餐廳: 意壽司-心意之日本料理
資訊:

2020-03-30 1089 瀏覽
All in all 簡評:1 小店性價比高,而且大廚用心煮。 9/102 店內人情味濃,吃的是食物和人情味。8/103 鵝肝牛柳粒炒飯,必點,不會後悔。10/10————————————————————一直以來,自己總以為,要食一些高質素的日本料理,都要在商場來吃。然而,今天去了這一家料理店,在屋村的對面,價格平民化,而且很高質素。大廚是老闆來的。-我們一行兩個人,吃的份量不會太多,所以就選擇叫了刺身、一些小食,同埋一個飯。-刺身我選了一份蟹膏帶子,$65,帶子清甜,爽滑,配上份量適中的蟹膏,海水味重、配上脆口的蟹籽,好好食。--之後叫了一份餃子🥟,$28,四隻,煎得香脆,配埋餃子汁一齊食,就好正。單骨雞翼,配上沙律醬,一口過,用來作送酒菜是一流的。最後是重點介紹這一個石鍋飯———鵝肝牛柳粒炒飯,$72,必點。這一個炒飯,飯底是用鵝肝炒的,另外配上煎得香脆的鵝肝,和好好食的牛柳粒,加上醬油炒飯時,你會感受到飯跟醬油是融合在一起的,而不是分離的,這更加顯示出大廚的功架。下次來吃,一定會試埋這一個鵝肝多士。
All in all 簡評:

1 小店性價比高,而且大廚用心煮。 9/10
2 店內人情味濃,吃的是食物和人情味。8/10
3 鵝肝牛柳粒炒飯,必點,不會後悔。10/10

————————————————————

大廚是老闆來的。

單骨雞翼,配上沙律醬,一口過,用來作送酒菜是一流的。

下次來吃,一定會試埋這一個鵝肝多士。

2020-03-30
2020-03-13 660 瀏覽
是日同HONEY一齊放假,去左荃灣行街之後HONEY想食日式野,去到海霸街,行行下見到哩間外表精簡,價錢不太貴的意壽司同HONEY相量下,點左胡麻冷柏葉 柚子唐揚雞 鵝肝和牛粒石頭飯 帶子蟹膏刺身 雪酒煮花甲胡麻冷柏葉胡麻冷柏葉真的初看佢系好普通的一個小食,但食一口時,真的估唔到好夾,冷柏葉爽脆,加上胡麻汁,真的好開胃的小食, 帶子蟹膏刺身  帶子蟹膏刺身哩個小食,見到好多人都點,所以也忍唔住點左來食, 帶子加上香濃的蟹膏,加埋蟹子,真的一口好滿足,柚子唐揚雞柚子唐揚雞見到大大舊的雞,加上柚子SAUCE,真的唔會有油利的感覺,雪酒煮花甲哩個真的值得推介,大大隻好多份量的蜆,加上日本酒味重的湯底,另外也有埋娃娃菜同埋粉絲,真的食到想要埋一碗飯哈哈鵝肝和牛粒石頭飯HONEY話做人要有飯氣,所以點埋鵝肝和牛粒石頭飯,和牛粒真的好多,粒粒有肉味,另外鵝肝甘香,加埋石頭飯,真的好好味,店舖真的好有人情味,見到店員和食飯的客人打成一片,有談有笑,同埋店員的服務真的一流,在現在的飲食中,都好少見到有咁有人情味的餐廳了,值得再去~~
是日同HONEY一齊放假,去左荃灣行街
之後HONEY想食日式野,去到海霸街,
行行下見到哩間外表精簡,價錢不太貴的意壽司
 帶子蟹膏刺身

帶子加上香濃的蟹膏,加埋蟹子,真的一口好滿足,

柚子唐揚雞

鵝肝和牛粒石頭飯

HONEY話做人要有飯氣,所以點埋鵝肝和牛粒石頭飯,
在現在的飲食中,都好少見到有咁有人情味的餐廳了,
值得再去~~
2020-03-10
  • 雪酒煮花甲
因為疫情關係,寶寶唔俾我食生野,我已經好耐冇食過日本野喇🥺今晚唔理咁多,一定要食返餐先❗️因為今晚寶寶差唔多搞到八點先有得放工,所以最後都係揀返喺附近食❣️最後就揀咗呢一間要排隊食嘅日式料理🤓咁嘅時勢仲要排隊,都唔會差得去邊😏等入坐期間,喺門口睇左一陣餐牌~除咗好抵食嘅晚市定食、二人餐、四人餐之外,連單點都好多選擇❣️刺身、壽司、卷物、手卷、沙律、炸物、串燒/燒物、鐵板、炒飯、鍋物、拉麵/烏冬,仲有各種各樣嘅小食❗️應有盡有,總有幾款啱你心水,可以滿足晒全家人嘅胃口😎 啲嘢食唔單止平,仲係全年365日都係免加一嫁❗️❗️❗️咁啱坐喺我哋附近果幾台都明顯係街坊客😲見佢哋食得好溫馨好幸福呀☺️☺️.仲有外賣set🤩和風日本溫室蕃茄 $32大大個新鮮蕃茄配以切得好細嘅洋蔥粒➕清爽柚子沙律❗️入口酸酸地,咬落冰涼爽口,非常之適合做前菜❣️.帶子蟹膏刺身 $65今年都好多日式餐廳都鍾意將帶子同埋蟹膏放埋一齊🙈 變咗一款新食法咁~帶子新鮮清甜😍 蟹膏嘅味道唔會太過濃烈而蓋過帶子嘅甜味,兩者平衡得好好👍🏻仲加咗啲蟹子增強口感,有幾有heart喎🤓.聽到店員介紹,話呢個係佢哋嘅皇牌,即刻諗都唔諗就點嚟試吓➡️鵝肝和牛粒石頭飯
因為疫情關係,寶寶唔俾我食生野,我已經好耐冇食過日本野喇🥺
今晚唔理咁多,一定要食返餐先❗️
最後就揀咗呢一間要排隊食嘅日式料理🤓
咁嘅時勢仲要排隊,都唔會差得去邊😏

等入坐期間,喺門口睇左一陣餐牌~
刺身壽司、卷物、手卷、沙律、炸物、串燒/燒物、鐵板、炒飯、鍋物、拉麵/烏冬,仲有各種各樣嘅小食❗️應有盡有,總有幾款啱你心水,可以滿足晒全家人嘅胃口😎

啲嘢食唔單止平,仲係全年365日都係免加一嫁❗️❗️❗️
咁啱坐喺我哋附近果幾台都明顯係街坊客😲
見佢哋食得好溫馨好幸福呀☺️☺️
仲有外賣set🤩

和風日本溫室蕃茄 $32

大大個新鮮蕃茄配以切得好細嘅洋蔥粒➕清爽柚子沙律❗️
入口酸酸地,咬落冰涼爽口,非常之適合做前菜❣️
帶子蟹膏刺身 $65

帶子新鮮清甜😍
蟹膏嘅味道唔會太過濃烈而蓋過帶子嘅甜味,兩者平衡得好好👍🏻
仲加咗啲蟹子增強口感,有幾有heart喎🤓
鵝肝和牛粒石頭飯$72

好大份呀❗️❗️❗️
目測已經見到好多牛粒😍
一大片鵝肝放咗喺最頂💕
撈石頭飯嘅期間,發現原來係鵝肝炒飯底😱
一路都已經覺得好香鵝肝味,食落更加不得了😋😋
最厲害嘅係石鍋嘅熱度控制得好好👍🏻
唔會黏底黏到成塊飯焦癡咗喺底/側邊硬都食唔到❣️
香軟嘅鵝肝飯夾雜住幾粒脆脆地嘅米飯,真係色香味俱全呀🥰
不愧為呢度嘅皇牌😎

唐揚單骨雞翼(8件)$35

平時連炸嘢都唔係好食嘅寶寶都竟然話好味😳
新鮮即炸,非常香口❣️炸皮亦好薄👍🏻
雞翼有醃制過,所以食落唔會淡茂茂❗️
碟邊仲有啲芝士醬可以蘸添☺️
附近街坊可以長期以平民價錢食到咁高質素嘅食物,真係好幸福呀❣️
2020-03-11
  • 鵝肝和牛粒石頭飯
2020-03-12 334 瀏覽
成日見到呢間日本野好多人,今日終於一試,疫情底下生意似乎無受影響,都要等一陣先有位😗見到menu有好多創作料理,例如呢個帶子蟹膏刺身,帶子肉厚厚的,夾住新鮮蟹膏仲有蟹籽,一啖擺落口好滿足,口腔充滿各種鮮味,正~胡麻冷柏葉,牛柏葉意想不到的爽口彈牙,無需花太多氣力咀嚼,蘸上胡麻醬,酸甜開胃醒神👍🏻 相信背後必定花了不少工序製作,才有這樣令人喜出望外的口感😗👍🏻鵝肝和牛石頭粒飯,未黎到我面前已經聽到熱辣辣的滋滋聲,來到面前更是香氣撲鼻,先一口吃掉鵝肝,充滿脂香,和牛粒非常好吃,不會有筋位,爽口嫩滑,每顆和牛還有肉汁😬 燒肉汁很充夠,吃到最後也有充足的汁配飯,不怕吃到一半不夠汁。這個飯應該一個人吃,不要跟別人share 🤣小食點了和風燒烤菇,想不到原來也挺大的,店員細心地切好了四件,讓客人方便進食,烤過的大啡菇最好吃了😋 伴著葱花和蟹籽,清新爽口怕不夠飽還點了一客三文魚卷,想不到這家小店的卷物也做得挺好,不會鬆散,而且魚生也新鮮,不過略嫌沙律醬太多,少一點就好了

2020-03-03
6天前 0 瀏覽
好耐無食過日本野~見朋友介紹這間又好食又抵~就黎試下咩味道~搭地鐵行過黎都快~近愉景新城個邊~去到門口好多人排隊~好在等左一陣就入得~我地叫左幾樣野食~帶子蟹膏刺身帶子好肥美😋仲要有好多蟹膏同蟹籽😱好新鮮~帶子又爽口~蟹膏都算濃郁~胡麻冷柏葉呢個幾特別好少日本野會有牛柏葉食~牛柏葉又好爽脆~加埋胡麻醬食好夾~好好味~好開胃~但無諗過咁大碟🤩唐揚單骨雞單骨雞翼好野味~又香口~又唔油膩~加上個醬有少少辣辣地~如果唔食得辣都可以試下~餃子煎得好香口~真係外脆內軟~肉汁都唔錯~鵝肝和牛粒石頭飯飯底係用左鵝肝炒過先~所以食落會好香鵝肝油味~和牛粒都算多同都幾淋身~比我想像更出色👍🏻👍🏻👍🏻P.S. 整體來講都唔錯~平靚正👍🏻下次想試下個芝士年糕~今次太飽😆
好耐無食過日本野~
見朋友介紹這間又好食又抵~
就黎試下咩味道~
搭地鐵行過黎都快~
近愉景新城個邊~
去到門口好多人排隊~
好在等左一陣就入得~
我地叫左幾樣野食~

帶子好肥美😋
仲要有好多蟹膏同蟹籽😱
好新鮮~帶子又爽口~
蟹膏都算濃郁~

胡麻冷柏葉
呢個幾特別好少日本野會有牛柏葉食~
牛柏葉又好爽脆~
加埋胡麻醬食好夾~好好味~
好開胃~但無諗過咁大碟🤩

唐揚單骨雞
單骨雞翼好野味~
又香口~又唔油膩~
加上個醬有少少辣辣地~
如果唔食得辣都可以試下~

餃子
煎得好香口~
真係外脆內軟~
肉汁都唔錯~

鵝肝和牛粒石頭飯
飯底係用左鵝肝炒過先~
所以食落會好香鵝肝油味~
和牛粒都算多同都幾淋身~
比我想像更出色👍🏻👍🏻👍🏻

P.S.
整體來講都唔錯~
平靚正👍🏻
下次想試下個芝士年糕~
今次太飽😆
2020-06-24
  • 鵝肝和牛粒石頭飯
  • 胡麻冷柏葉
2020-06-25 0 瀏覽
非常有人情味既荃灣日式食店小店店內環境乾淨清潔,坐得舒服自在。店員好貼心同我地每一道菜式細心講解,好有人情味。食物先係此店主角最推薦鵝肝和牛粒石頭飯 $72大讚既係佢唔會好似其他石頭飯咁放多一陣唔理佢個底既飯就燶哂,我同朋友傾多陣先食都冇問題。其次係成個配搭好精彩,飯底係用左好多唔同材料炒出黎,好香,加埋新解和牛粒同鵝肝既配搭,真係好出色,72蚊可以講係性價比非常高。帶子蟹膏刺身 $65帶子新鮮好甜又大粒,加埋店內用既wasabi 係高質素的,要大讚。唐揚單骨雞(8支骨) $35單骨雞唔厚粉,炸得岩岩好,好香脆美味,加上單骨食得好方便。和風燒烤菇 $48用料好豐富,真材實料,店家仲好細心地將每個菇一分為四,方便食,好貼心。七味燒三文魚骨腩 $28甜甜地好香脆,一路傾計一路食一流。
非常有人情味既荃灣日式食店

小店店內環境乾淨清潔,坐得舒服自在。

店員好貼心同我地每一道菜式細心講解,好有人情味。

食物先係此店主角

最推薦
鵝肝和牛粒石頭飯 $72

帶子蟹膏刺身 $65

唐揚單骨雞(8支骨) $35
單骨雞唔厚粉,炸得岩岩好,好香脆美味,加上單骨食得好方便。
唐楊單骨雞 8支

和風燒烤菇 $48

七味燒三文魚骨腩 $28
甜甜地好香脆,一路傾計一路食一流。
七味燒三文魚腩朋4

唐楊單骨雞 8支
七味燒三文魚腩朋4
2020-06-24 1 瀏覽
意壽司今日本身諗住去食老闆娘米線,但係見到咁多人排隊,所以就諗住下次先去食,於是就搵吓附近仲有啲咩好食啦!然後發現咗呢一間叫心意日本料理,見到門外都有唔少人排隊,估到應該係啲街坊都覺得好好味嘅食物!於是就決定喺度食啦!就連閑逸都有人排隊,不過好彩都唔需要等好耐,我諗等咗五至10分鐘就有位。餐廳入邊有好多相都好吸引,花多眼亂,由於朋友最近唔食生冷野,所以今次我哋叫咗比較多熟食。首先我叫咗個冷盤,係帶子蟹子刺身配蟹膏~因為見到啲相實在太吸引啦!嚟到之後果然冇失望!啲帶子好大粒好新鮮,啲蟹膏超足料!配帶子咁樣食好香!好好味。第一次食呢個配搭,非常驚喜。之後叫咗個燒三文魚扒骨,雖然有骨,但普遍都大條,亦唔多,唔會好難lur。啲三文魚燒得好香,肉質都幾滑,唔會好硬,好惹味,我朋友平時其實唔食魚,但係佢都覺得好好味,都食咗唔少!我仲叫咗個黑松露焗金菇黎試吓,上到嚟比想像中大份好多!亦都非常之香!金菇索晒啲黑松露汁,成件事好夾好好味。呢個建議三個人或以上嘅時候先叫,因為兩個人食嘅時候都幾多下~幾乎可以食飽你和牛粒鵝肝炒飯,上到黎好香!牛肉高質,食落口感軟稔,好好味,飯比較多鵝肝既味,都唔錯,不過我覺
壽司

和牛粒鵝肝炒飯,上到黎好香!牛肉高質,食落口感軟稔,好好味,飯比較多鵝肝既味,都唔錯,不過我覺得可以再鹹啲,咁會惹味啲~鵝肝都幾好味~

煎餃子
好有水準,個底煎得好靚,好脆口,岩岩好,好味!

滿足既一餐,下次想試下佢既魚生!
2020-06-20 18 瀏覽
今日難得揸車經過香車街,見到一間日本嘢既門口幾光鮮又坐爆晒,羊群心理下我都排左陣隊想試吓入到去個staff勁friendly, 佢介紹咗一啲signature dish俾我哋,啱晒我哋一班有選擇困難症嘅人第一味最overpowered 既就係呢味蟹膏帶子刺身,新鮮厚切勁甜, 蟹膏又冇腥味,仲要只係$65,絕對可encore 另外我叫多一碟my favourite ,就係原隻大赤貝,新鮮到😍😍😍另外不得不提呢一個大大塊鵝肝和牛粒石頭鍋飯,cp 值奇高仲有個和風燒烤菇,燒得好juicy , 又係必encore 之選😋😋😋😋

另外不得不提呢一個大大塊鵝肝和牛粒石頭鍋飯,cp 值奇高

• 和風燒烤菇
Heart Sushi❤️🍣 Really Worth to Eat😋🥢..日本野你愛嗎❓總係對她有種情意結,百吃不厭。入到荃灣比我發現一間充滿人情味既小店,食物質素不錯,而且價錢大眾化、抵食又新鮮好味,真係有驚喜呢。.每餐最開心係咩❓就係食到好食 又自己鐘意既野,價錢又平啊,呢晚真係好滿足❤️,意想不到街坊日料店🍱 都可以如此有heart,食得開心。.ll $30樣子白雪雪既柏葉,本來差不覺得吸引。但食落丫卻有驚喜,爽脆既口感 再沾上必勝既胡麻醬,香口又清爽。.ll $28餃子🥟 味道中規中矩,不過勝在夠大粒、夠份量。而且煎出黎 視覺樣子都美美的,抵食。.l刺身]l $65沒想過呢個價錢,份量多 帶子刺身亦夠厚肉呢😍。真的新鮮吃出鮮甜耶‼️加上夾上蟹膏🦀 蟹籽,更帶出帶子既鮮味。.ll $72石頭鍋飯,賣相吸引。飯底預先用雞蛋🥚炒香 粒粒金黃💛,加上不少用洋蔥煎香和牛粒粒🐮,味道很好。仲有一塊唔少得既鵝肝🦆,油份深透在底下既飯粒,令每粒飯都好有鵝肝油脂香,喜歡的實屬覺得誘人吧🖤。蔥粒亦是不能少,亦整體生色不少耶。.ll $78後加鰻魚🐟,好肥美。趁熱吃不腥,加上足夠既鰻魚汁,很好吃 很滿足

l[胡麻冷柏葉]l $30

l[日式炸餃子]l $28

l[帶子蟹膏刺身]l $65

l[鵝肝和牛粒石頭飯]l $72

蔥粒亦是不能少,亦整體生色不少耶。

l[原條浦燒鰻魚]l $78

後加鰻魚🐟,好肥美。趁熱吃不腥,加上足夠既鰻魚汁,很好吃 很滿足。

呢個價錢 呢個質素,我很滿意耶🥰🥰🥰。
下次入荃灣要再食💕 唔知你地有冇食過呢❓
×××[意壽司-心意之日本料理 -Heart Sushi]×××
©荃灣海壩街26號地下
荃灣路德圍海霸街嗰頭就畢嬲多野食嘅今次就試咗呢間街坊式嘅日本料理筆者閒日7點去到 門口已經有幾枱客等緊喇後來同店員傾開偈 原來可以book位添咁下次就唔駛等喇餐廳座位就比較擠逼嘅 不過街坊小店其實都無咩所謂啦佢啲晚市定食好抵 60幾蚊有主食加小食不過因為唔想食咁多飯 最後都係散嗌haha✨帶子蟹膏刺身 $65大大粒嘅帶子包住蟹膏真係無得輸阿唔駛形容唔駛推介 嗌佢就啱㗎喇😆✨胡麻冷柏葉 $30柏葉好爽 配埋胡麻醬又幾fresh同埋份量都唔少㗎✨黑松露牛油焗金菇 $36呢個金菇又係大大包阿黑松露唔少 食到尾都仲有黑松露味但牛油香味就略嫌唔夠喇✨唐揚單骨雞 $35雞翼炸得夠乾身又夠脆嗰辣辣地嘅醬絕對係錦上添花令到普通嘅炸雞翼都變得唔普通阿✨鵝肝和牛粒石頭飯 $72和牛粒份量唔少 鵝肝都有一片嘅呢個價錢嚟講無得彈啦不過個飯呢就淡咗啲 筆者要再額外加豉油😛總結嚟講 兩個人五樣野食咗2百幾蚊全日無加一 性價比嚟講真係好高喺附近又想食下街坊嘢嘅 真心推薦呢間意壽司😉
荃灣路德圍海霸街嗰頭就畢嬲多野食嘅

總結嚟講 兩個人五樣野食咗2百幾蚊
全日無加一 性價比嚟講真係好高
喺附近又想食下街坊嘢嘅 真心推薦呢間意壽司😉
2020-06-14 12 瀏覽
生意好好,人流多,座無虛席,店舖唔大,環境較狹窄,通常要搭枱。食物抵食,服務好,不過收碟速度有啲chur..🔸帶子蟹膏刺身 ($65)分數: (6.6/10)帶子中間夾住蟹膏,幾香,但個人覺得有少少腥味。.🔸雪酒煮花甲 ($62)分數: (7.8/10)花甲好大隻,煲入面有菜有煙韌粉絲,湯底有少少辣,有啲酒香,好好飲。.🔸唐揚單骨雞翼($35)分數: (7.5/10)單骨雞翼方便食,炸得香,點啲千島沙律醬食,好開胃。.🔸鵝肝和牛粒石頭飯($78)分數: (7.2/10)真係有塊鵝肝,不過唔算好香,和牛粒唔韌。飯味道偏淡,冇乜鹹味。
生意好好,人流多,座無虛席,
店舖唔大,環境較狹窄,通常要搭枱。
食物抵食,服務好,不過收碟速度有啲chur.

🔸帶子蟹膏刺身 ($65)
分數: (6.6/10)
帶子中間夾住蟹膏,幾香,但個人覺得有少少腥味。
帶子蟹膏刺身

🔸雪酒煮花甲 ($62)
分數: (7.8/10)
花甲好大隻,煲入面有菜有煙韌粉絲,
湯底有少少辣,有啲酒香,好好飲。
雪酒煮花甲

🔸唐揚單骨雞翼($35)
分數: (7.5/10)
單骨雞翼方便食,炸得香,
點啲千島沙律醬食,好開胃。
唐揚單骨雞翼

🔸鵝肝和牛粒石頭飯($78)
分數: (7.2/10)
真係有塊鵝肝,不過唔算好香,和牛粒唔韌。
飯味道偏淡,冇乜鹹味。
2020-06-11
唐揚單骨雞翼
2020-06-12 14 瀏覽
餓底又在荃灣愉景附近搵食了,來到海霸街,正好走進這間叫意的壽司餐廳。刺身款式好特別,有蟶子&水母!不過餓底今晚想食帶子!特別野下次再來試啦。帶子蟹膏刺身帶子刺身本已經鮮甜,再加上蟹膏,一定鮮上加鮮呀!點少少wasabi豉油,整粒拍入口,柔軟的帶子&溶化的蟹膏,在餓底口中交纏,要慢慢細味!鵝肝和牛粒石頭飯石頭飯吱吱吱地上枱,香氣四溢,餓底用匙羹畢起一粒牛,還冒著煙,馬上吹兩下,放入口中,和牛的油香在口中釋放,咀嚼時肉香也隨之而來,呀~好味呀!再來一小口鵝肝,甘,化,醇!整碗飯被餓底吃個清光!

2020-06-11 23 瀏覽
逢星期六日經過都見門口有人等位今日下雨天人比平時少☔️終於唔洗等太耐就可以入坐🥗胡麻冷柏葉 ($30)牛柏葉 爽口彈牙 極容易咬開芝麻汁極濃 食到少少胡椒味🥩鵝肝牛柳粒炒飯 ($72)飯上面佈滿了牛柳粒 牛柳粒咬落多肉汁 偶然有一兩粒少少韌鵝肝入口即溶 炒飯粒粒分明 裹滿醬汁 單食都唔會覺得單調 中間仲會有蛋碎 朋友覺得味道剛好 但個人認為再濃味就更好🍆蒜蓉燒茄子($32)茄子上枱熱哄哄 上面佈滿好多蒜蓉 個人好建議撈埋牛肉飯一起食 真係絕配🦀帶子蟹膏刺身 ($65/4件)帶子肥美鮮甜 上面有蟹籽 中間夾左蟹膏 濃濃海水味 一口鮮味價錢唔貴 仲要不收加一原來可以訂位 大家唔想等位 就記住訂位👫店員服務好好 極有禮貌會推薦介紹食物 同主動添茶
逢星期六日經過都見門口有人等位
今日下雨天人比平時少☔️
終於唔洗等太耐就可以入坐

🥗胡麻冷柏葉 ($30)
牛柏葉 爽口彈牙 極容易咬開
芝麻汁極濃 食到少少胡椒味

🥩鵝肝牛柳粒炒飯 ($72)
飯上面佈滿了牛柳粒
牛柳粒咬落多肉汁 偶然有一兩粒少少韌
鵝肝入口即溶
炒飯粒粒分明 裹滿醬汁
單食都唔會覺得單調 中間仲會有蛋碎
朋友覺得味道剛好 但個人認為再濃味就更好

🍆蒜蓉燒茄子($32)
茄子上枱熱哄哄 上面佈滿好多蒜蓉
個人好建議撈埋牛肉飯一起食 真係絕配

🦀帶子蟹膏刺身 ($65/4件)
帶子肥美鮮甜 上面有蟹籽
中間夾左蟹膏 濃濃海水味 一口鮮味