2018-06-06 73 瀏覽
一號風球,無買餸無煮飯無飯食,解決好簡單,就係出街食。好耐無食過新加坡菜,於是揀左呢間。非常非常肚餓,所以係咁嗌,不過一家人食差唔多。前菜要左海蜇雞絲沙律。雞絲軟腍,海蜇爽口,一陣麻油香。海南雞飯最好食😋無骨雞又嫩又滑,配上三個唔同既醬,一流。伴菜木耳酸味味,好開胃。而且原來唔止雞同油飯,仲有濃郁雞湯👍🏻炒貴刁炒得勁香口,唔係咖哩粉亂炒,而係用左黑醬油炒,加埋 油麵變參參,好好食。食食下仲發現有三隻大蝦,好新鮮爽口 🤩XO醬炒蘿蔔糕就食得多,黑炒蘿蔔糕未食過,嗌左,原來係黑醬油加蛋花炒,食唔到蝦米,但有炒蝦米既香,好惹味。為左健康,當然要食菜。嗌左粉絲炒雜菜,粉絲炒得好香好入味,成碟有椰菜花、紅蘿蔔、小粟米芯等。 粟米芯好鮮甜,yummy yummy。食飽飯無甜品,但有甜飲補數。 我要左杯熱檸薏米水,檸味又香又甜🤤成餐充滿新加坡風情,以為自己去左旅行開大餐😂後話:卡位對面一排單邊座,所以一個人食都無問題,哈哈。

非常非常肚餓,所以係咁嗌,不過一家人食差唔多。
前菜要左海蜇雞絲沙律。雞絲軟腍,海蜇爽口,一陣麻油香。

成餐充滿新加坡風情,以為自己去左旅行開大餐😂

後話:卡位對面一排單邊座,所以一個人食都無問題,哈哈。

2018-06-06