2011-04-09 24 瀏覽
第一次光顧這間甜品店,真是有好大的驚喜。我同老公分別食o左紅綠花同埋黑咕嚕。黑咕嚕有濃厚的朱古力味,係酷愛朱古力人不二之選,連我不太喜歡食甜品o既老公食o左之後都大讚,話必定有下次同埋要試埋其他款式o既甜品。我本來已經點了綠豆沙 (因為我個人超愛中式糖水),但重新番看過 menu 後被那些相片吸引o決定轉 "車太"。紅綠花o既小丸子超好味,好有口感。綠茶雪糕就中規中矩,整體感覺同味道係好 OK。離開o既時候老公多口問o左個年輕女侍應在 bar 檯後面忙個不停o既係o米老勢,果然不出我們所料,真係年輕有為,還要是大學剛剛畢業就創業。我o地都好欣賞他們那種堅持同認真o既態度,好有 heart o甘去準備每個客人點o既甜品 (製成品完全同 menu 內的相片一模一樣,絕對沒有偷功減料!) 希望他們可以繼續堅持呢份難得o既執著!

黑咕嚕
紅綠花
2011-04-08
$24 (宵夜)
黑咕嚕
紅綠花