2018-11-02 16 瀏覽
呢排食得太多肉, 有時都會有啲罪惡感,但係出街食飯,唔食肉又好似無咩選擇 。所以朋友帶我試下呢一間嘅印度素食,雖然話就話係素食,但其實都有好多唔同嘅款式。對於食肉獸而言,有唔同口味嘅食物,但係又唔會覺得好似食齋咁寡。餐牌上都有幾多款式,尤其飲品都好多種。小食方面都有唔少嘅選擇,而且下面有一小行字係寫低咗有啲乜嘢食材, 對於食客而言,比較容易理解呢個係咩菜式。有三款自家製嘅醬汁提供畀客人, 而我就比較鍾意綠色嗰款,辣辣哋又有啲香草味。呢一個masala 既脆餅落咗少少嘅辣椒粉同埋蕃茄洋蔥等等,同平時一般食到嘅印度脆餅有啲唔同,口感比較豐富。而呢一個脆米就比較特別,佢屬於印度嘅街頭小食,落咗唔同嘅蔬菜同埋香料,但係食落都好清新,酸酸甜甜咁,好開胃。至於呢一個蒜蓉烤餅就非常之新鮮熱辣, 質感好鬆軟之餘 ,仲好有牛油味,點埋咖哩食就最啱喇。至於呢一個係烤蘑菇串燒, 外面塗抹上好多嘅醬料,蘑菇吸收咗醬料嘅香味,燒得好乾身之餘,入面仲有啲薯仔餡料,食落都幾得意。至於呢個就係番茄芝士咖哩, 食落唔算好重番茄味,反而好香,但係唔會太辣,點埋烤餅食就一流。而我最鍾意食就係入面嘅芝士,口感有少少似食豆腐咁

餐牌上都有幾多款式,尤其飲品都好多種。

而我最鍾意食就係入面嘅芝士,口感有少少似食豆腐咁,但好有奶香味,質感好軟滑,不過咖哩份量都幾大,可以叫多幾份烤餅去點。

總括嚟講,嘢食質素唔錯,份量都幾大,可以同一大班朋友share食,平均每人大概二百蚊左右,價錢都ok。
2018-10-26