The Market

2020-04-12 5318 瀏覽
今次有幸一次過試晒The Market既早餐 semi-buffet同晚餐buffet,要分享一下疫情期間,餐廳防疫意識極高,入場要check下有無配戴隔離手帶,出去拎野食都一定要戴口罩。晚餐buffet方面,OpenRice discount 75折,大概700蚊。全場都有8成滿,凍盤有龍蝦、蜆、大蝦、蟹腳。不過,係不設生蠔,我本身不太好凍盤,試左2隻蟹腳,味道還好,唔會浸晒水咁。煙三文魚一般,太淋,又無乜煙燻味,雜果沙律幾好味。餐廳提供一杯餐茶,另外出面有橙汁、西柚汁、冰水任斟。刺身即切,有4,5種選擇,海老幾鮮甜,三文魚、呑拿魚正常過得去,卷物都ok。鵝肝略嫌唔夠香,自助山果個好味d,都係即煎。海南雞飯一般,d沙律好好味,有好多選擇,番茄仔配水牛芝士好夾。熱食方面,牛仔骨好好味。出面仲有3款大pizza,但因為太飽肚,我無試到。甜品做緊復活節主題,有兔仔朱古力。啲甜品真係超水準,件件都好味。榴連主題已經好好味,有榴連炸物,好香口,入面有好厚肉榴連,仲可以點榴連sauce/斑斕榴連sauce。榴連mouuse好滑好香,榴連撻好脆。雪糕種類數之不盡,有自家製榴連雪糕,啖啖榴連,仲有牛

煙三文魚一般,太淋,又無乜煙燻味,雜果沙律幾好味。

餐廳提供一杯餐茶,另外出面有橙汁、西柚汁、冰水任斟。

鵝肝略嫌唔夠香,自助山果個好味d,都係即煎。

雪糕種類數之不盡,有自家製榴連雪糕,啖啖榴連,仲有牛奶味。movenpick /Godiva 雪糕,好多驚喜。

服務方面,餐廳職員服務良好,十分有禮,餐廳設有夾公仔機,夾唔到獎品,職員都俾左粒朱古力我,又提我地OpenRice 有75折。收碟速度快,出面野食速足,吉碟唔會擺好耐都未上野食。