2025-05-22
今日收工之後真係勁攰,好彩朋友都係約我去尖沙咀食飯,不過見到餐廳之後真係咩都精神晒! 一入門口已經聞到勁香嘅牛味,而且坐低就發覺地方都好乾淨,完全唔會覺得好油膩或者癡立立,當然啦,食物都真係勁好食!同埋都要稱讚一下呢度嘅店員,個個都勁好禮貌,而且會好細心咁樣教你每一樣嘢應該點樣去燒,真係好仔細。橫膈膜燒肉片配鹽蔥醬呢個超好食,厚度剛剛好,口感亦都一流,肥瘦均勻,食完好滿足。辣汁螢光魷魚配青柳貝呢個勁特別,首先要自己將螢光魷魚同青柳貝倒入醬汁嗰度,再上爐燒,食到鮮甜嘅味道之餘都有啲甜甜地嘅醬,真係幾好味 半熟澳洲封門柳香蔥石鍋飯都有好多肉嘅份量,加埋石鍋飯有少少飯焦同埋蒜片嘅份量剛剛好,店員細心咁樣幫我哋攪拌好之後熱辣辣咁食真心正!極上牛肉湯麵呢個有啲似韓式嘅辛辣麵,辣辣地咁樣食得好過癮,加埋啲蔬菜都煮得好腍,重點就係隻蛋!因為讚好咗社交平台,所以就可以免費要蒜香蟹籽燒扇貝兩隻 ❤️ yummy!