2019-11-06 31 瀏覽
最近發現登龍街開左間新嘅火鍋店,喺openrice見到好似幾特別,嗰晚就約男朋友一齊去食!😽「去滾」,餐廳名已經改得好香港,門面仲寫住「唔滾唔知身體好」,見到呢啲諺語就覺得好本土好正!餐廳內部都係昏暗為主,但燈光設計得好好,見到呢幅好靚嘅feature wall,一定係打卡位!經過見到原來佢地可以book房,6-8個朋友一齊黎就啱啱好!而且牆上面嘅插畫都畫得好有特色!去滾一定無咁簡單,呢到仲有個露天area,有啲梳化喺到比食客坐下飲下酒,任何人都坐得!我地食完都出黎坐左陣,好chill!🐮至尊天九牛腩頭($378)🔸擺盤好精緻!廚師好有心機🔸牛嘅質素好好,薄薄一片牛味十足,而且一啲都唔韌桂花蚌($58一隻)見到佢地有游水海鮮,好似幾唔錯咁🔸爽口!好鮮甜!真係新鮮架!🔸有冰鎮住桂花蚌,仲有乾冰有煙霧效果菜灼鹽搞唔餃($58)🔸竟然拎左我兒時偶像阿Sa個名黎玩,其實係菜苗餃,真係好有創意🤣🔸而且係自家製,好味!-牛B子($68)🔸極度推介手打牛丸🔸真係好彈牙好有牛味竹蔗馬蹄水($98)雖然已經好飽,但最後都係叫左個甜品!唔係椰菜花($48)🔸其實係椰香脆麻花🤣🔸呢個甜品好好食!大家就算乜都

🐮至尊天九牛腩頭($378)
🔸擺盤好精緻!廚師好有心機
🔸牛嘅質素好好,薄薄一片牛味十足,而且一啲都唔韌

桂花蚌($58一隻)
見到佢地有游水海鮮,好似幾唔錯咁
🔸爽口!好鮮甜!真係新鮮架!
🔸有冰鎮住桂花蚌,仲有乾冰有煙霧效果

菜灼鹽搞唔餃($58)
🔸而且係自家製,好味!
牛B子($68)
🔸極度推介手打牛丸
🔸真係好彈牙好有牛味

竹蔗馬蹄水($98)

雖然已經好飽,但最後都係叫左個甜品
唔係椰菜花($48)
🔸其實係椰香脆麻花🤣
🔸呢個甜品好好食!大家就算乜都唔食都要叫呢個!
🔸脆麻花好香脆,上面有麥芽糖同椰子碎,正!!
呢間火鍋好掂,一定會再黎,下次叫多啲朋友黎食!可以book間房又多啲privacy!而且食物質素好高,銅鑼灣火鍋之選!😻
2019-10-27