2015-12-11
黎左荃灣返工一排,lunch梗係要同同事四圍搵食啦!身為poor guy既我,致力搵又平又好食既飯堂,解決午飯問題 成日lunch行經過呢間店,出面都排滿人。今日lunch time,特登同同事早少少出黎試下!呢間店,鋪頭細細,得30個位到,座位都幾密下。事不宜遲,坐低即刻叫野食,lunch menu由$39蚊起,包熱飲。價格算係好親民! 我揀左個牛肉炒烏冬+熱檸茶$40~~個烏冬都好大碟下,目測有一包半份量。開頭我都驚食唔哂,食下食下,我竟然食哂成碟 雖然係炒的,但唔算好油,用左好多塊肥牛炒,好足料!側邊有d生菜,仲有少少沙律汁係上面,算有d菜落肚 個汁炒埋好夠味,又唔會太咸。感覺無落味精,因為返到公司都唔會好口渴。同事都覺得呢間店好抵食下,街坊價錢,味道中上,一致決定可以定為飯堂之一!下次要再試下其他菜式~~~