2021-04-10 312 瀏覽
放假去觀塘工廈搵食☺️呢間黃店book mark左好耐,佢係觀塘已經有2間分店,証明佢真係好有人氣我地揀左黎成業街呢間分店,因為坐得舒服啲,留意返呢間分店係貴過舊嗰間少少嘅,但環境好過舊嗰間🤔自己衡量啦1:30pm上到去只係有2枱客,入面空間感十足,3個人可以坐卡位,完全唔會有種食完就要走嘅感覺😌🥢 慢煮牛腹扒蕎麥冷麵($92)牛腹扒本身已經係優質,所以只係略略煎下個表面再加少少汁已經好正,唔會遮蓋左原本既牛味👍🏻牛腹食落爽口,唔會韌蕎麥冷麵個冷麵汁有附姜蓉同埋Wasabi俾你加落去,之後再點個蛋汁食😍蛋汁係加左d豉油色既汁,入面有少少炸蒜❤️冇得彈🥢 熟成天婦羅蕎麥冷麵($108)天婦羅堆到成座山咁高 勁豐富😍有牛油果(加左蛋黃醬超正)/蕃茄(用2片菜夾住 蕃茄有啲煙韌嘅感覺 似係少少風乾 酸酸甜甜 塊葉有啲香料味 個感覺好特別)/鱈魚(幾大舊 好滑 甜甜地/三文魚(同樣大舊)/帆立貝(好大粒🤣)/2隻蝦(似係虎蝦❤️鮮甜)/2個魷魚圈成個set感覺好抵,因為用料完全係值回票價,唯一要彈既係個炸皮唔係完全脆身,而係帶有少少煙韌*上網睇過,呢個set係駱駝漆既分店係冇咖!🥢 黃金銀鱈魚蕎麥麵

慢煮牛腹扒蕎麥冷麵

🥢 慢煮牛腹扒蕎麥冷麵($92)

熟成天婦羅蕎麥冷麵

🥢 熟成天婦羅蕎麥冷麵($108)
*上網睇過,呢個set係駱駝漆既分店係冇咖!

黃金銀鱈魚蕎麥麵

🥢 黃金銀鱈魚蕎麥麵($92)
黃金即係面頭既蛋黃,銀鱈魚肉好滑,亦係甜甜地既調味👍🏻又係推🤣唔知點解會配一粒西瓜

⚡️ 餐牌寫住要加一,但到尾張單係冇加一,可能dinner先有加一掛🤔
⚡️ 店員話遲下可能會有流水麵機🤣大家期待下

2021-04-10