2020-07-12
首先食咗生蠔套餐$148,有六隻好新鮮,係日本嘅宮城大島產~生蠔夠大隻而且好肥美,幾鮮甜,帶有海水味。飲品叫咗汽水~壽司叫咗平目魚、真鯛及蟹肉。每樣叫咗兩件~真鯛好鮮味,而且魚質幾爽口。平目魚口感林身,亦都幾鮮。蟹肉壽司,一絲絲蟹肉,蟹味鮮甜。日本金鯖魚,但有少少魚皮,魚質乾爽,面上有薑蔥唔會腥。松葉蟹多士,呢個我好鍾意食!多士夠香脆,放上松葉蟹膏喺多士面上,啖啖蟹黃味。串燒叫咗牛舌、牛胸腹及豚拖羅。牛舌係食串燒我一定會叫。牛舌燒完夠香,咬落爽口,牛味夠重!牛胸腹夠林,口感似平時食牛肉粒咁。豚拖羅肉夠林,但係唔會太肥,有豬肉燒過嘅香味,個邊邊脆脆地,好正!燒活海鰻肉質超肥美,口感好豐富,啖啖肉!又厚又肥美!最後叫左個野菜烏冬,烏冬係稻庭烏冬,所以幾好食,而且野菜清清地味道唔錯。餐廳環境日式風味,服務唔錯,食物高質!食得滿足又開心!
燒活海鰻肉質超肥美,口感好豐富,啖啖肉!又厚又肥美!
餐廳環境日式風味,服務唔錯,食物高質!食得滿足又開心!