大年初一新正頭, 同老婆book左呢間自助餐黎嘆下本來貪佢有優惠, 點知年初一無, 仲要加收, 真係好唔開心首先呢間野位置好吊腳, 我地由太子出, 著住GPS行左成廿分鐘至到上到間酒店, 都幾新淨, 環境衛生唔錯, 入面燈光火猛, 有D大眾食堂feel先行一圈, 頭盤凍食有薄切生文魚, 翡翠螺, 蟹腳, 凍蝦, 龍蝦仔, 扇貝仔廣告上面印有面包蟹, 但現場無, 等成晚都無蟹腳, 凍蝦, 龍蝦仔, 扇貝仔無乜味道, 生文魚同翡翠螺就ok生蠔響壽司bar度排隊攞, 每人限一碟, 每碟有三隻生蠔係新鮮o既, 無砂, 不過好醎下, size唔大, 搵水沖下都ok啦, 食左半打食完凍就輪到熱, 佢地有兩款湯, 一款係雞絲炖翅, 另一款係意大利蕃茄湯先試左炖翅, 成碗野除左無翅之外其實幾足料, 木耳雞絲肉絲好多意大利蕃茄湯本來就無乜興趣, 但試左半碗發現原來係好野黎, 我從未飲過咁milkly o既蕃茄湯認真, 呢煲湯真係一流, 唔會比大餐廳貴價湯遜色, 第一次自助餐返飲兩碗湯嘆完湯就到熱食, 有燒豬頸肉, 煙鴨胸, 咖哩牛腩, 籠仔蝦, 越南春卷, 釀蟹蓋, 中式燒鴨, 蒸豬手西餐方面係排隊切肉
大年初一新正頭, 同老婆book左呢間自助餐黎嘆下
本來貪佢有優惠, 點知年初一無, 仲要加收, 真係好唔開心

廣告上面印有面包蟹, 但現場無, 等成晚都無

生蠔響壽司bar度排隊攞, 每人限一碟, 每碟有三隻
西餐方面係排隊切肉果種, 開頭係羊仔脾
然後到牛仔扒
都幾新鮮, 阿蘇話齋, 羊有羊味, 牛有牛味
只係我老婆嫌牛扒太生, 食左兩啖無食, 但我覺得唔錯

甜品方面真係唔想講, 唔突出, 仲要無朱古力雪糕

只係得d好普通o既餅同啫喱
題外話/補充資料: 呢間店幾特別, 用料方面比較cheap, 但係食得出廚師手勢好好 尤其個蕃茄湯真係好好味, 咖哩牛腩用坑腩都好出色, 羊仔脾牛扒係合格以上 如果唔追求昂貴食材, 而係追求味道, 我覺得問題不大 若然唔係年初一, 而係平日有優惠, 兩百幾蚊算係抵食 BTW, 位置真係唔好...
2014-01-31