(非會員)
2011-12-06 3 瀏覽
餐廳: 點廚軒 地址: 土瓜灣銀漢街2-10號庇利大厦2A地舖我本身住土瓜灣,所以成日會落街食野,另外我好鍾意飲茶,但年輕人無計,番工無時間食,放假又唔會早起身飲早茶,呢間點廚軒!!!實在太適合我!!!!!!芝士炸蝦丸 : D芝士真係爆出嚟, D蝦膠非常之彈牙蝦餃: 皮薄餡靚, D蝦當然新鮮啦 雖然係3粒,但係係物超所值燒賣: 又係正, 大大粒, 肥瘦比例啱啱好馬拉糕,有驚喜!不會太甜而鬆軟度剛好說是招牌就真的水準, 剛蒸的流沙飽看起來又白又圓,一表「飽」才咬下鬆軟的包子,燙口的流沙餡湧現我欣賞這包子,包的內餡不會過甜,濃濃的咸旦味不失卻,是一大成功之作而且仲有爆醬嘅感覺, 超正…….蠟腸蒸雞飯,蠟腸好肥,滑雞係超好食,肉質好滑滑滑,加上蠟腸香味一流呀這裏的點心賣相及款式都很有心思,味度不會太鹹或是太多味精,且價錢亦算適中原來點廚軒呢度夜晚仲有晚飯,而且點心仲係全日供應,太合我心意了考慮以後轉為我嘅飯堂
餐廳: 點廚軒
地址: 土瓜灣銀漢街2-10號庇利大厦2A地舖
我本身住土瓜灣,所以成日會落街食野,
另外我好鍾意飲茶,但年輕人無計,
番工無時間食,放假又唔會早起身飲早茶,
呢間點廚軒!!!實在太適合我!!!!!!
芝士炸蝦丸 : D芝士真係爆出嚟, D蝦膠非常之彈牙
燒賣: 又係正, 大大粒, 肥瘦比例啱啱好
馬拉糕,有驚喜!不會太甜而鬆軟度剛好
咬下鬆軟的包子,燙口的流沙餡湧現
而且仲有爆醬嘅感覺, 超正…….
考慮以後轉為我嘅飯堂
題外話/補充資料: 仲有私房菜