位於堅尼地城地鐵站附近的Lex Coffee,係一間裝修到處都可以是打卡位的咖啡店。牆上擺滿不同日本聯名系列的卡通公仔,竟然有村上隆的多啦A夢和RawS好想帶晒佢哋返屋企這裏還有一大特色就是可以打印相片作為自己的飲品上的圖案,有朱古力或咖啡選擇。只要即時air drop相片給餐廳職員, 5分鐘內便會把作品呈上。藝術打印咖啡$88 ✨✨👍🏻餐廳獨家👍🏻✨✨上到枱面,只顧相機食先,真係唔捨得將自己張相整爛,相片個層cream啱啱好中和了咖啡味道,令本身不喜歡飲咖啡的我亦覺得很美味和更加無苦澀味,以後飲咖啡都會嚟呢度飲,哈哈又有得影又有得飲!抵!專登影咗部咖啡幾俾大家睇吓😍😍😍🤭這裏亦有午市套餐和單點主菜選擇,而因為我們想午餐吃得更豐富,尤其是想吃牛扒,所以便選擇單點主菜 。招牌美國肉眼牛扒配黑松露野菌蓉 $198✨用Prime rib eye ✨叫五成熟真係五成熟上枱冇overcook ✨牛扒肉質嫩滑 再淋上牛肉汁 肉味更加突出✨黑松露野菌十分香濃,野菌多到啖啖薯蓉都有✨蒜頭係原隻上,粒粒都好大粒好香好好食波士頓龍蝦漢堡 $178✨龍蝦肉非常鮮甜,成層厚厚的龍蝦肉✨採用波士頓龍蝦🦞好高質✨

好想帶晒佢哋返屋企

藝術咖啡

藝術打印咖啡$88
✨✨👍🏻餐廳獨家👍🏻✨✨

專登影咗部咖啡幾俾大家睇吓😍😍😍🤭

招牌美國肉眼牛扒配黑松露野菌蓉 $198
✨用Prime rib eye
✨叫五成熟真係五成熟上枱冇overcook
✨蒜頭係原隻上,粒粒都好大粒好香好好食
招牌美國肉眼牛扒配黑松露野菌蓉

波士頓龍蝦漢堡 $178

✨龍蝦肉非常鮮甜,成層厚厚的龍蝦肉
✨採用波士頓龍蝦🦞好高質
✨仲有大啡菇及蕃茄沙律菜墊底
✨漢堡包🍔非常鬆軟同熱辣辣
✨仲有墨西哥辣味薯片伴碟
波士頓龍蝦漢堡

冰搖玫瑰茶

這個玫瑰茶在夏天能夠消暑解渴,而且玫瑰茶能養顏美容,加上薄荷葉和玫瑰本身的香氣,女生的確不可以錯過。

最後附上餐廳Menu

藝術咖啡