2021-05-18 1076 瀏覽
今晚一家人去了鑼鑼灣行街,媽媽話想打邊爐,所以就上網搵左呢一間叫胡爐既餐廳。餐廳要坐電梯上去,一出電梯,即刻有私房菜既Feel,店員馬上幫我們安排位置。餐廳有一個個卡位,亦有私人房間,私隱度都幾高。湯底方面,我地選擇金翅花膠乳鴿鍋,呢個湯底好足料,滾左之後可以飲完個湯先加湯打邊爐。我地3個人,一人都飲左3碗。個湯底味道好濃,老火湯嘅風味👍🏻入面超足料,有大大隻花膠,乳鴿,亦都有乾瑤柱,有得飲又有得食👍🏻火鍋醬料都有好多選擇,仲有芫荽👍🏻👍🏻火鍋不可缺少的,一定是牛肉,我們點了手切安格斯肥牛。牛肉肥瘦比例適中,牛味香濃,上等品質,必食之選。蟹子蝦丸,賣相非常美觀。入面有啖啖的蝦肉,咬落去十分爽口,非常有特色。鮮淮山,十分爽口,放湯1分鐘左右就食得,對腸胃又好,打邊爐必食推介。酥炸午餐肉,可以放湯先食,又可以即食。兩種都唔同風味,我比較喜歡放湯,吸晒老火湯嘅味道,午餐肉更加好味👍🏻醉胡爐酒泡鴨舌,這一個是餐前小食,但我們一路打邊爐一邊食。鴨舌有微微的酒味,肉質淋淋的,容易進食,加埋啤酒,一流呀👍🏻整體黎講,餐廳的食品好有私房菜Feel,湯底及食物質素都好高,大家都快啲去試下啦。

餐廳有一個個卡位,亦有私人房間,私隱度都幾高。

火鍋醬料都有好多選擇,仲有芫荽👍🏻👍🏻

2021-05-12