2025-07-03 0 瀏覽
今日同好朋友慶祝生日,特別揀左去尖沙咀食鐵板燒!以尖沙咀區黎講呢間一間set價錢吾過$1000,仲食得飽,性價比幾高。每個套餐都有冷熱前菜、沙律、海鮮、肉類、炒飯,感覺比一般既豐富。我地今次食左2款set。精選優惠套餐 $790前菜一凍一熱, 凍既有鮑魚同螺, 以煙燻方式呈現,除左增加視覺效果, 仲令到食物更入味。鐵板蟹肉蒸蛋蒸蛋好滑, 蟹肉都幾多, 而且蟹肉既鮮味完全滲透到入雞蛋內, 所以整體味道不錯。燒大虎蝦蝦肉夠彈牙, 再配左自家調製既蝦醬,呢個蝦醬唔會好咸, 加左會令虎蝦鮮味更突出。燒帆立貝肉質鮮肉軟嫩, 自製醬汁帶酒香。燒比目魚柳比目魚柳燒到表面金黃, 有少少魚油香味, 配cocktail sauce意外地夾! 另外會配3款蔬菜, 分別係翠肉瓜、南瓜同冬菇。鵝肝最印象深刻既一道菜, 個人本身對鵝肝麻麻, 因為唔太鐘意個陣腥味, 但呢件鵝肝因為無加粉, 而且慢慢去燒, 將油脂完全迫出, 去除左腥味, 入口滑嫩, 連埋烤多士一齊食好食。另外仲配左燒鳳梨同雜莓, 2種味道夾埋意想不到地好食!A5宮崎和牛薄燒5成熟,配埋蒜片同蔥包住黎食, 和牛肉質好嫩,推介!N.28 周年套餐 $9

精選優惠套餐 $790

前菜

鐵板蟹肉蒸蛋

燒大虎蝦

燒帆立貝
肉質鮮肉軟嫩, 自製醬汁帶酒香。

燒比目魚柳

鵝肝

A5宮崎和牛薄燒
5成熟,配埋蒜片同蔥包住黎食, 和牛肉質好嫩,推介!

N.28 周年套餐 $998

深海馬友魚
師傅將魚肉同魚皮分開煎, 魚皮分開煎既原因係想迫走d魚油, 令魚皮變得香脆。馬友既魚肉會比較重魚味, 同樣會配返3款蔬菜。

活龍蝦
放上鐵板時隻龍蝦仲係郁緊, 好生猛! 醬汁方面用返本身既龍蝦膏, 再加d檸檬汁自家調較, 食落幾fresh!

日本粒貝
貌相不錯,口感爽口彈牙!

澳洲M9和牛厚燒
5成熟, 配黑莓汁, 又係估唔到幾夾!

炒飯炒到一粒粒, 味道亦唔會好咸。

龍蝦魚湯, 因為另一個餐有龍蝦, 所以將個頭用黎熬魚湯,飲得出個鮮味。

沙律會系食完海鮮後上,食完再上肉類。

甜品係雪糕!

整體覺得食材靚同新鮮,味道有諗過點樣夾同自家製,服務黎講都幾nice,唯獨一樣就系師傅煮野食比較快,所以食到一半我地叫佢慢啲,佢之後都等我地食完之後先上。