2018-02-04
想食放題好耐~之前離開左香港一段時間,最掛住嘅就係放題同打邊爐。終於都食到啦~呢間放題係朋友推介嘅,佢之前食過銅鑼灣分店,覺得好正,所以就揀間對於九龍人黎講比較就腳嘅觀塘分店~預早好多日book定,星期五食放題都真係會幾多人下。一去到我都嚇親,佢都好大間舖,應該成層都係佢嘅,而門口就已經係甜品櫃、前菜吧、飲品區等等,琳瑯滿門!就係罐裝飲品都已經咁多,包括埋唔同嘅酒精飲品,雖然我唔鐘意飲酒,但都真係比佢嘅多款式而嚇親~最值得讚嘅係佢竟然有熱飲櫃!哇依家咁凍真係好貼心!但我最後就揀左豆漿黎飲,因為呢D真係唔係好多間放題店有提供!小食區選擇都好多,連蛋撻仔都有~前菜仲有帶子裙邊魚生選擇多,連虎蝦都有,食法似泰式生蝦三文魚鮮甜肥美,又厚切!本身都覺得食放題食咁多壽司真係唔係好抵,因為會好易飽左,但我不得不讚佢壽司款式真係超級多而且全部都好出色!真係每揭一頁都差唔多叫晒成頁嘅壽司咁滯!左口群邊壽司、煙三文魚壽司、同埋芝士鰻魚玉子燒真係必叫!!!!唔好驚唔抵而錯過左~燒物方面嘅選擇就比較少,但都好食!燒菠蘿勁厚切而且juicy第一次見有蠔嘅天婦羅蒲燒鰻魚超正~唔會好多骨~一叫再叫~~~甜品嘅選擇好
預早好多日book定,星期五食放題都真係會幾多人下。
小食區選擇都好多,連蛋撻仔都有~前菜仲有帶子裙邊
燒物方面嘅選擇就比較少,但都好食!
第一次見有蠔嘅天婦羅
蒲燒鰻魚超正~唔會好多骨~一叫再叫~~~
甜品嘅選擇好多~可惜前面食得太飽,冇咩留肚食甜品,下次再黎一定會記得留返一半肚食甜品!