2021-03-04 2053 瀏覽
好耐都冇食中菜喇🤨 最近食得多西餐日本野係時候要轉下口味,呢晚就一行二人收工過去神燈食個靚飯😎🦐 星洲麥皮蝦($248)見到佢地個menu 新出左幾道菜就一於試下🤓 其中一道菜我哋order左佢哋新出嘅星洲麥皮蝦,我哋都係第一次食呢款菜式😍 麥皮蝦用上咗八大隻既蝦配上麥皮去炒同炸,外皮炸到超脆超香口,蝦肉仲有少少牛油味,唔錯🤤🔥神燈小炒王($158)
平時叫餸食飯通常都會整返個小炒王試下😎 今次都唔例外,呢道神燈小炒王材料豐富又幾特別,有豬板筋、油炸鬼、四季豆、馬蹄、脆腰果同蝦乾等等,鑊氣十足炒得好惹味,送飯一流!🐂蜜椒金薯牛肝連($158)呢道薯仔炒牛柳粒用木板呈上既時候仲係出緊煙🔥薯仔粒同牛柳粒既size切得好均稱,牛柳用上牛肝連即封門柳,牛味頗濃而且仲要有肉汁!用上蜜糖同黑椒炒真係無得輸,勁正!👍🏻🐟麵醬干煏魚雲煲($228)呢個魚雲煲份量十足!鮮鯇魚件起碼有五至六塊,每塊都大大件好肥美好新鮮,配上麵醬煮僻左魚既腥味仲更令到魚肉更惹味。整體來講成餐飯都好滿意,睇落平平無奇既餸菜,食得出係有心機做一啲都唔hea,價錢合理,絕對係晚飯嘅好選擇👍🏻

🦐 星洲麥皮蝦($248)

🔥神燈小炒王($158)

🐂蜜椒金薯牛肝連($158)

🐟麵醬干煏魚雲煲($228)

2021-03-03