2020-07-15 3630 瀏覽
銅鑼灣人多車多 我約人食飯 多數搵商廈餐廳 夠哂cozy-🥣🐚胡椒豬骨湯煮蜆 ($78)蜆肉肥美 豬骨🐷湯味道濃郁 連同時菜🥬一齊食 濃淡相宜 食熱葷之前先暖暖胃口-🧈🥘石版黑松露牛油帶子 ($88)巨型帶子放喺小鐵板上保持熱度 黑松露🍄醬香味👃突出 帶子鮮甜 兩者融合得天衣無縫-🍤🌈彩虹卷 ($68)吉列炸蝦做餡 外面係加洲卷式蟹籽或日本梅或黑白芝麻風味 一次滿足四個願望😬-🥙邪惡包 ($38)鵝肝入口即溶 同兩旁嘅鮮切帶子片 完全冇違和感 膽固醇超標🧭一次都冇所謂啦-🦪吉列炸蠔 ($68)吉列外層鬆化香脆 炸蠔軟熟唔腥 要KO成碟炸物 全無難度-🐔🍢燒雞軟骨 (3串$38)每串只需十幾蚊 抵食💵又好食😋 叫多一客都唔會肉痛-🔥🥩火焰鐵板牛柳串 (2串 $88)自創菜式之一 現場點起火焰將牛柳串🍢烤至七成熟 入口熱烘烘夠哂火喉🤩-🍹藍蝶花白桃乳酸 ($48)白桃汁🍑加乳酸 甜甜酸酸 夠哂解渴🧊 蝶豆花🌸嘅紫藍色非常吸睛😍 既睇得又好飲-📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓 心之食堂
銅鑼灣人多車多 我約人食飯 多數搵商廈餐廳 夠哂cozy
🥣🐚胡椒豬骨湯煮蜆 ($78)

🧈🥘石版黑松露牛油帶子 ($88)

🍤🌈彩虹卷 ($68)

🥙邪惡包 ($38)

🦪吉列炸蠔 ($68)

吉列外層鬆化香脆 炸蠔軟熟唔腥 要KO成碟炸物 全無難度
🐔🍢燒雞軟骨 (3串$38)

每串只需十幾蚊 抵食💵又好食😋 叫多一客都唔會肉痛
🔥🥩火焰鐵板牛柳串 (2串 $88)

🍹藍蝶花白桃乳酸 ($48)

📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓 心之食堂
  • 邪惡包
  • 心の火焰鐵板牛柳串
  • 吉列炸蠔
必食招牌心之蛋卷 邪惡包🤩-🍣 海膽蟹籽杯海膽好新鮮同埋有好多蟹籽鋪面!! 份量唔少㗎下面壽司飯都幾多! 兩個女仔share食個杯 唔會太飽又可以試多啲其他嘅小食同燒物👏🏻❤️ 心之蛋卷餐廳招牌之作 見到蛋卷上靚靚嘅茄汁「❤️ の」就認得佢地嘅佳作啦 蛋卷真係好出色 有流心芝士 蟹籽 同埋熟嘅三文魚係蛋卷入面 必試呢個🥰🍙 邪惡包呢個超邪惡但好好好味!!! 係紫菜包住帶子再包住鵝肝😍鵝肝好大隻好濃味 鵝肝本身油份好多 配上帶子獨特嘅口感 味道又幫手中和返個種濃味 紫菜上枱雖然已經唔係脆卜卜但仍然可接受 整體味道同口感都好好 食完仲有種餘韻係口腔好正!🦐 甜蝦刺身+三文魚腩刺身刺身好鮮甜好好食 三文魚腩尤其肥美 $40有4件 我覺得份量都幾大件㗎🦀 蟹肉忌廉餅熱辣辣上到枱一食就知係新鮮炸起 蟹肉味唔出 係忌廉味重啲 表面香脆 乾身唔會油淋淋 整體都好味道
必食招牌心之蛋卷 邪惡包🤩

🍣 海膽蟹籽杯

❤️ 心之蛋卷

🍙 邪惡包

🦐 甜蝦刺身+三文魚腩刺身

🦀 蟹肉忌廉餅
2020-07-26 1093 瀏覽
// Japanese Eats - Love Cafe 🇯🇵🍱 //.It’s a new week’s Monday and you know it’s time to strive for your future again!💪🏻Why not treat yourself better with temptingly luscious Japanese eats after an exhausting day of work?🤪🥢.▪️Sea Urchin Sushi▪️I couldn’t deny how excited I am when every time I notice sea urchin sushi on the menu!😍It has always been a must-order for me!🥢 The sea urchin had a smooth and creamy texture along with a mild ocean flavor, then topped off with a slightly bit of caviar! It wa
▪️Sea Urchin Sushi▪️[HK$98]
It has always been a must-order for me!🥢 The sea urchin had a smooth and creamy texture along with a mild ocean flavor, then topped off with a slightly bit of caviar! It was a mouthful of devilishly delicious!😈👅
▪️Rainbow Sushi Roll▪️[HK$68]
Taste the rainbow with these rainbow sushi roll!🌈 I’m sure they could do better on the “rainbow impression”, but the flavor is what gives the sushi colors!😜
The luscious sushi was composed with fried shrimp, avocado, cucumber, denbu, caviar and seaweed roll. No doubt to be a great mix of textures and flavors!😋
▪️Assorted Sashimi w/ Rice▪️[HK$98]
The good ol’ combination that never gets old!🤘🏻 I would never get tired of having fresh cut sashimi and rice!🤤 The drool-worthy bowl has many ingredients like diced salmon and tuna, shrimp, avocado, cucumber and more!🙌🏻
What’s more tempting is the way they shaped it into a heart!❤️ Awwww!
▪️Tender Rib Udon▪️[HK$48]
Nothing’s better than a steaming hot udon with hearty soup!🤤 The tender ribs had a similar texture and flavor to regular char siu, except it was slightly more greasier and tastier!😋 Slurping the udon with a spoonful of pork bone soup really satisfies the tummy!🍜
▪️Clams w/ Pepper Pork Bone Soup▪️[HK$78]
Never thought that cooking clams in pepper pork bone soup would be an impeccable idea!🤯❤️ The clams were meaty enough to absorb the essence of the soup that gives a nice kick to the aftertaste!😋
▪️Fruit Punch▪️[HK$38]
This is literally what tops off the whole meal!🥂 Sweet and bubbly in every sip, extremely soothing after the luscious and savory meal!🥰
▪️Coke▪️[HK$18]
What do you want me to say.🤪
// 10% Service Charge 💞 //
海膽軍艦 Sea Urchin Sushi
彩虹卷 Rainbow Sushi Roll
心之魚生飯 Assorted Sashimi w/ Rice
豬軟骨烏冬 Tender Rib Udon
胡椒豬骨湯煮蜆 Clams w/ Pepper Pork Bone Soup
海膽軍艦 Sea Urchin Sushi
彩虹卷 Rainbow Sushi Roll
豬軟骨烏冬 Tender Rib Udon
  • Fruit Punch
  • 果汁特飲
  • Clams w/ Pepper Pork Bone Soup
  • Tender Rib Udon
  • 海膽軍艦
  • 胡椒豬骨湯煮蜆
  • 心之魚生飯
2020-07-22 1163 瀏覽
朋友喜愛吃日本菜,難得很久沒有見,當然要吃得豪一點!!預先訂了檯,獲安排坐近窗邊的一檯用膳。這次點了蟹肉忌廉餅、鹽燒大啡菇、帆立貝蟹籽杯、蘆筍海老牛肉卷、心心三文魚飯、日式蟹籽沙律、蟹味噌軍艦、及燒BB露荀各一份。燒物類水準依舊,燒得剛好蘆筍海老牛肉卷兩者比例剛好,燒bb露荀好可愛!原來bb size的露荀真是超級迷你的Haha,燒露荀配上燒汁沾著吃,挺惹味的。刺身類的食物都很新鮮,每款都十分足料;這次點了心心三文魚飯,三文魚是半生熟的(表面烤得焦焦的,配上蟹籽及沙律醬拌飯很不錯。蟹味增軍艦很好吃,蟹羔拌上味增,味道很濃厚。再來光顧水準依舊,很滿意的一頓日本晚飯喔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
朋友喜愛吃日本菜,難得很久沒有見,當然要吃得豪一點!!

預先訂了檯,獲安排坐近窗邊的一檯用膳。
日式蟹籽沙律
燒物類水準依舊,燒得剛好
露荀海老牛肉卷
刺身類的食物都很新鮮,每款都十分足料;
心心三文魚飯
蟹味噌軍艦
蟹味增軍艦很好吃,蟹羔拌上味增,味道很濃厚。

2020-07-14
  • 蘆筍海老牛肉卷
  • 燒bb露荀
  • 帆立貝蟹籽杯
2020-07-18 963 瀏覽
#懲罰黄店系列今晚黎到銅鑼灣嘅心之食堂LoveCafe同好朋友👩🏻‍🤝‍👩🏼見面食飯,6點去到啱啱開未有人😬7點左右就開始full了,建議大家book位再去!海膽杯好正!唔貴但勁多海膽🤤🤤仲幾鮮甜刺身叫咗💛日本空運油甘魚刺身4片$78 同💛三文魚(4片)$40一上枱嚇親🙈厚切到chisinlol 仲要三文魚只係40蚊😳性價比好高食落正正常常,油甘魚未解凍好,要等一陣間再食😬三文魚一定要叫呀!💛秋葵刺身沙律$88叫左醬另上,因為我唔食但我fd勁中意食😂😂秋葵同刺身都勁多😻超正,就係d菜唔夠新鮮差dd串燒方面有💛燒雞軟骨(3串)$38💛厚燒牛舌心(1串)$58💛京蔥雞肉串(2串)$40三款都幾好味😋特別推薦燒雞軟骨,好爽口勁中意🤪
#懲罰黄店系列

海膽杯好正!唔貴但勁多海膽🤤🤤仲幾鮮甜

💛秋葵刺身沙律$88

串燒方面有
💛燒雞軟骨(3串)$38
💛厚燒牛舌心(1串)$58
💛京蔥雞肉串(2串)$40

三款都幾好味😋特別推薦燒雞軟骨,好爽口勁中意🤪
  • 秋葵刺身沙律
  • 燒雞軟骨
  • 三文魚
2020-07-10 505 瀏覽
今次同朋友去咗試心之食堂 除咗環境 其他都唔錯👍🏻環境嚟講真係麻麻地 餐廳不大 座位都比較窄 叫幾樣野食已經唔夠位擺 比較擠逼 如多人聚餐真係未必會揀呢度食 會坐得唔舒服 但2-3人都ok~海膽杯: 一向不太食生野 忍唔住都叫咗個海膽杯食 真係好新鮮 一啲腥味都無 非常鮮甜 而且賣相都好好黑松露帶子: 大大粒帶子配上黑松露喺面 但略嫌味道有點淡 調味可以重少少~吞拿魚腩壽司: 入口即溶既吞拿魚腩 牛舌串燒: 鍾意食牛舌可以一試呢個 牛舌好林好易咬開 調味都唔錯🤤鰻魚石頭鍋飯: 呢樣係最推薦一定要叫既菜式 鰻魚好大條 並不是出面有啲餐廳咁價錢貴但比勁細條你 佢真係啖啖肉 超正!!!💕💕💕
今次同朋友去咗試心之食堂 除咗環境 其他都唔錯👍🏻

吞拿魚腩壽司: 入口即溶既吞拿魚腩

2020-07-09 202 瀏覽
📍心之食堂銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室百樂中心有吾少餐廳 今次食呢間樓上日式料理 小店但勝在有創意 味道都吾錯👏🏻✨刺身方面係試左佢既三文魚 睇相都覺得好肥美 一啖食落口感好正 好鮮!✨蟹味㬝軍艦 味道真係偏咸🤭✨心之魚生飯 揀左炙燒 好足料 燒得剛好 份量都吾少 加上蟹籽另外有款係心型刺身飯有甜蝦既✨串燒 雞皮太薄 燒到太脆 好似食薯片甘😐反而厚燒牛舌心有驚喜😍吾會燒得太un 口感啱啱好😋✨炸蟹肉忌廉餅 普普通通食吾到蟹肉但好creamy好脆✨邪惡包 其實吾可以話係包 紫菜包住鵝肝帶子 價錢好抵既可以一試!鵝肝煎到金黃色好香口✨鐵板燒豆腐有4大件 表面煎到脆 入面仲好嫩滑 用左燒汁 食落甜甜地整體食物選擇都多 刺身夠新鮮!好有❤️既小居酒屋 點餐都好方便 係用ipad自己落餐 但唯一建議客人到會有杯熱茶/水 普遍日式餐廳都會有人均大約💰$250
📍心之食堂

有4大件 表面煎到脆 入面仲好嫩滑 用左燒汁 食落甜甜地
整體食物選擇都多 刺身夠新鮮!好有❤️既小居酒屋

人均大約💰$250

牛舌
心之魚生飯(炙燒)
牛舌
心之魚生飯(炙燒)
  • 厚燒牛舌心
  • 心之魚生飯
  • 邪惡包
2020-07-08 219 瀏覽
銅鑼灣百樂中心真係美食天地,搭lift上去必定要大排長龍🤣依間日式黃店,佢都入選左做其中一間2020優秀開飯熱店。星期二晚六點食左右,起初不算太多人,不過七點左右陸續開始滿人!.👓原條鰻魚石鍋飯 $118鰻魚都幾大條同肥美厚肉又冇乜骨,雖然唔算真係燒得特別香脆有炭燒味。白飯飯量幾多,因為用石鍋所以有少許飯焦帶香口,淋有少許鰻魚汁。評分:8/10👓心之蛋卷 $88一切蛋卷頗軟心而不是硬實,餡料有三文魚和飛魚子,帶芝士,面頭有沙律醬和茄汁撈埋食更惹味,蛋厚身亦大件,2-3人食都得。評分:8/10👓京蔥雞肉串 $40/2串每串有京蔥和雞肉各兩舊,塗上燒汁,雞肉都大粒亦嫩滑,最欣賞係佢冇雞皮所以唔肥膩,同朋友各自一串當小食都幾好。評分:7/10👓日式煎餃子 $58/5隻有輕微韭菜味,但肉餡偏淋身成唔夠實,餃子皮放涼左就會變硬所以一定要趁熱食,不過有餃子醋汁伴食沾完好食好多。評分:6.5/10👓蟹肉忌廉餅 $38餡料比較creamy多忌廉反而唔係好食到蟹肉,不過勝在佢即叫即炸真係熱辣辣夠脆,粉漿薄係夠香口。有四粒不過佢係一開為二。評分:7.5/10👓三文魚茶漬飯 $48上枱嘅時候茶已經混合了飯而

👓原條鰻魚石鍋飯 $118
評分:6.5/10
👓蟹肉忌廉餅 $38
評分:7.5/10

👓三文魚茶漬飯 $48
上枱嘅時候茶已經混合了飯而不是自己混合的,湯味道反而有少少似麵豉湯而不是茶,所以味道較濃帶鹹,加了飯素芝麻等和熟三文魚粒,飯吸收晒茶湯所以都好入味。
👓天然蘋果醋 $20
真係用水沖條嘅蘋果醋,不過都濃郁唔會溝得太淡好稀,味道酸甜都開胃消滯。
2020-07-06 188 瀏覽
🎈心之食堂 (銅鑼灣)🔍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室-----朋友聚會,選址這間良心食店。中意佢地點方便,有人情味,味道質素亦穩定,所以中同聚會,好幾次都選了這個地方。-邪惡包($38)香煎鵝肝配搭北海道厚切帶子,帶子令鵝肝多咗一份鮮甜味,鵝肝則令帶子多咗幾分鵝油脂香,入口細嫩幼滑,層次豐富,難怪見到個個黎都必叫。-原條鰻魚石鍋飯($118)鰻魚大條又肥厚,鰻魚汁均勻分布喺每一粒米飯,非常滋味。唯一係飯量較多,齋食鰻魚有啲寡,如果可以落多隻雞蛋or幾片日式黃瓜點綴一下,相信會更加分。-李小龍卷($68)見好多人叫,B仔又叫黎試下, 蟹鉗新鮮即炸,香脆可口,但份量較少,性價比一般,個人覺得餐牌有更多更好嘅選擇。-鐵板豆腐($48)熱辣辣,外脆內嫩,醬汁濃度恰到好處,正,食完想encore。-燒雞軟骨($38)乾爽有嚼勁,又係比食之選。-心之魚生飯($98)外形iGable,味道亦無失禮,魚生新鮮無腥味,中間仲有一層夾心蟹籽層,口感豐富。-----👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:8/10個

🎈心之食堂 (銅鑼灣)
🔍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
-----

燒雞軟骨($38)乾爽有嚼勁,又係比食之選。

👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:7/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻
2020-07-04 247 瀏覽
我既結婚8週年晚餐 , 簡直係惡夢!一出電梯望到門口已有伏味,不過老公訂左位唯有入去啦⋯⋯一推門未開口講野就叫我企出門口等陣😅😅入到去坐低,座位奇窄,一望餐牌啲食物相伏味更濃, 第一樣上菜既係 螢光魷魚🦑 ,一擺落口,只能用前所未有既味道嚟形容.......難食到唔識形容😅我覺得個口感唔似可以生食既食物😑😑 店員行埋嚟提示海膽杯賣哂,我老公話要睇餐牌加單,我立即制止......我示意第一道菜都賴野,睇定啲先再嗌.....諗番轉頭好彩無再落單🤣碟燒荀...又幼又短都算...一半都係渣嚟😅 頂.......芥辣八爪魚🐙⋯⋯ 前所未有食過咁辣😅😅😅😅食左幾粒食唔到落去叫佢收走去算.. 仲有碟牛等左好耐無耐性等喇,叫佢取消...牛舌....一碟有3舊 ,蘇到......蘇過羊呀....我老公食左一舊無辦法繼續食落去.... 再叫佢收走佢,終於有問一句有咩問題,答完佢就話幫我取消左隻牛舌佢....仲有唔記得其他菜式叫咩名喇!總之真係好伏好伏好伏🥶🥶🥶🥶🥶難食到不得了,非常不值!
我既結婚8週年晚餐 , 簡直係惡夢!

一出電梯望到門口已有伏味,不過老公訂左位唯有

入去啦⋯⋯一推門未開口講野就叫我企出門口等

陣😅😅

入到去坐低,座位奇窄,一望餐牌啲食物相伏味更

濃, 第一樣上菜既係 螢光魷魚🦑 ,一擺落口,

只能用前所未有既味道嚟形容.......難食到唔識形容

😅我覺得個口感唔似可以生食既食物😑😑

店員行埋嚟提示海膽杯賣哂,我老公話要睇餐牌加

單,我立即制止......我示意第一道菜都賴野,睇定

啲先再嗌.....諗番轉頭好彩無再落單🤣

芥辣八爪魚🐙⋯⋯ 前所未有食過咁辣😅😅😅😅

食左幾粒食唔到落去叫佢收走去算..

仲有碟牛等左好耐無耐性等喇,叫佢取消...

左一舊無辦法繼續食落去.... 再叫佢收走佢,終於

有問一句有咩問題,答完佢就話幫我取消左隻牛舌佢....

仲有唔記得其他菜式叫咩名喇!總之真係好伏好伏

好伏🥶🥶🥶🥶🥶難食到不得了,非常不值!
2020-06-29 665 瀏覽
好耐之前黎過li間樓上日式店, 係typical嘅二人/四人枱排位, 坐得唔會太迫夾, 疫情期間加埋隔板食得仲安心, 記得店家嘅炸物好好食, 所以今晚都係target煎煎炸炸小食.🍤厚燒牛舌心 (HKD58)一串3塊厚牛舌味道夠濃, 咬落有啲爽爽地啖啖肉, 食完仲有牛嘅餘味.🍤燒香草豬頸肉2串 (HKD40)勁多香草🌿厚切豬頸肉, 又長又厚肉非常抵食, 即燒油香滿滿好邪惡!🍤燒雞皮 (HKD38)雞皮燒到脆卜卜勁香口.🍤蘆筍海老牛肉卷2串 (HKD58)一口牛肉卷有齊健康嘅嫩身bb蘆筍, 爽口蝦肉, 整體夠juicy.🍤南瓜薯餅 (HKD36)必食日式炸薯餅, 外面炸到脆哂, 內裡熱辣辣, 南瓜x薯蓉口感非常幼滑👍🏻.🍤蟹肉忌廉餅 (HKD38)Li個正呀, 蟹肉忌廉好creamy, 即叫即炸係好食d.🍤蒜香烤焗茄子🍆 (HKD68)大量蒜蓉蒜粒鋪喺切半茄子面頭入哂味, 我地碟茄子🍆好肥厚大條, 🍤心之荔枝清酒特飲 (HKD58)微甜荔枝味, 酒味頗濃🍹.🍤店家嘅用餐時間係90分鐘, 以上菜速度黎講都夠食野吹水gei ~ 👍🏻而家有隔板嘅setting感覺仲多privacy添.
🍤
厚燒牛舌心 (HKD58)
厚燒牛舌心

🍤
燒香草豬頸肉2串 (HKD40)

🍤
燒雞皮 (HKD38)
燒雞皮

雞皮燒到脆卜卜勁香口.
🍤
蘆筍海老牛肉卷2串 (HKD58)

🍤
南瓜薯餅 (HKD36)
南瓜薯餅

🍤
蟹肉忌廉餅 (HKD38)
蟹肉忌廉餅

Li個正呀, 蟹肉忌廉好creamy, 即叫即炸係好食d.
🍤
蒜香烤焗茄子🍆 (HKD68)
蒜香烤焗茄子

🍤
心之荔枝清酒特飲 (HKD58)
心之荔枝清酒特飲

微甜荔枝味, 酒味頗濃🍹.
2020-06-29
厚燒牛舌心
燒雞皮
南瓜薯餅
蒜香烤焗茄子
心之荔枝清酒特飲
2020-06-26 359 瀏覽
心之食堂 (銅鑼灣).有心用心嘅食堂之餘仲要係黃店,大家要多多支持!.邪惡包$38/1.話明邪惡包,就緊係令人食完充滿罪惡感嘅嘢食!邪惡包係用紫菜包住肥美的帶子,帶子再切半夾住鵝肝! 帶子夾住後中和左鵝肝嘅油膩感,入口即化,真係好好好正!.雞軟骨串燒.串燒都係呢度其中嘅食物類別之一,呢三樣嗌嘅都非常之好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)而且價錢都唔貴!.秋葵刺身沙律🥗.有刺身食嘅沙律,雖然我個人本身麻麻哋秋葵,但聽說都係健康嘅食物同埋我本來覺得佢黏黏感覺有啲怪(´・Д・)」但味道都不錯而且份量好大!.油甘魚刺身.兩個人食四舊勁肥美嘅刺身!厚切到不得了!.香葱石板牛舌.呢個好惹味牛舌,切成一條條,仲有啲蔥做配菜,好吃!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌心之食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室—————————————————————-
心之食堂 (銅鑼灣)
有心用心嘅食堂之餘仲要係黃店,大家要多多支持!

邪惡包$38/1
話明邪惡包,就緊係令人食完充滿罪惡感嘅嘢食!

雞軟骨串燒

秋葵刺身沙律🥗

油甘魚刺身
兩個人食四舊勁肥美嘅刺身!厚切到不得了!

香葱石板牛舌
呢個好惹味牛舌,切成一條條,仲有啲蔥做配菜,好吃!
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌心之食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
—————————————————————-
2020-06-24 420 瀏覽
心之食堂 Love Cafe @lovecafe333📍 銅鑼灣 Causeway Bay.😈 邪惡包(1件) $38 x2 (鮮甜帶子+鵝肝): 邪惡包不錯 可惜紫菜有少少淋而且鵝肝唔太熱☺️.🍚 原條鰻魚石鍋飯 $118: 冇得輸🤤 原條鰻魚上加上特製醬汁非常惹味 仲有飯焦👍🏼.🍢 心の火焰鐵板牛柳串 $88: 火焰鐵板牛柳串有驚喜 店員會先用火槍點火營造火焰效果 賣相吸引😍.🍣 李小龍卷 $88 (炸蟹鉗,牛油果,魚子醬,蟹籽,青瓜): 啲牛油果偏少 所以口感唔太好 而且蟹鉗肉雪味重 不推薦😌.🐮 香蔥石板牛舌 $68: 石版牛舌醬汁非常濃郁 牛舌厚而爽 上枱時仍煮緊 熱辣辣好味😊.🍲 胡椒豬骨湯煮蜆 $78: 胡椒豬骨湯煮蜆重胡椒味 引唔住一啖接一啖😍.🦀 蟹肉忌廉餅 $38: 蟹肉忌廉餅都一般 外層唔算好脆😟
心之食堂 Love Cafe @lovecafe333
📍 銅鑼灣 Causeway Bay
😈 邪惡包(1件) $38 x2 (鮮甜帶子+鵝肝)
: 邪惡包不錯 可惜紫菜有少少淋而且鵝肝唔太熱☺️
邪惡包  (鮮甜帶子+鵝肝)

🍚 原條鰻魚石鍋飯 $118

胡椒豬骨湯煮蜆

🦀 蟹肉忌廉餅 $38
: 蟹肉忌廉餅都一般 外層唔算好脆😟
蟹肉忌廉餅
邪惡包  (鮮甜帶子+鵝肝)
原條鰻魚石鍋飯
心の火焰鐵板牛柳串
李小龍卷
香蔥石板牛舌
胡椒豬骨湯煮蜆
蟹肉忌廉餅
【環境】雖然位置不算寬敞,但是也算是乾淨俐落。【服務】上菜和執碟都很快。幫手分位置的人很動腦筋,本身我們四個人要坐吧枱位置;我們不想坐,打算走;他把另外兩張枱合併在一起,讓我們坐。【食物】鰻魚茶漬飯 味道很好但是比較細碗,性價比不高。超好有肉味,很軟身。推介!超愛! 喜牛之士必食。不錯 有肉味, 汁液和米飯很夾, 可惜蒜蓉片走氣太軟 不鬆碎。好味 無骨 肉肥美。 飯多,夠飽沒有特別驚喜但是味道也不錯。最失望的一碟, 應該是燒得太久很乾很硬, 不夠可口。
【環境】
雖然位置不算寬敞,但是也算是乾淨俐落。

【服務】
上菜和執碟都很快。

【食物】

鰻魚茶漬飯 味道很好
但是比較細碗,性價比不高。

超好有肉味,很軟身。推介!
超愛! 喜牛之士必食。

好味 無骨 肉肥美。 飯多,夠飽

沒有特別驚喜但是味道也不錯。

最失望的一碟, 應該是燒得太久很乾很硬, 不夠可口。