2020-10-16
同男朋友第一次食大滾友係本年6月,當時俾佢花膠雞同埋黑胡椒蟹驚艷到,雞湯超濃、蟹鮮好夠鑊氣。當時我地個個星期都食,食左一個月。點知今日,4個月後再食花膠雞湯底。見到68折都開心,因為我哋次次都食成千零蚊埋單(兩個人)。但係第一啖飲佢地主打既雞湯,同男朋友異口同聲話淡左。個湯好明顯咁啖左好多,只有少許雞味,食哂花膠,店員幫手再加湯,湯底已變有雞湯味既水咁。本我哋兩個都明白,宜家疫情嚴重,經濟差,生意難做將價就貨都在所難免,都理解到。但最過分既係叫左個皇帝菜,個皇帝菜泥到面有幾條已有泥,以為係五香粉唔小心灑左落去,算。點知底下既菜都係成堆泥!一個皇帝菜$48完全冇洗,仲要有泥,俾錢食農藥同食泥?唔係呱。。。一間餐廳由話檔質素,變成今時今日咁,仲差過大排檔,就算3折都唔會再食!可惜一間本身好高質既餐廳變成咁。。。