每年都會黎九龍香格里拉酒店🏨食自助餐慶祝週年紀念日😍今年雖然疫情問題,但都不礙我們食自助餐的雅慶。只要記得餐前餐後配戴口罩,用餐前消毒清潔雙手也不太大問題。當天六時準時入座,早早指定座位,希望坐一個不要太多人經過的位置,同時享受二人世界。礙於疫情,自助餐採用單一入口和出口,由職員於入口位呈上餐碟。海鮮類:多膏麵包蟹、瘦削龍蝦🦞、無咩味青口、大大隻螺、同埋非常扎實鮮蝦,仲有即開生蠔🦪都夠海水味🌊,可惜好細隻。沒有對比沒有傷害。之前係有賴尿蝦㗎🥲海鮮方面真係不過不失。熱盤部分,有泰式炒螺、印度薄餅、中式麵檔,甚至有點心供應,其中仲有片皮鴨,可惜片皮鴨係保溫燈照射下肉質偏乾,不是咁好食。刺身方面都有六款有甜蝦、三文魚、吞拿魚八爪魚、魷魚🦑希靈魚、甜蝦焾身,希靈魚好甜好似浸左糖水咁🤨麻麻,感覺只係食得下。甜品🍮:多款精美甜品有紅絲絨蛋糕但不夠滑、迷你芝士蛋糕一口便夠了、斑斕雞蛋仔林晒,最穩陣一定係食雪糕🍦總結:食物款式吾夠多同吸引 整體質素下降可能要再諗諗仲有沒下次

總結:
食物款式吾夠多同吸引 整體質素下降