2022-05-30 104 瀏覽
限聚令放寬咗之後,緊係第一時間出去食飯啦,我諗最多人選擇,一定係去食放題,因為可以一次過食好多種食物,滿足食嘢嘅慾望。今日我去咗觀塘食放題,朋友話呢間極上大瀛喜啲食物好好味,又多選擇,所以就去試吓。前菜都好多選擇,我最鍾意食果個蒜蓉蕃茄,入口涼涼的,有消暑的感覺。飲品選擇極多,有啤酒,日本清酒,氣水及茶類,應有盡有,亦都有我最鍾意的蘆薈汁,選擇飲品時真係會花多眼亂😍由放於好耐無食過日本嘢,所以我點了一個牛肉鍋,牛肉薄薄的,煮到剛剛好,配上濃湯,真係好好味,如果配上一碗白飯就好了,三文魚腩平時售價都比較貴,但竟然可以任食,我叫了4件,大滿足。三文魚的油份充滿口腔,果份魚油香,真係令人回味。燒羊肉,唔知大家鍾唔鍾意食羊肉,我就十分喜歡。佢哋啲羊很厚肉,食起來啖啖肉,已且羊肉的味道很濃,喜歡羊肉的朋友不要錯過。天婦羅都係必食推介,特別係大蝦天婦羅,全部即點即炸,上台時熱辣辣的,好新鮮。蝦肉鮮嫩,可以食出是品質較高的類別。食放題,刺身一定唔可以錯過,佢哋啲刺身都好新鮮,最吸引嘅,緊係牡丹蝦刺身啦, 牡丹蝦大大隻,又鮮味,蝦頭的蝦膏更是美味,比起食甜蝦,我更喜歡食牡丹蝦。一餐咁多嘢食嘅放題,都係

放題刺身一定唔可以錯過,佢哋啲刺身都好新鮮,最吸引嘅,緊係牡丹蝦刺身啦, 牡丹蝦大大隻,又鮮味,蝦頭的蝦膏更是美味,比起食甜蝦,我更喜歡食牡丹蝦。

一餐咁多嘢食嘅放題,都係2百幾蚊一個人,真心抵食,下次要再約朋友去食多一次。