2020-07-13
疫情實在持續得太耐,真係忍唔住喇❗️今日特登同寶寶出旺角朗豪坊睇咗個早場,諗住都冇乜人出去,點知原來都唔少人🙈睇完早場,當然係肚餓啦🤪一出戲院就見到呢一間新開嘅泰國嘢🇹🇭(對我哋來講新😆)唔諗咁多,試吓新嘢先❣️Menu燒牛肉沙律$68味道酸酸辣辣咁,非常適合做前菜👍🏻而泰式嘅沙律係有啲類似芹菜嘅菜類喺入面,所以入口清新而且開胃💕但對於我哋少食辣嘅人來講,有啲辣🙈燒牛肉嘅份量又多又大片,唔係肉碎嚟🤩帶有少少香茅味➕牛汁香味,Juicy又惹味☺️香茅豬肉撈檬 $72又係勁多豬肉鋪晒喺面😍 以撈檬來講,真係擺得好靚🥰撈檬其他嘅配料份量都比得好均勻❗️唔會話太多/太少,配料+酸辣汁份量適中❣️話說撈檬嘅精髓就係所有配料都咁均勻先會有完美嘅味道😎點撈都係咁好味💕而且原來食撈檬,隻碟夠大又夠寬係非常好的❗️唔洗加好多酸辣汁都可以啖啖食到酸辣味👍🏻火山排骨(小)$98呢個鎮店之寶一擺上台真係好震撼㗎🤩搞到上菜嘅時候其他枱嘅食客都望住我哋呢個餸🤣帶青草味嘅酸辣汁浸住煮腍左嘅豬排骨,係一個近年新興起嘅泰國菜菜式❣️份量都唔細,淨係嗌呢個細份都夠2-3個人食了~~紅豆珍多冰 $42飲一啖就知上等紅豆係香好多😆 同大家
睇完早場,當然係肚餓啦🤪
一出戲院就見到呢一間新開嘅泰國嘢🇹🇭(對我哋來講新😆)
唔諗咁多,試吓新嘢先❣️
Menu
燒牛肉沙律$68
味道酸酸辣辣咁,非常適合做前菜👍🏻
但對於我哋少食辣嘅人來講,有啲辣🙈
燒牛肉嘅份量又多又大片,唔係肉碎嚟🤩
帶有少少香茅味➕牛汁香味,Juicy又惹味☺️
香茅豬肉撈檬 $72
又係勁多豬肉鋪晒喺面😍
以撈檬來講,真係擺得好靚🥰
撈檬其他嘅配料份量都比得好均勻❗️
唔會話太多/太少,配料+酸辣汁份量適中❣️
而且原來食撈檬,隻碟夠大又夠寬係非常好的❗️
唔洗加好多酸辣汁都可以啖啖食到酸辣味👍🏻
火山排骨(小)$98
呢個鎮店之寶一擺上台真係好震撼㗎🤩
搞到上菜嘅時候其他枱嘅食客都望住我哋呢個餸🤣
帶青草味嘅酸辣汁浸住煮腍左嘅豬排骨,
係一個近年新興起嘅泰國菜菜式❣️
份量都唔細,淨係嗌呢個細份都夠2-3個人食了~~
紅豆珍多冰 $42
飲一啖就知上等紅豆係香好多😆
同大家樂果d 街市紅豆沒得比❗️
而且紅豆真係煲得好夠茸☺️
加埋香濃嘅椰汁,兩者配合都非常完美👍🏻
仲加入咗泰式食材➡️ 珍多冰❣️
令口感方面更一層樓 💕
冰川咖啡 $48
咖啡味香濃而不苦💕
奶味+甜味相對港式咖啡重,不過咁先保留到呢種泰國/東南亞獨有嘅咖啡風格😌
除咗鮮奶油之外,仲加咗朱古力醬添❣️
味道唔錯👍🏻仲好夠大杯❗️