2018-06-21 166 瀏覽
公司呢排好多展,真係好忙,終於等到放假啦! 於是就約朋友食餐好嘅,記得有朋友介紹過呢個地方,所以就揀咗喺度食個 brunch 先,餐廳環境係復古豪華 mode,fine dining 真係好有情調呀! 我哋要咗 Deluxe Brunch Set,可以慢慢豪嘆一返。店員一坐低就問要 distilled water 定係 sparkling water,我個人鍾意飲有氣嘅飲品,所以就要咗 sparkling water。個 brunch set 會跟紅酒、白酒或者有氣酒,我哋揀咗 sparkling wine,飲落甜甜哋,比較 fruity,作為開胃酒同配頭盤小食,真係唔錯! Caviar Duo 嘅三文魚子鮮味咸香,黑魚子就比較滑身同 creamy,兩款係完全唔同嘅風味,好 impress! Emporio Antico's Signature Canape Tasting Mix 嘅帶子煎得剛剛好,又香又淋,蟹肉 tart 嘅蟹肉好鮮甜,自家煙燻吞拿魚有啖啖煙燻香氣, 但肉質唔嚡,Ham 同 Salami 都好好味,唔會過咸,紅酒繪牛肉批嘅外皮酥脆,配埋炆到淋晒嘅牛肉,好特別。On

Sparkling Water

Sparkling Wine

Caviar Duo

Onsen Egg with Seasonal Truffle Shavings 喺食之前,店員會再喺你面前刨晒成個松露落去,真係好驚喜,啲松露片多到鋪滿成隻碟,店員教撈勻成碟再食,一食滿口菇香,因為溫泉蛋係流質狀態,所以令啲菇嘅口感更滑溜同更香。

48 Hours Pork Belly 嘅豬腩肉炆得好入味,雖然煮咗咗煮,但唔會淋到一pat pat,仲保持咬口,入口食到八角香味,雖然豬腩肉肥瘦相間,但配埋伴碟嘅橙肉同椰菜,整體感覺好清爽,一啲都唔覺得肥膩。

48 Hours Pork Belly

Angus Flank Steak 嘅牛肉好有咬口,一啲都唔肥,有好濃嘅牛肉味,火喉控制得好好,配埋有炭烤味嘅醬汁,更惹味。

Angus Flank Steak

Chef's Selection Dessert 係 Opera 加 海鹽雪糕,Opera 咖啡酒香味夠濃,本身朱古力都係濃香,係少甜嗰種,再配埋咸咸哋嘅雪糕,為呢餐畫上完美句號。

Chef's Selection Dessert

全部食物都好精緻,而且水準好高,喺呢度 hea 足一個中午,真係好 enjoy 呀!
2018-06-16
  • SparklingWine
  • Chef'sSelectionDessert
  • AngusFlankSteak
  • 48HoursPorkBelly
  • OnsenEggwithSeasonalTruffleShavings
  • CaviarDuo
  • SparklingWater