2018-08-28 43 瀏覽
呢一間餐廳相信係我近來喺北角來講覺得最吸引嘅,因為佢擁有一個我覺得好有意思嘅名字,擁有一個裝修好精緻很有懷舊感覺。除此之外喺餐牌上面亦都寫咗一啲令人值得深思嘅句子,當然唔少得嘅就係呢度嘅食物亦都係精彩。相信如果大家有去過談風再說都應該會喜歡呢度。當下,活在。對於近來嘅我活在當下呢幾個字更加令我值得深思,活在本身就已經係有很多嘅含意,當下係一個時間值。有幾多人能夠活在當下,有幾多人能夠珍惜現在,有幾多人會因為過往嘅錯誤而懂得做好今天嘅自己?一路喺度睇餐牌嘅時候一路飲住一杯Wiskry highball 值得各位嚟到嘅原因就係因為佢呢度嘅酒水選擇十分之多,不同國家嘅威士忌以及紅酒白酒啤酒等等一應俱全,讓大家係呢個咁舒服嘅環境摸下杯底。傾吐一下當下遇到嘅問題,未來你又要點樣做?小食我叫咗西班牙蛋餅即叫即做分外美味,呢個素菜嘅蛋餅裏面冇煙肉但係亦都十分之香口,最吸引嘅地方係能夠混合我最喜歡嘅蘆筍以及西蘭花,不會太油是我吃過最健康嘅西班牙蛋餅。點選了呢個雙層牛牛漢堡,和牛扒用上炭火燒過十分之香濃。配上可愛嘅太陽蛋以及無限量捉了的蔬菜,最欣賞係麵包,呢個麵包牛油味香而且鬆化,將牛肉嘅油膩感通通消除

相信如果大家有去過談風再說都應該會喜歡呢度。

點選了呢個雙層牛牛漢堡,和牛扒用上炭火燒過十分之香濃。配上可愛嘅太陽蛋以及無限量捉了的蔬菜,最欣賞係麵包,呢個麵包牛油味香而且鬆化,將牛肉嘅油膩感通通消除,達致口感平衡。仲有好耐冇食過咁香脆嘅炸薯角。我同朋友都一致讚好!

本身好想食呢一度嘅拿破崙因為聽講呢度嘅蛋糕十分之出名可惜嘅係當日已只係剩返呢一個蘋果芝士蛋糕,對我來講有啲失望因為食唔到嗰個每個人都讚嘅拿破崙蛋糕,相比之下呢呢個芝士蛋糕就屬於簡簡單單。

呢度嘅晚餐價格合理而最重要嘅就係環境舒適,活在當下四個字寫好容易做又有幾多人做到?我講緊呢一句嘅說話時應該好好諗下,點樣去珍惜未來仲有嘅每一個時間。