2008-04-28
食過3次好時,問我呀媽先知原來好多年前係叫沙嗲屋,佢話當年炒蘿蔔糕好好食頭兩次都係同同學食,上個星期五就一家三口食啦~平心而論,我覺得海南雞水準算ok啦,只係唔太夠雞肉味,但都夠滑同埋個油飯味道唔錯,3款醬料都幾正宗好笑係之前睇到有人話佢d海南雞唔夠熱喎,但正宗海南雞係凍ga喎-___-"之前睇呢度d食評話d串燒好乾,所以專登叫一客半打,唔知係我好彩定點,d串燒夠熱同埋味道調得幾好喎,唔會話分唔到邊d係雞邊d係牛我呀媽就話炒蘿蔔糕係比起當年退步,依家蘿蔔糕太軟身,但味道都尚可咖哩蟹反而有d驚喜,因為100蚊(好似係100蚊掛)左右,但隻蟹除肉質結實之餘,味道都好鮮甜,咖哩味唔會奪去蟹本身味道但不得不提就係我地碗肉骨茶同埋炒菜入面竟然有鋼絲刷碎片=口="樓面有個好似話得下事呀叔即刻過同我地say sorry,話會入去鬧下洗碗d人要小心d同埋換過碗俾我地不過其實呢度d service都唔係太差,發現碎片之前個呀叔都有同我地搭訕同埋介紹下邊d好食,我地問waitress有無濕紙巾,佢話無,但係之後都幾張濕水餐巾俾我地抹手3個人埋單大約430大元,食以下食物肉骨茶x2海南雞半隻油飯x1咖哩蟹x
頭兩次都係同同學食,上個星期五就一家三口食啦~
3個人埋單大約430大元,食以下食物
串燒半打
薄餅x1
炒菜x1
炒蘿蔔糕x1
如果唔係鋼絲刷碎片,我諗我對好時印象會更好-___-"因為碎片隨時可以整傷oesophagus @@"