2017-08-23 1968 瀏覽
今日同男朋友大人行完 the one,就揀左呢間睇落幾精緻既甜品店到食野小歇一下我揀左個和風溫泉玉子海藻麵意粉套餐 ($99)個餐既內容十分豐富呢!海藻麵意粉我揀左凍既,食起黎十分消暑,雖然只係配上淡淡既醬油、溫泉蛋同香葉,但唔會覺得單調之餘,反而感覺好清新,絲毫油膩感都無!個溫泉蛋十分柔軟滑溜個餐包左小份沙律,貫徹清新之感。沙律菜十分新鮮,蕃茄仔鮮甜多汁跟餐既加洲卷質素出乎意料地好跟餐有杯斯里蘭卡紅茶,每日餐廳都會供應唔同選擇,而今日嗰款就係English breakfast tea。茶香清新,茶味濃郁,紅茶黎講質素唔錯個餐仲未完架!仲有個抹茶蛋捲(大)抹茶係呢間店嘅成名作,好多人都慕名而來,一試發現果然係實至名歸。海綿蛋糕十分鬆軟,抹茶忌廉既抹茶味雖然不算太濃,但有抹茶的回甘既然呢間店既抹茶咁出名,當然要再試試佢主打既抹茶甜品啦~叫左個抹茶軟雪糕芭菲($88)用料非常豐富,每一啖抹茶雪糕都可以配上不同餡料,例如係白玉, 抹茶啫喱,日本紅豆等等。每一個組合都令人耳目一新,但各自都同個抹茶雪糕好匹配,成個甜品嘅口感十分之豐富!咁多款餡料中,我最鐘意雪糕底部既香甜脆片呢總括嚟講,呢一間

我揀左個和風溫泉玉子海藻麵意粉套餐
($99)

個餐既內容十分豐富呢!

個溫泉蛋十分柔軟滑溜

跟餐既加洲卷質素出乎意料地好

茶香清新,茶味濃郁,紅茶黎講質素唔錯

個餐仲未完架!仲有個抹茶蛋捲(大)

既然呢間店既抹茶咁出名,當然要再試試佢主打既抹茶甜品啦~
叫左個抹茶軟雪糕芭菲($88)
咁多款餡料中,我最鐘意雪糕底部既香甜脆片呢

總括嚟講,呢一間嘅食物水準好高,尤其是抹茶嘅甜品,環境同服務都好好,值得再次光臨!
午餐