2022-10-30 182 瀏覽
本身朋友建議去其它區食另外一間潮州餐廳但係我次次經過尼間有種從動想試一試最後都係過黎試一試尼間 雖然潮州菜唔係我嘅最愛菜係之一某些菜我都係比較鐘意 比如滷菜系列 豬肚咸菜湯:第一嘆我老公話好鹹 然後朋友都話鹹 我因為肚餓 還快遞飲完一碗 除左鹹無其它味 我就係想知價錢唔平 點解可以做到 味道除左鹹 豬肚只有5-6條 😅煎豪餅:我唔鐘意生蠔 但我鐘意帶壳燒烤嘅蠔同埋煎蠔仔餅 分量算OK 一食到口軟踏踏 問題係竟然係空心餅 里面好少蠔 煎麵粉🤣滷鵝片:咁精貴一碟菜 得返7定8塊鵝肉 仲係刺身咁樣薄切 最大疑問❓點解係芽菜墊底咧 而家唔講叫佢同正宗滷鵝比咩味道 但係點解可以基本品質都可以做得咁差架 滷水拼盤:味道唔太好 碟又細就算 但係唔好擺盤都係d頭頭尾尾 邊邊角角 尼d基本滷水店展出黎唔要架 咁樣呃我 真係好心痛 香港賺錢不易 唔好咁啦 避風塘炒蜆:我無見到避風塘影子 係唔係廚師煮菜果一刻 腦入邊幻想四川美女👩🏻‍🦰但係唔好意思 川菜唔係加多d乾辣椒就係川菜 擺盤又係好精緻嘅 又唔知咩風味 我未試過食飯可以一碗飯 從頭到尾一碗飯都係度 按道理人特別肚餓嘅時候 食咩都香 特別係
本身朋友建議去其它區食另外一間潮州餐廳

滷鵝片:

滷水拼盤:
咁樣呃我 真係好心痛 香港賺錢不易 唔好咁啦

避風塘炒蜆:

我未試過食飯可以一碗飯 從頭到尾一碗飯都係度 按道理人特別肚餓嘅時候 食咩都香 特別係我朋友剛剛游完幾個鐘嘅水 但係 尼間餐廳犀利了 700幾係香港食飯唔算多 但係食完都係肚好餓啊 尼個係最叻 細碟 味道差 又貴 買完單即刻去附近食糖水同埋餃子🥟
l🤯🤯🤯🥵