2024-03-27 42 瀏覽
我哋40週年紀念喇,相識於尖沙咀,前新世界中心,搵番間餐廳慶祝下先。朋友介紹位"秋田鐵板燒刺身專門店"有望主題,好啱慶祝的日子,一於訂位慶祝,呢一間有人氣有口碑,廚師有心思,做咗你哋嘅慶祝紀念題目在鐵板燒枱上,好正嘅吸引項目。讚👍餐廳在一樓要坐電梯上一層,開門侍應笑容滿滿,口罩蒙住面睇對眼都會笑,熱情招待,呢度有九枱鐵板燒枱, 每枱由廚師去服侍顧客好貼心。坐低要"秋田"鐵板燒套餐包括有季節沙律和一夜干沙律一夜各自上,沙律開胃醒一醒,一夜干甜軟醒口。魚子鵝肝蒸蛋杯子精緻熱騰騰,魚子滿滿入口香濃,熱騰騰的蛋軟滑清香,鵝肝小片好伴蛋香。鮮活龍蝦龍蝦生猛大隻,師傅刀工細膩,擺出外型好有威力!龍蝦肉厚軟清滑,能烹飪肉質彈牙鮮甜,手勢好,龍蝦膏放落麵包中,再煎一煎蝦膏入埋麵包中,有龍蝦膏香味,廚師好安排。原隻鮮活南非鮑魚鮑魚輕輕一煮,昆布少鹽焗一焗,肉厚肥美好鮮味,獨家配製忌廉海苔汁,相配極致。季節時令海鮮~聖子 聖子多年無嚐喇,今次肥厚美好大條聖子,重新嚐試改變口感味觀了,爽口熟度啱,配蘆筍好食清甜爽。香煎頂級鵝肝大塊鵝肝配魚子醬同埋金萡點綴份量十足,外皮煎香,再配法國蝦汁多士煎香,手食入口醮黑

坐低要"秋田"鐵板燒套餐包括有

季節沙律和一夜干
沙律一夜各自上,沙律開胃醒一醒,一夜干甜軟醒口。

魚子鵝肝蒸蛋
鮮活龍蝦

原隻鮮活南非鮑魚

季節時令海鮮~聖子

香煎頂級鵝肝
大塊鵝肝配魚子醬同埋金萡點綴份量十足,外皮煎香,再配法國蝦汁多士煎香,手食入口醮黑醋汁,正味道一絕。

香煎北海道帆立貝
大大粒帆立貝,初試咁大粒!肉肥美配柚子胡椒粒清新爽口,用紫菜包住食,甜到正到無朋友。

自選牛肉鐵板燒
鹿兒島霜降和牛薄燒卷和厚燒
薄片入口融即化,內有蔥蒜少少wasabi添海苔同食。正!
厚粒牛入又不同,口感肥膩,同樣滿足,頂級和牛就是頂級。

秋田炒飯
好多配料,有嘅雞蛋,有嘅煙肉有嘅櫻花蝦加香蔥,乾身好食。

炒椰菜
簡單炒兩炒,加獨制配料,有鑊氣,熱辣辣,好快就食曬。

龍蝦清湯
將龍蝦頭龍蝦腳和殼熬製,龍蝦湯好清甜入口,熱辣辣好滿足

精選甜品
係銅鑼燒呀,放滿紅豆好大粒,豆諗熱辣辣好好味,仲有雪糕添,紅豆綠茶兩款,各有好味道!我喜歡食。
2024-03-19
慶祝紀念