2020-03-25
Dream Dream Dream💙💙💙 Lets get a big dream💫..佐敦 一向比我既感覺就有好多中菜餐🥢,酒樓`酒家選擇真不乏,係同親戚朋友吃飯 吃中菜既好地區。呢間全新開業既中菜館,名子夠晒特別易記,以✨神燈✨命名,讓人印象特別深刻呢。而且裝修明亮舒服 感覺乾淨衛生,提供既菜式亦多樣化,包括:燉湯、特色小食、家鄉小菜、海鮮佳餚🦞🦀🐙🦐,真係好多主打菜啊。今次一場黎到 就想試一下家鄉手工麵線,海鮮🦐🦑🐙海皇小品,全部都金碧輝煌黃金金顏色💛,感覺更顯精緻高貴呢。ll $46件Salt & Pepper Spicy Pork Knuckle神燈十光✨其中一光💫 當然不能不點選吧。巨型豬手🐽 已經夠晒睇頭,皮脆內滑,先咬一口焦香脆口,咬深一點就是啫喱般既骨膠原,滑溜溜既千言萬語難以形容,唯有"點燈"最實際。哈哈哈相信女士們對骨膠原 一定難以抗拒吧,真的很滑溜`很黏口,吃罷感覺充滿骨膠原在嘴裡呢。推薦既菜式,不能不試啊啊啊。ll $138Seafood Mix with Tofu and Crab Paste一個普通豆腐,遇上海鮮海皇🦐🦑🐚 份量好足 味道即刻提鮮十倍呢。加
l[巨形椒鹽豬手 (2件起)]l $46件
l[金湯海皇豆腐]l $138
一個普通豆腐,遇上海鮮海皇🦐🦑🐚 份量好足 味道即刻提鮮十倍呢。加上蟹皇蟹肉🦀,味道更提升去另一層次,而且顏色金其黃💛 賣相已經夠吸引,是一道很好下飯既菜式。若然蟹皇蟹肉更多,味道一定更昇華。
l[柑枯醬燒蝦球]l $128
Stir-fried Shrimp in Marmalade Sauce
燒蝦球吃得多吧❓新鮮彈牙既蝦肉🦐,配上創新既醬汁 柑桔醬🍊,味道更清新 酸酸甜甜又帶陣陣柑桔香🧡,新奇有趣的味道。
l[金沙墨魚餅]l $138
Pan-fried Cuttlefish Patties
新鮮煎香既墨魚餅🐙,又是新鮮彈牙,加上惹味既金沙蛋黃醬汁,掛在每一塊熱辣辣既墨魚餅上,讓人不能拒抗既誘惑。
l[潮式炒手工麵線]l $98
Fried Mixed Noodles in ChaoZhou Style
家鄉菜湯羹`麵線羹🍜 吃得多,炒手工麵線還是第一次吃呢。估唔到炒起來既手工麵線亦相當不出 有驚喜❤️,麵條保持到煙韌口感,大概是預先處理浸泡過吧。
潮式做法 簡簡單單,配上蛋絲`蔥花`銀芽,卻能帶出食材本身既原味道。另沾點潮式辣椒醬同吃,味道更惹味呢。
前菜 $25;茗茶$15位
中菜廳不少得前菜,喬頭小吃 酸酸甜甜,很開胃呢。茗茶我就愛喝香片最我既首選,唔知你地又鐘意飲咩茶呢❓
神燈神燈。。但願係呢度食飯既每一個人 都能夠願望成真 開開心心 身體健康,唔知呢個願望可以幾時成真呢❓不過至少 希望每一個人吃完呢頓晚飯後 能滿足到吃海鮮既願望啦。