2024-05-13 596 瀏覽
母親節食飯理應開心的,我們一行6人剛進入到餐廳已被安排好枱的位置。其中一位staff亦已和我們確認價錢和準備好上刺身和邊爐。大約食左10-15分鐘左右,突然一位戴眼鏡有少許胖的男經理 (我地稍後得知佢稱呼自己為半個經理)同我地講要我地搬去其他枱用餐,途中戴眼鏡的男經理好似街sale 客既sales 般,同我地不斷講搬出去出面坐,佢會說服我屋企人一齊搬出去坐。但我同我屋企人都不斷問點解會係我地用餐途中,被要求搬出去繼續用餐?該位戴眼鏡男經理只係回答我地,有人出面唔夠位坐。要坐我地原先安排既位,該經理提及出面同事安排位置錯誤,將責任完美地推卸給其他同事。實際上,係要安排我地原先既坐位比熟客仔。因為我同屋企人坐低無幾耐,見個戴眼鏡男經理帶住幾個人,其中一位女士指住我地坐緊既枱。不久之後,我地6位進行緊用餐人士,就係咁被要求坐去第二度。感覺已不覺得見好,雖然該位戴眼鏡的男經理聲稱佢會比無限時間我地6位用餐,但食到差唔多,眼見出面多人等位,其他staff 亦開始幫手收拾枱面既野 + 追埋未到既食物後,我地都決定離開該餐廳。總結,真係唔會再有下次再去。如果佢地之後想有多好少少口碑,請對生客好少少。

總結,真係唔會再有下次再去。如果佢地之後想有多好少少口碑,請對生客好少少。亦希望大家去前三思下好既食評,會唔會係出於打手。
2024-05-12
母親節