早排同frd去咗銅鑼灣shopping,試咗間開咗無耐主打食美國菜嘅西餐廳,食物大份夾抵食😋 成餐飯都食得好開心,但最令我意想不到嘅竟然係佢個湯同埋fish n chips!?🤩我哋嗌左一人一個周打蜆湯,賣相唔錯,面頭有一啲烘乾咗嘅煙肉,周打蜆湯飲落非常creamy😋 最意想不到嘅係,竟然有兩隻大蜆係湯入面🤩 估唔到呢間餐廳竟然咁闊綽🤪 旁邊個牛油多士仔有啲硬,但浸咗湯食就剛好,而且牛油味非常香濃👍🏻佢嘅水牛城雞翼都幾唔錯,有得揀大中小辣,我哋唔太食得辣所以揀咗小辣,但估唔到都幾辣下,酸酸辣辣嘅醬汁好惹味😛 而雞翼肉質嫩滑,幾juicy!佢仲配咗啲生嘅甘荀同西芹解下膩,第一次食生嘅甘荀,又幾特別🤣份rib真係好大份,大份到我哋都O咗嘴😳 個底仲配左炸洋蔥圈添,份量真心好多🙈 先講講個rib,每條肋骨都好輕易被切開,肉質非常腍同入味,加上個燒烤醬汁,好夾好好味呀! 而個洋蔥圈可能就俾啲醬汁整到有少少腍,建議將洋蔥圈同rib分開會好啲,但如果齋focus喺份rib上,絕對滿分😋呢個炸魚薯條真係好驚喜!上到嚟又係勁大份🙈 兩大條炸魚十分巨型,炸粉好薄,魚肉保留到肉汁,又唔會過老,仲係好嫩滑😍

新英倫周打蜆湯

水牛城雞翼

燒烤醬豬肋骨

炸魚薯條
呢個炸魚薯條真係好驚喜!上到嚟又係勁大份🙈 兩大條炸魚十分巨型,炸粉好薄,魚肉保留到肉汁,又唔會過老,仲係好嫩滑😍 時間控制得啱啱好👍🏻 由於我哋覺得食上去,同平時嘅炸魚有少少唔同,一問之下,原來呢份炸魚係用咗石斑魚😳 唔怪得食上去肉質唔霉之餘,仲有少少爽口!而薯條就係幼薯嚟,正常發揮,但overall都好高質,估唔到英式菜喺美式餐廳都咁高水準,impressive!

Gunners
朋友嗌咗呢杯gunners,係mocktail 嚟,飲落其實有啲似ginger ale嘅感覺,但又帶少少甜,覺得用嚟送炸魚薯條都幾夾☺️

Wonder Bar
而我都係嗌mocktail,呢杯wonder bar有啲似橙汁雪糕,口感飲落有少少似smoothie,好似芬達溝雪糕嘅味道,味道偏甜咗少少,如果可以整到似沙冰會更正😋

總括而言,呢間西餐廳嘅嘢食真係超出我預期,冇諗過每份嘢食都咁重量級🤩️ 大份得嚟又好食,而且價錢又唔算太貴,我覺得性價比真係算頗高👍🏻 不過唯一一樣唔好嘅就係餐廳太嘈,如果要傾偈真係要嗌得好大聲先聽到🤣 而餐廳環境都幾特別,有一台DJ機同埋唱碟機,啱晒鍾意音樂嘅人過嚟食下野打下卡😎
新英倫周打蜆湯
水牛城雞翼