2021-12-19 402 瀏覽
池魚子:作為一個前菜,分量足夠,未食已聞到香味,魚仔唔算好細條,食落好有魚味,有少少魚肉,幾有趙口。無細骨,唔驚比啲骨吉親,可以成條放心食。壽司:活赤背,甜蝦,油甘魚,帆立貝,三文魚子 衣間用左日本飯,同一般壽司飯唔同,而且係用赤醋。唔黏喉嚨,唔口渴。活赤貝堅正,推介推介,好新鮮脆焦糖無花果串:好少會食到無花果嘅菜式,整得幾特別,有焦糖味,甜甜哋,又有本身無花果嘅小小酸味,加上有少少煎香味,個皮又整得夠淋,唔硬。火炙壽司:A4和牛、左口魚邊,油甘魚,三文魚,劍魚腩,墨魚,帆立貝,老闆仲送多一件壽司 刺身大大件,全部入口即溶。和牛好有牛味,三文魚好厚。全部都好新鮮。日本米田茄子豚肉串:燒迷你茄子,加少少醬汁。好juicy。茄子夠淋。燒白鱔串:極力推介,要趁熱食,超正。鱔唔老,啲肉彈牙,唔係梅肉。加咗黑椒去燒,去遮蓋佢本身小小嘅腥味。仲要冇骨,方便唔鍾意食到骨嘅人。清酒:感覺幾純,甜甜地,好容易入口,對於唔太飲酒既人,絕對可接受,酒精嘅濃度唔會令你接受唔到。