2017-05-15
麺屋武蔵出左新拉麵!!!岩戸山濃厚松茸拉麵,用菇做湯底?!一於去試下!!宣傳單張寫住每日50份,中午去食應該安全啲(實有貨)…除咗岩戸山濃厚松茸拉麵,我哋仲叫咗岩戸山特制醬油煮手羽同埋辛味豚耳!見到餐廳推出菠蘿特飲同雜果特飲,一人一杯岩岩好!岩戸山濃厚松茸拉麵豬骨湯拉麵就食得多!!松茸湯底就得一次!先試湯底,湯底極濃郁,好先松茸味,飲落「醬」口,但唔會覺得膩因為湯底濃厚,所以好掛麵,拉麵啖啖香濃!拉麵拌以即炒雜箘夠鑊氣,份量足,$80一碗意想不到好質素!辛味豚耳有啲似中國嘅麻辣豬耳,辛味豚耳係涼拌業色,唔係麻辣,係辛辣!特別鍾意當中嘅韮菜花!清甜爽口,開胃解膩!特制醬油煮手羽好有驚喜!!本身以為係普通豉油雞翼,但好有驚喜!!先講外表,雞翼本身XL SIZE,每一隻都同我手掌一樣大!味道方面,同想象中嘅「豉油」味大不同,餐廳用咗特制醬油去煮,有濃濃嘅香料味,咸度剛剛好,肉質亦非常嫩滑!!好欣賞餐廳每一味菜都食加上蔬菜,好似特制醬油煮手羽就附上煮菠菜,食完肉類再食蔬菜清清口腔,一洗肉類帶嚟嘅油膩!菠蘿特飲/雜果特飲特飲夠凍,味道沒食物咁大驚喜我地仲叫咗碗餐廳嘅招牌拉麵—黑武骨豚角煮拉麵!!
岩戸山濃厚松茸拉麵
拉麵拌以即炒雜箘夠鑊氣,份量足,$80一碗意想不到好質素!
辛味豚耳
特制醬油煮手羽
菠蘿特飲/雜果特飲
特飲夠凍,味道沒食物咁大驚喜
我地仲叫咗碗餐廳嘅招牌拉麵—黑武骨豚角煮拉麵!! 嚟到果然同餐牌圖一模一樣!黑武骨湯底加入咗黑蒜,好惹味,而超邪惡豚角煮MY FAVOURITE! 煮得夠晒稔同入味,果然係招牌菜!