待下次先玩啦HAHA

揀完湯底先發現原來佢有得改鴨血湯,都係留待下次啦咁~