銅鑼灣樓上嘅恬靜居酒屋~ 😉 空間唔太大但係一個溫馨嘅小地方同朋友敘吓舊🍵 友人 B同我本來仲諗住食完居酒屋嘅的式小食去第二度再戰,但其實就算唔叫主食佢地嘅嘢食都比想像中飽肚😂,推薦👉🏻玉子燒,👉🏻秋葵刺身沙律,同埋👉🏻鐵板燒類小菜。 ⁣⁣秋葵海鮮沙律 🥗 ($88)⁣石板燒同串燒都真係比較重口味,所以嗌番嗰沙律就可以中和番好多。秋葵配刺身呢個組合未見過,原來都幾夾~ 秋葵滑溜嘅口感令嗰沙律更加容易入口,有一種入口即溶嘅錯覺 ⁣心之蛋卷 🍳 ($88)蛋卷系佢哋嘅名物,外表趣緻走玩味路線,玉子非常飽滿,入面唔會過熟,熱溶芝士烘住中間保持到濕潤。兩個人 Share 份量啱啱好,佢嘅厚度亦都非常足量 ⁣石板黑松露牛油帶子 🙇🏻‍♀️ ($88)⁣帶子我就唔太食到黑松露味,但都烤得非常入味。佢呢種牛油香得嚟其實唔太油膩。 ⁣香蔥石板牛舌 👅 ($88)⁣牛舌偏鹹,燒汁味濃。不過日本傳統嘅燒烤其實都真係比較重口味。份量都幾多,牛舌系條狀上嘅,方便分享。嗰人覺得呢個其實可以配飯食 ⁣油甘魚刺身 🐟 (4切)⁣刺身其實係第一道嚟嘅嘢食,夠凍,厚切,亦都新鮮,都吾錯 ⁣京蔥雞肉串 🍖 ($40/兩串)

秋葵海鮮沙律 🥗 ($88)⁣
秋葵海鮮沙律

心之蛋卷 🍳 ($88)
心之蛋卷

石板黑松露牛油帶子 🙇🏻‍♀️ ($88)⁣
石板黑松露牛油帶子

香蔥石板牛舌 👅 ($88)⁣
香蔥石板牛舌

油甘魚刺身 🐟 (4切)⁣
刺身其實係第一道嚟嘅嘢食,夠凍,厚切,亦都新鮮,都吾錯 ⁣
油甘魚刺身

京蔥雞肉串 🍖 ($40/兩串)⁣
唔推薦呢個串燒,雞肉雖然大塊,但overcook唔嫩滑⁣
京蔥雞肉串

秋葵海鮮沙律