2007-04-14 94 瀏覽
同同事一齊去食,佢畀左間幾闊落的房畀我地,都算坐得幾舒服。落order,個waitress懶叻咁記code number,我地就由頭更正一次我地要d咩。點知就真係出事,佢拎左一碟大家冇叫既野黎(因為有人試過話果個dish麻麻,所以我地一定冇叫到,估佢係記錯左code……),我地同佢講冇叫過,佢就拎住碟野又出又入兩三次話唔得ga wor,我地係叫左,仲拎佢張order紙話佢真係落左呢個dish……呢個時候大家都發火,因為我地已經更正左一次我地要d咩,身為一個好的waitress,佢應該自己跟足d,落完order覆一次大家叫左d咩,黎錯左我地都冇聲出啦~ 問題係佢冇呀嘛,跟住佢就黑曬面咁走~ 呢個係咩service? 最後佢都換左serve我地既人,而事情亦都告一段落。叫左好多野食,佢既碟頭細細件,可以叫多d種類,不過人多就唔夠分。味道唔錯,例如香芒卷、魚生飯,而sake既款都多,個梅酒好易入口。dessert都有好多選擇……一班人食得好開心總括黎講比較咁多間大眾化日式料理,呢間無論係裝修同食物都比較好,值得去試~
同同事一齊去食,佢畀左間幾闊落的房畀我地,都算坐得幾舒服。