2014-06-25 948 瀏覽
難得放假,午餐都出街食,對自己好啲😁😁因為住係將軍澳,所以試食左新開既food court,上海生煎包係我同男友都最有興趣,加上見到有假日2人餐優惠($95),所以就簡呢間食😉好好食,入面多汁,啲汁都幾重酒味😋😋所以夾果陣要小心夾,另外底部都煎得好脆,煎到金黃色,同時做到唔係太油膩👍👍必試👍👍👍套餐包左2杯野飲,我同男友簡左金桔汁,呢個幾好汁,又唔係好甜👍另一杯係豆漿,普通吧,但都唔係好甜,可見應該唔會落得好多糖👍😊岩曬女仔飲啦😆湯底算係清,但太清啦,做唔到清得黎都濃味既效果,所以唔推介,太普通,自己都煮到😂,幸好,佢唔算貴份量方面,都幾少,所以如果單點呢碗湯一定唔夠飽材料方面,都係少,而且味道一般,唔會令我仲想再食😅我覺得2個人e肚都可以接受,但如果下次要食,我會整係叫生煎包😄😄😄😄
難得放假,午餐都出街食,對自己好啲😁😁

必試👍👍👍
湯底算係清,但太清啦,做唔到清得黎都濃味既效果,
所以唔推介,太普通,自己都煮到😂,幸好,佢唔算貴
份量方面,都幾少,所以如果單點呢碗湯一定唔夠飽
材料方面,都係少,而且味道一般,唔會令我仲想再食😅
  • 生煎包