2018-08-03 1057 瀏覽
尋晚收工約左朋友喺尖沙咀食飯,喺佢帶路之下嚟左間幾得意既餐廳!唔係佢帶路都唔知喺樂道有間咁有特色既餐廳,餐廳有好多特色插畫,富有本地色彩,環境令我覺得幾舒服!連餐牌都有好多唔同既主題插畫,我開始懷疑呢度既老闆會唔會係從事設計工作! 哈哈 ! 請返餐廳食品供應先,主要都係以西餐為主,由頭盤小食,pizza , pasta, 主菜,甜品,都有供應!今晚我哋叫左個晚市套餐,2個人318 價錢都幾合理!先嚟有薯仔湯,薯仔湯普普通通,帶少少薯仔既甜味,重點係我俾佢張餐檯紙吸引左,影左張好得意既相! 頭盤我哋點左份煙三文魚凱撒沙律,份量夠2 人share! 用料都幾新鮮,沙律菜清甜爽口配上煙三文魚一軟一爽就最好不過!除左套餐外,我哋仲叫多左個小食拼盤,估唔到呢個小食拼盤又做得幾出色,第一唔油膩,第二炸粉好薄,第三外脆內軟,肉汁保留得好好!小食拼盤入面既吉烈蠔係咁多樣野最正,肉汁保存得非常豐富!温馨提示:小心燙口!香辣蒜片鮮蝦匾意粉, 看上去平平無奇的感覺,食落卻越食越辣,越過癮,鮮蝦真的很新鮮,有咬口,鮮甜!最後主菜登場! 脆香巴堤雅燒春雞,其實未食呢個菜之前都有dd飽,好在呢隻春雞唔係

今晚我哋叫左個晚市套餐,2個人318 價錢都幾合理!

小食拼盤

最後主菜登場! 脆香巴堤雅燒春雞,其實未食呢個菜之前都有dd飽,好在呢隻春雞唔係勁大隻!
外皮燒得焦香,香脆帶點辣!雞肉就保持到豐富肉汁,而且非常嫩滑,我覺得唔需要點個香辣汁都好好食!

食晒成個餐同小食拼盤,其實都幾飽,不過見到睇見隔離檯既甜品好好食咁,又忍唔住叫左一模一樣既朱古力心太軟同焦糖燉蛋嚟食,朱古力心太軟就有一大舊雪糕加上心太軟蛋糕組成,朱古力味濃郁,喜歡食朱古力既朋友,千祈唔好錯過! 而焦糖燉蛋既焦糖面做得很薄,蛋嫩滑,每啖都夾雜住一脆一軟既口感同香甜既蛋香,可惜係。。。幾啖食完haha , 真係想再叫多一個嚟食!不過已經食到飽飽實在無空間了!

朱古力心太軟, 焦糖燉蛋

臨走時發現門口處有個糖果箱喺門口附近,可以夾喜歡既糖返檯食,喜歡食軟糖既朋友,千祈唔好錯過!

小食拼盤