2018-03-09
日本放題大家成日食,但好少會留意到樓上既日式café,今次俾我發現一間唔錯係銅鑼灣既日式café,就介紹俾大家。店員面帶笑容,服務都唔錯。燒日本蕃薯 $28賣相好的骰,啖啖紫薯的香甜三文魚刺身都唔錯,厚切新鮮原條鰻魚石鍋飯 $118呢個好令人驚喜,冇諗過係原條鰻魚食,成二十厘米,重長過個石鍋。珍珠飯粒熱辣辣,食到少少飯焦,加埋蛋絲份外香,重帶點醬汁既甜味,不過比較乾身,如果多d鰻魚燒汁就更正。心之火焰牛柳串 $88一開始店員只係將串燒放係枱面,諗住食得點知突然間點火,熊熊烈火好震撼。牛柳粒帶點香辣既感覺,燒完又能鎖住肉汁,相當juicy, 中間重夾住三色椒,底下有厚切新鮮菠蘿,超正。不過醬汁乾得好快,要趁熱食。彩虹卷 $68雖然唔係真係有彩虹七隻色,但係賣相好靚,色彩繽紛。炸蝦脆卜卜,重食到粒粒有嚼口既芝麻同蟹籽,口感唔錯,帶點鹹香又有牛油果同青瓜既清新。心動大阪燒 $78,大阪燒整成心形,相當有心思,令我即刻諗起當年去大阪旅行食既大阪燒。蔬菜粒同章魚粒沾滿沙律醬同燒汁,口感豐富。
燒日本蕃薯 $28
賣相好的骰,啖啖紫薯的香甜
三文魚刺身都唔錯,厚切新鮮
原條鰻魚石鍋飯 $118
心之火焰牛柳串 $88