2019-05-14 299 瀏覽
朋友推介下book位,為老公慶祝生日,第一次黎,踏入門口感覺氣氛同餐廳環境都幾好,而服務員幫我地安排左近門口的卡位,雖然望海境遠d,但卡位枱,兩個人座感覺鬆動d,我地都好舒服…係服務員介紹下餐牌下,我地點了兩個French gourmay tasting dinner set,每人六道菜,由頭盤開始,係一個豬肉凍,服務員上菜時亦有介紹,是由西班牙黑毛豬肉做成的,一開始都會擔心有豬肉的騷味,但食落去冇而且好食,感覺好特別,而且單點的餐牌是冇的,第二道係煙薰鵪鶉腿,迷你版配松露腰果,第三道係湯,唔算特別,第四道係意大利飯,因為係六道菜的set,每道份量都唔會太多,第五道就係主菜,和牛西冷,服務員仲比我地試左松露芥末醬,配埋西冷好好食,我地仲買左一樽Tim最後甜品係蘋果撻,上菜時仲熱,好脆皮,因為老公生日,服務員好貼心,在甜品上點了燭,送上了一張,為我地即影即有的相作紀念