2021-03-30 1640 瀏覽
2021年3月22日 星期一今日放工帶左老婆去北角食好西,因為係網上面見到和富道有一間西餐好似好高評價,所以即刻預約同老婆黎雖然位置唔算太明顯,因為唔係位於大街,不過都唔算太難搵,行到和富道就見到入到去坐低咗再慢慢睇餐牌,見到有晚市套餐同散叫兩款餐牌,價錢都唔算太貴,但係由於我費事煩既關係,所以就直接選擇咗晚市套餐,貪佢咩都有齊,另外仲要左兩杯特色飲品首先嚟到既估唔到係老婆叫既雪糕雙重朱古力,黎既時候見到有髒髒既感覺,係近期大熱,杯既旁邊撒上左忌廉同朱古力粉,上面仲有朱古力醬,就連雪糕都係朱古力味,飲落去真係充滿咗朱古力濃厚嘅味道,老婆好鍾意至於我就要咗椰子菠蘿Colada,飲落去好清新,充滿椰子嘅香味,仲有菠蘿已經切成一粒粒放咗喺裏面,一齊飲嘅話會酸酸甜甜,有熱帶feel之後有沙律,特別係有機凱撒沙律同巴拿馬火腿伴蜜瓜,凱撒沙律嘅菜好新鮮,咬落去爽脆,醬汁嘅份量啱啱好,唔會太鹹反而巴拿馬火腿有鹹鮮,所以配清新既蜜瓜就啱啱好,味道平衡返晒餐湯方面老婆要左意式雜菜湯,見到配料好豐富,有各款唔同嘅蔬菜喺裏面,顏色都好吸引,老婆話味道唔錯我就要咗雜菌忌廉蘑菇湯,見到上面有少少黑松露,味道已經
2021年3月22日 星期一

我就要咗雜菌忌廉蘑菇湯,見到上面有少少黑松露,味道已經非常突出,而且個湯好幼滑,加埋香草喺上面就更加香

到主菜部分,呢一個係香草鹽焗海鱸魚,黎嘅時候見到都幾誇張,因為成條魚焗咗喺裏面,原本以為要自己切嚟打開,點知原來有店員代勞

一打開既時候香草嘅味道已經散發開去,同時感覺到條魚熱辣辣,食落去十分嫩滑,加上鹽焗過之後味道更加集中,有鹽香味,食到停唔到口

最後仲有呢個牛尾大通粉,冇諗過通粉可以咁大條,咬落去又幾彈牙,同時好掛汁,夠晒入味,牛尾煮得好腍

最後埋單嘅時候店員都送咗一杯不丹茶俾我哋試吓,話飲得多身體會健康啲,因為裏面有好多種唔同嘅藥材,我哋兩個試飲咗一杯,感覺幾特別,清清地,無茶嘅苦澀味
整體來講感覺唔錯
2021-03-22
2021-03-29 744 瀏覽
北角和富道的街口好普通,但是一家很精緻的西餐廳,當下,就是位於這裡。全深啡的設計充滿著古典文雅氣息,整個佈局很有歐美酒館的格調,加上昏暗的燈光也有情調。我和友人坐的位置還有個古老電話,當然要拍拍照!有機凱撒沙律有著清甜的羅馬生菜,還有香脆麵包粒、濃香的芝士和乾脆煙肉碎,口感爽,微酸的味道好開胃。巴拿馬火腿伴蜜瓜是經典的配搭,切得薄薄的巴拿馬火腿該是12個月的,味道鹹香但不會過重,加上新鮮多汁又甜美的蜜瓜,無論味道跟口感都互相擦出火花。嚐過開胃前菜,來喝口湯吧。黑松露野菌蘑菇湯一上菜已經香氣四溢。湯內的蘑菇打得很醉,所以湯的質感濃稠,菇味濃郁滿分,加上黑松露的味道更香口怡人。後段還有一點點鹹的感覺,是它比較特別的地方。意大利有機雜菜湯充滿著煮得柔軟的蔬菜,味道稍酸。每口吃到配料的量比喝到的湯還要多,非常足料!主菜方面,我倆選了一款肉類、一款意粉。慢煮西班牙黑毛豬是非常厚肉、大大的一件豬鞍扒,份量十足,看著都能感受到它的重量。它的表皮有另外煎香到,對我來說是神來之筆。黑毛豬的味道甘香,肉質比想像中軟。因為豬扒是很難煮得不結實的,所以店家採用了慢煮的方式,就算肉厚也能全熟不結實。切下去是順刀

我和友人坐的位置還有個古老電話,當然要拍拍照!

慢煮西班牙黑毛豬

黑毛豬的味道甘香,肉質比想像中軟。因為豬扒是很難煮得不結實的,所以店家採用了慢煮的方式,就算肉厚也能全熟不結實。切下去是順刀的,代表肉質還是軟身。

配菜也很有驚喜,翠玉瓜粒多汁又新鮮,那個薯蓉更是一絕。薯蓉幼滑又creamy,內裡還有粒粒軟身的薯肉吃,口感一流。

另一道主菜是香辣海鮮扁意粉。海鮮有鮮味藍青口,爽口魷魚,還有既新鮮、又大又彈牙的蝦,加上辣道更美味。
香辣海鮮扁意粉

扁意粉用橄欖油炒,條條分明,熟度剛剛好,口感煙靱,al dente! 意粉黏著香草和辣椒,香口惹味,還愈吃愈辣,有點像aglio olio的感覺。最後能以薯蓉解辣,不錯!

能在富有情調的餐廳享用美食,身心都得以舒暢。餐廳門口還有書籍賣呢💛
2021-03-24
香辣海鮮扁意粉
2021-03-21 744 瀏覽
今日同朋友去和富行街,走既時候經過見到呢間睇落勁高級但價錢又好似唔算好貴,所以決定一齊食埋晚飯先走~ 因為尚早,所以唔洗位就入得。店內既座位唔算太多,每枱之間都有一定距離,坐得都好舒服。我地叫左個 Dinner set for two $498๛巴拿馬火腿伴蜜瓜蜜瓜鮮甜又多汁,配埋巴拿馬腿做開胃小食真係唔錯~  ๛ 有機凱撒沙律蔬菜新鮮,麵包粒好香脆~๛ 黑松露磨菇湯 一上枱已經聞到黑松露既飄香,好鐘意有碎磨菇既磨菇湯,口感特別好~ 磨菇湯既黑松露同磨菇味都好濃,互相配搭得好好,唔會蓋左對方既味道~ 飲完覺得唔夠喉!๛ 有機雜菜湯,飲得出誠意,好足料,煮到有少少蔬菜溶咁令到口感提升既同時又唔會太濃稠๛ 黑松露野菌手打闊條麵首先同個湯一樣,黑松露味好重好香,一上枱已經聞到。配料份量都多,啖啖野菌好滿足。闊條麵勁煙韌,加埋個汁勁creamy,超好食!๛ 炭燒法國黃油春雞成日都好怕炭燒雞既肉質會好鞋,但朋友堅持想食雞,唯有叫啦。又意外喎,呢個炭燒春雞既肉質好嫰滑,一啲都唔鞋,雖然唔係話超有肉汁,但對呢個雞己經好滿意! 配菜有薯蓉同少量西蘭花,整體份量好足,呢個價錢確物超所值!

我地叫左個 Dinner set for two $498

๛巴拿馬火腿伴蜜瓜
蜜瓜鮮甜又多汁,配埋巴拿馬腿做開胃小食真係唔錯~

๛ 有機凱撒沙律
蔬菜新鮮,麵包粒好香脆~

๛ 黑松露磨菇湯

๛ 黑松露野菌手打闊條麵

๛ 炭燒法國黃油春雞

2021-03-17
  • 炭燒法國黃油春雞
  • 黑松露野菌手打闊條麵
2021-03-15 648 瀏覽
無得外遊嘅日子每個月都抽空到酒店staycation一下,呢次黎到北角,夜晚找到了附近的這間餐廳。店不算大,不過甫進店已感到充滿文藝氣息,圖書角、懷舊唱機,若是午茶時間在此角落對著窗外看書喝一口咖啡,特別寫意! 先來頭盤分別有帕馬火腿及凱撒沙拉菜,Pama Ham肉味濃,雖脂肪含量比較少,質感依然嫩滑不粗糙,伴隨新鮮多汁蜜瓜切片佐吃,果香緩解一下油份,一人一片不腻幾醒胃。凱撒沙拉菜比較嫩綠爽脆,沙律醬配上少量芝士及火腿切片碎,味覺層次變得豐富唔會單調乏味,餐前先食D綠色元素做到均衡饍食好重要。黑松露野菌蘑菇湯,入口質感頗幼滑,餘熱帶出菇菌既幽香氣息到舌尖上,加之黑松露更加有一種添味增香既效果,整客餐湯變得更加有體面。意大利有機雜菜湯,味道跟別的西餐略有點不同,沒有側重偏辣或偏酸味道,反而甘筍甜味相對濃厚得多,用料足、密度高,口感更佳,每口都充份嘆出原味道。海鮮意粉加入藍青口、厚肉原隻蝦、蜆肉、魷魚圈,再伴入靈魂之最既欖檻油同蒜片配料,形成濃香味覺層次。叉子捲起麵條就夾雜著陣陣誘發味蕾既油香氣味,麵管入口順滑彈牙。海鮮元素非常新鮮,尤其蝦肉特別爽甜!慢煮牛面頰配紅酒汁慢煮過既牛面肉保留到

先來頭盤

慢煮牛面頰配紅酒汁
慢煮過既牛面肉保留到肉質既軟滑度,醬汁濃香入味不口乾,咬落挺Juicy且鮮味。薯蓉香滑得黎亦有質感
2021-03-13 602 瀏覽
💛 PRESENT 當下(北角) 💛.記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................聖誕節南瓜竟然無計劃食咩 24號先走去book位😠雖然只係lunch但都食得好開心好滿意🎅🏻🎄呢間真係好高質 價錢合理 服務又好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽香煎香草羊架伴薯角 $168(👏🏻9/10).叫七成熟中間仲係pinkpink 啱啱好一啲都唔柴!羊味幾重但唔會羶 帶少少肥膏好鬼正呀😍有麵包糠同芥末醬 脆脆地又好惹味🥂薯角炸得好脆 唔乾 似薯格味 我牙痛都忍痛食咗幾嚿🤤.🍽澳洲肉眼牛扒配飯 $148(👏🏻9/10).我生智慧齒好痛 唔想食咁多炸嘢所以轉咗飯唔好以為好頹 佢係珍珠米嚟 好香好好食😋牛扒無筋 帶條肥膏邊 好香牛味 正呀ψ(`∇´)ψ露筍好嫩 一路食一路嗌牙痛 都清晒碟 正呀🤩.🍽跟餐 磨菇湯 胡麻醬沙律(👏🏻8/10).磨菇湯好濃 滑得嚟帶啲磨菇粒咬下 好好飲😍沙律菜好新鮮 一啲都唔係頹嘅 加埋啲醬好開胃!.🍽雪糕心太軟 跟餐+$58(👏🏻7.5/10).心太軟中間都
💛 PRESENT 當下(北角) 💛
記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!
聖誕節南瓜竟然無計劃食咩 24號先走去book位😠
雖然只係lunch但都食得好開心好滿意🎅🏻🎄
呢間真係好高質 價錢合理 服務又好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🔅想知黃店原因請Dm💛
香煎香草羊架伴薯角
🍽香煎香草羊架伴薯角 $168(👏🏻9/10)
叫七成熟中間仲係pinkpink 啱啱好一啲都唔柴!
羊味幾重但唔會羶 帶少少肥膏好鬼正呀😍
有麵包糠同芥末醬 脆脆地又好惹味🥂
薯角炸得好脆 唔乾 似薯格味 我牙痛都忍痛食咗幾嚿🤤
澳洲肉眼牛扒配飯
🍽澳洲肉眼牛扒配飯 $148(👏🏻9/10)
我生智慧齒好痛 唔想食咁多炸嘢所以轉咗飯
唔好以為好頹 佢係珍珠米嚟 好香好好食😋
牛扒無筋 帶條肥膏邊 好香牛味 正呀ψ(`∇´)ψ
露筍好嫩 一路食一路嗌牙痛 都清晒碟 正呀🤩
磨菇湯 胡麻醬沙律
🍽跟餐 磨菇湯 胡麻醬沙律(👏🏻8/10)
磨菇湯好濃 滑得嚟帶啲磨菇粒咬下 好好飲😍
沙律菜好新鮮 一啲都唔係頹嘅 加埋啲醬好開胃!
雪糕心太軟
🍽雪糕心太軟 跟餐+$58(👏🏻7.5/10)
心太軟中間都幾流心(係我影得唔好😭)
朱古力味濃但甜咗啲啲 加埋雪糕超強冰火效果😈
焦糖鮮奶咖啡 榛子鮮奶咖啡
☕️焦糖鮮奶咖啡 榛子鮮奶咖啡 跟餐+$23(9/10)
非超繁忙時間可以要求狗仔3D拉花🐶
今日好忙但叔叔見我地失望樣就話好啦照整🤩
凍咖啡隻狗keep咗成個鐘仲好完整!咖啡唔酸好飲!
🎈 當下 (和富道) (北角)
北角和富道126號地舖
🎈 當下 (翠怡花園) (青衣)
青衣長環街4號翠怡花園一座地舖
🎈 當下 (九龍城)
九龍城打鼓嶺道44號C舖

磨菇湯 胡麻醬沙律
雪糕心太軟
焦糖鮮奶咖啡 榛子鮮奶咖啡
2021-06-18 0 瀏覽
北角 高質 精緻西餐 Present 當下 😍😍下午五時多 到了餐廳 剛巧 下午茶 last order 先來個 小吃 德國 香腸拼盤 配酸椰菜 藜麥薯蓉 四款 不同香腸 皮煎得香脆 咬下有爆汁感覺 完全 德國風味 🥔🥔 焦糖鮮奶咖啡 香濃細滑 ☕☕晚餐 柯打了田園沙律 🥗🥗沙律蔬菜 鮮嫩 配上 意大利黑醋 爽脆開胃菜 🥬🥬是日餐湯 🥣🥣該是加了 南瓜 什菜粒湯 鮮甜 份量略少 🥕🥕深海魚柳漢堡 🐟🐟魚肉脆嫩 不是一般餐廳 質素 配上新鮮生菜 番茄 醬汁 滋味無窮 😋😋 脆炸德國豬手 🍖🍖店家出色之作 豬皮香脆 略咸 比中式乳豬 燒肉更好吃 🐖🐖 青檸薄荷特飲 低糖之選 冰涼透心 🍋🍋入夜後 餐廳燈光 稍暗 人客開始多了 氣氛不錯 沒酒吧 那般嘈吵 適宜 吃飯聊天 好地方 🍽🍽
北角 高質 精緻西餐 Present 當下 😍😍

2021-06-15
  • 深海魚柳漢堡
  • 脆炸豬手
  • 田園沙律
試一試個lunch, 見評價幾好三文魚雲吞$108, 份量比較少,但係味道都ok, 雲吞內都足料不過服務方面就惡夢,職員咖啡拎上黎倒瀉到成隻碟都係,仲要客人自己抹Tissue 都要叫先肯俾環境就比較差,十分擠迫,貼住隔離檯無視疫情睇相就知幾貼隔離檯同埋餐廳喜歡叫人調位,見我慢慢飲咖啡叫得咖啡唔通快快趣咁飲咩坐唔夠40分鐘就叫調去bar 檯感覺上想趕人走但如果呢間係cafe的話,服務真係好差..........所以無下次
試一試個lunch, 見評價幾好

Tissue 都要叫先肯俾

環境就比較差,十分擠迫
,貼住隔離檯

無視疫情

睇相就知幾貼隔離檯
同埋餐廳喜歡叫人調位,
見我慢慢飲咖啡

叫得咖啡唔通快快趣咁飲咩

坐唔夠40分鐘就叫調去bar 檯
感覺上想趕人走
但如果呢間係cafe的話,服務真係好差
..........
所以無下次

2021-06-08
2021-05-21 16 瀏覽
pan fried salmon in lemon butter sauce ($188)-crispy salmon fish skin with medium-cooked salmon fillet ☺️-the fillet was a bit salty 🤭-the sauce was light and not too buttery which i personally liked it so much🥰-it also served with some vegetables, like roasted potatoes and sautéed broccoli

-the fillet was a bit salty 🤭
2021-05-18 45 瀏覽
當下present位於北角的海旁附近,是一間以復古為格調的西式餐廳。▫️食物十分高質,我們叫了二人套餐,包前菜、湯、小食、意粉、主菜、甜品及飲品。▫️特別值得一提,黑松露野箘手打闊條麵的份量一開始以為會太少,但因為芝士味濃郁,反而份量最後剛剛好,不會膩!▪️但最令我深刻的是餐廳會細心安排每一款菜式是逐一上枱,待我們完成了一樣才再聯絡廚房出下一碟菜給我們💛▫️最後每人$250左右👍🏻食物性價比高,而且更有舒服的環境及友善的服務,極力推薦!
▪️
2021-05-16 63 瀏覽
星期日送小朋友返教會活動,可以偷時間享受單獨嘅早餐!地方舒服, 裝修係典型扒房~ 待應係一位伯伯,服務殷勤周到!早餐可以無限添飲....🥰北角可以坐得耐而又舒服既地方唔多, 可以一試
星期日送小朋友返教會活動,可以偷時間享受單獨嘅早餐!
地方舒服, 裝修係典型扒房~
待應係一位伯伯,服務殷勤周到!
早餐可以無限添飲....🥰
北角可以坐得耐而又舒服既地方唔多, 可以一試
2021-04-20 76 瀏覽
北角區除咗黃店一條街之外,碼頭附近都有間高質黃店西餐廳,仲幾抵食架💛兩個人食叫左兩人set dinner, 雖然佢既沙律同意大利飯都係分開兩小碗咁上,咁最尾都係會食到飽😌凱撒沙律。 7/10用有機沙律菜整,大部分菜都好新鮮鮮甜,但唔知點解食食吓會有少少苦澀味滲出黎🤨炸雞翼。 8/10炸得香脆既雞翼,冇缺點,但亦冇特別驚喜🙂白汁海鮮意大利飯。 8/10啲海鮮冇雪味,意大利飯軟硬度適中!個白汁好味!安格斯牛扒。 8/10肥瘦厚度都適中,肉質幾滑有牛味雪糕(抹茶/牛奶)。 6/10雪糕就冇咩奶味,冇咩特別,牛奶味唔太自然。抹茶味較淡。

凱撒沙律。 7/10

炸雞翼。 8/10
炸得香脆既雞翼,冇缺點,但亦冇特別驚喜🙂

白汁海鮮意大利飯。 8/10
啲海鮮冇雪味,意大利飯軟硬度適中!個白汁好味!
安格斯牛扒。 8/10
肥瘦厚度都適中,肉質幾滑有牛味

雪糕(抹茶/牛奶)。 6/10
雪糕就冇咩奶味,冇咩特別,牛奶味唔太自然。
抹茶味較淡。
磨菇忌廉湯
炸雞翼
海鮮意大利飯
安格斯肉眼扒
雪糕(抹茶/牛奶)
磨菇忌廉湯
炸雞翼
海鮮意大利飯
安格斯肉眼扒
雪糕(抹茶/牛奶)
朋友住北角佢就帶左我去這間餐廳,門面好有特色dinner set大約 $500兩個人,入到餐廳環境簡約舒適,燈光幾柔和,行英國風的風格酒吧餐廳,座位不多,店員都很有禮貌和主動服務客人👍🏻凱撒沙律沙律菜很新鮮,菜食落很脆口巴馬火腿配蜜瓜巴馬火腿味道可口,配上哈密瓜中和肉的鹹味,這配搭很美味呢黑松露野菌蘑菇湯湯好足料而且份量唔多,貴精不貴多鹽焗海鱸魚這道菜是必點菜式之一,上枱時店員幫我地切開,魚肉很鮮甜美味,口感嫩滑,伴碟火箭菜,真係滋味十足😋😋黑松露手打寬條麵入口煙韌,寬條麵是手打,配上松露汁好creamy,十分香黑松露味更美味可口。咖啡飯後一杯咖啡☕️是印度咖啡味道唔算很濃,晚上飲左都唔會訓唔到,味道很不錯呢!

凱撒沙律
沙律菜很新鮮,菜食落很脆口

巴馬火腿配蜜瓜
巴馬火腿味道可口,配上哈密瓜中和肉的鹹味,這配搭很美味呢

黑松露野菌蘑菇湯
湯好足料而且份量唔多,貴精不貴多

鹽焗海鱸魚

黑松露手打寬條麵

咖啡
一間裝修比較遜色而且舒服嘅舖頭,一直對佢哋嘅農夫包渴望已久🤤🤤但係整體都幾失望,當日唔忙但係明顯見到每台嘅Service都唔同,同埋嘢食質素同OpenRice見到嘅出入都好大,令到本身勁期望都變成失望。而且人均消費都大概$250up,但整體質素唔太值呢個價錢。👎🏼👎🏼🍴二人套餐-Hkd498🥬前菜:Caesar salad一道永遠唔會失敗嘅前菜,佢嘅優點係醬汁夠多所有菜都撈得好平均。🥘餐湯:雜菜湯一個濃郁嘅肉湯底配上唔同嘅新鮮雜菜粒,味道不過不失但係份量有啲小大概10啖就飲晒。🦪海鮮:法國藍青口配忌廉汁每粒青口都掛上洋蔥忌廉汁,醬汁非常creamy,但係八隻青口入邊有兩隻都碎咗殼令到個醬汁都有啲碎殼,咬到成口碎🥴🐮安格斯牛扒五成熟一上枱完全有種情人節女朋友煮比男朋友嘅感覺,非常家庭式而且牛扒好薄,同埋燒牛扒嘅時候呢一面應該燒得比較耐有少少燶,反面就燒得唔夠,只係輕微燒到幾條炭爐痕。底下嘅配菜粒都已經放涼左。🍝黑松露雜菌手工幼意粉呢一度係今日最好食嘅一個餸,首先意粉係手打嘅非常al dente,黑松露味道夠,加埋忌廉汁好掛意粉👍🏾🐷炸豬手-Hkd238份量極少,一隻豬手大概只有10舊肉,

🍴二人套餐-Hkd498
🥬前菜:Caesar salad

🥘餐湯:雜菜湯

🦪海鮮:法國藍青口配忌廉汁

🐮安格斯牛扒五成熟

🍝黑松露雜菌手工幼意粉
黑松露鮮菌手打幼麵

🐷炸豬手-Hkd238
份量極少,一隻豬手大概只有10舊肉,配上芥末薯蓉(好凍)同埋酸椰菜。
不過個豬手都算炸得好脆,而且啲肉炸完都仲幾有肉汁唔會太乾。

🧀海鮮芝士農夫包-Hkd148
呢個係我今日最期待嘅菜,但一想到枱嘅時候有時都幾失望,因為個包比我想像中細好多,拌碟既薯角好好食但份量只有三條,農夫包嘅包面烘得好脆,但係個包身外表同無烘過無乜分別,個芝士汁好粉,擺入口完全係覺得用粉開出嚟嘅,配埋啲急凍海鮮就更差。

芝士海鮮農夫包

🍨甜品:牛奶雪糕,朱古力雪糕
兩款雪糕味道都幾好食,加咗佢哋額外嘅相都令到個雪糕有加分。另外個餐都包咗兩杯餐茶或者咖啡。

黑松露鮮菌手打幼麵
Present is a western restaurant located in North Point, very close to Harbour North, if you happen to go there, you should also visit this little restaurant and café. The interior is very comfy and the atmosphere is feels home! You can slowly last track of time. Now let’s talk about the food! To begin with, we had Caesar Salad and Parma ham with Melon. Both were fresh and tasted really good. Then we have their soup of the day, mushroom soup and Italian vegetable soup. Both were really good and tasted fantastic! Then the main course: Roast Spring Chicken and Salt baked Fish. A special mentioned about Salt Baked Fish. Originally, it thought it was bread wrapping the fish, but it wasn’t. It was a full-on salt baked crust wrapped around the fish. Is not salty as I would have thought. The taste was just right on the spot. Overall, I would highly recommend this restaurant to anyone who likes to be in comfy and home feeling restaurant with amazing food at a reasonable price.
2021-03-09
2021-03-15 70 瀏覽
Blue Monday 約朋友聚一聚,揀咗喺位於北角的當下吃晚餐,餐廳環境舒適,情調很好,更重要係feel到店員好有heart,服務周到之餘,而且好用心製作食物。有機凱撒沙律有機蔬菜果然唔同啲,啲菜咬落爽脆,口感清甜。巴拿馬火腿伴蜜瓜巴拿馬火腿配蜜瓜從來都是perfect match,是一道我很喜歡的小食😋黑松露野菌蘑菇湯🍄感覺上是新鮮即打的蘑菇湯,黑松露芳香撲鼻,真係好好飲!意大利有機雜菜湯😇第一啖飲落去已經覺得好新鮮,而且味道不算太濃,清淡的口感更見健康。慢煮西班牙黑毛豬黑毛豬肥瘦適中,肉質新鮮,配有薯蓉和西蘭花🥦,而且慢煮的火喉掌控得很合宜👍🏻牛尾大通粉牛尾肉質軟稔,通粉口感有嚼勁,整體味道極佳!很有驚喜!飲品以Lime Soda 同雪糕朱古力作結,Lime Soda 味道清新,雪糕朱古力非常美味👍🏻,覺得下次可以encore再來光顧!

有機凱撒沙律
有機蔬菜果然唔同啲,啲菜咬落爽脆,口感清甜。

黑松露野菌蘑菇湯
🍄感覺上是新鮮即打的蘑菇湯,黑松露芳香撲鼻,真係好好飲!

牛尾大通粉
牛尾肉質軟稔,通粉口感有嚼勁,整體味道極佳!很有驚喜!