尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2021-09-25 1865 瀏覽
呢度個自助午餐係走多國菜路線,日韓泰菜,中西式,地道粉麵,燒味,印度咖喱薄餅,乜都有啲咁樣。而最震撼一定係門口劃左一整個area都係食各式各類嘅甜品🍰🍨😋-首先講吓海鮮類,選擇非常少,當日只有青口、蝦、不知名蟹同埋蜆,鍾意食海鮮類嘅朋友仔就一定會好失望唔推介揀呢一間自助餐。由於我唔係點食海鮮,所以呢一part就無點樣影響到我嘅用餐感受,不過試咗蟹肉個口感係勁霉,其他海鮮類男朋友試咗都話超級唔掂😂刺身就正正常常還可以,不過我哋都係得出咗佢凍野唔掂呢一個總結👎🏻-Cold cut方面parma ham雖然偏向碎濕濕不過長期有大量貨係到,對比我上次食逸東今次個體驗就好好多,前後encore左幾轉加埋都食左一大碟😋-熱食,燒味都正常發揮,不過不失唔算差,壽司,粉麵同印度薄餅興趣不大加上無quota無試。✨中湯好飲✨,冬蔭公就唔係好似平時飲開啲味😂👎🏻-慢燒和牛前腿有得簡使唔使再燒,呢樣野值得讚👍🏻可以照顧到平時唔食太生嘅朋友仔e.g 我🤣燒豬腩卷嗰日好似唔見有就無試到。-最後要講是日重頭戲一定係甜品‼️食過咁多間自助餐呢間係最多款得嚟都絕對唔係hea你😳除左基本必備嘅雪糕🍨,仲有蛋糕切件,杯裝甜
最後要講是日重頭戲一定係甜品‼️食過咁多間自助餐呢間係最多款得嚟都絕對唔係hea你😳除左基本必備嘅雪糕🍨,仲有蛋糕切件,杯裝甜品,tiramisu,比較少見嘅crepe,豆腐花,芒果糯米飯,以及門口最吸睛一整排共6款口味嘅卷蛋同拿破崙。好多款整體都唔錯,但係要數特別驚豔又好似無邊款要點名。拿破崙個人覺得唔夠cream乾咗少少,雪糕雖然冇寫不過應該係哈根大師出品,朱古力味無得輸🍫😋
💬總結如果比原價$358再加一接近$400(星期一至五價錢)我會覺得唔係好抵食同埋好難翻本。但係包埋係package我當$500兩個人以呢個食物質素同種類係對得住個價錢嘅。而且本來package淨房連早餐都要$11xx,呢度其實只係比多300幾400左右就包雙人自助午餐🤩所以我推薦想試嘅話就買package仲可以順便比自己放鬆返兩日一夜好好叉個電🔋🆙