💼皇后大道中天台酒吧🍸-去親中上環聚會都係SoHo 有時都覺得有啲遠🙂 上次搞event遇到呢間rooftop bar 既係酒吧亦係居酒屋😍 最重要係位置優越 推薦大家bookmark😉-🐷Tonkatsu 吉列豬扒 $238一上菜見到個厚度已經十分期待🥹 豬扒用咗伊比利亞豬梅肉 多汁爽口 肉味好出💕 點埋梅子醬汁夠解膩😙-🦀Hairy Crab Butter Udon 毛蟹奶油烏冬 $278醬汁嘅蟹味濃郁 真係見到蟹黃同蟹肉架😌 烏冬都唔輸蝕 滑溜得嚟有咬口 用料唔錯🤤-🐟Hamachi 油甘魚刺身 $148油甘魚新鮮夠肥美😳 配上的骰精緻嘅配菜調味料 薄薄嘅苦瓜片仲有飛魚籽 味道豐富🫠-🍅Pickled Tomato Salad 漬蕃茄配蕃茄法式清湯忌廉 $78蕃茄醃製入味 鹹味酸味都拿捏得好👍🏻 食到少少酸薑嘅風味 惹味又開胃🤩-🎃Caramelized Pumpkin 焦糖南瓜 $88綠皮南瓜質地厚實 同面頭嘅香脆焦糖相映成趣😯 唯一嘅唔好處係 實在太好味 食到我有啲飽🫢-🫘Red Bean Daifuku 紅豆大福 $68🧀Double Fromage Cheesecake雙
💼皇后大道中天台酒吧🍸
🐷Tonkatsu 吉列豬扒 $238

🐟Hamachi 油甘魚刺身 $148

🎃Caramelized Pumpkin 焦糖南瓜 $88

🫘Red Bean Daifuku 紅豆大福 $68
🧀Double Fromage Cheesecake雙層芝士蛋糕 $68
大福唔會好甜 糯米皮煙韌😌 芝士蛋糕上層香滑 下層香濃 一啖有兩種享受😋

🍹AOAO Sangria $118 / Lily Safra $138
Lily Safra酒味濃啲 少少bubble 同果香味好夾❤️‍🔥 相比之下Sangria飲落香甜有清新嘅蘋果同桃味 配上香檳 飲落順口🍑 特別適合放工想小酌一下嘅ladies💁🏻‍♀️

📍 AOAO
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓