今年過咗海食生日飯 就係因為肉桂狗 😂😂老實說 旺角嘅洗衣街係有啲僻 不過呢一日夜晚嚟都係滿座嘅 從不斷有人喺門外等位而一入到去餐廳環境太過淺窄….張2人枱…好窄好窄…張枱隔離不段有職員行來行去 就窄上加窄..本來坐咗喺一張霓虹燈下面嘅枱諗住影相會好靚😌但係因為霓虹燈係橙紅色 一直開住佢個燈光好唔舒服 嘢食喺個霓虹燈面前影都會變咗隻色又紅又黑…所以我最後熄咗盞霓虹燈😂😂而因為佢安排咗樓下座位俾我 我上網睇到嘅相見到嘅霓虹燈招牌款式 我坐嗰層都見唔到..唔知樓上嘅座位會唔會比較闊落呢?🧡𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲🧡🥩澳洲頂級西冷 (七成熟) $138平時嗌扒多數都係medium or medium well,今次medium well 有點難切🍴咬落都好韌😅😅好用力😅😅但係又要好快食晒 因為攤得耐就凍哂 然後又越嚟越韌😟不過佢牛味都幾濃同埋煎得好香 點少少側邊嘅鹽 會更入味🍕夏威夷薄餅 $118佢係薄餅底!!薄餅底pizza世一!餅底係完全冇失望!好脆😍但係..餡料同埋餅底係完全分離😟一切🍴拎🍕出黎已經係分開…要慢慢再整返啲餡料上去塊pizza到先食得😅餡係有菠蘿🍍火腿🍖芝士🧀辣肉腸..芝士
今年過咗海食生日飯 就係因為肉桂狗 😂😂

🧡𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲🧡

🥩澳洲頂級西冷 (七成熟) $138

澳洲頂級西冷
澳洲頂級西冷

🍕夏威夷薄餅 $118

但係..餡料同埋餅底係完全分離😟一切🍴拎🍕出黎已經係分開…要慢慢再整返啲餡料上去塊pizza到先食得😅餡係有菠蘿🍍火腿🍖芝士🧀辣肉腸..芝士完全同其他餡融合唔到,就係一塊結咗嘅芝士咁樣😅有點失望
夏威夷薄餅
夏威夷薄餅

💚𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀💚

佢嘅特飲名稱全部都配上一個特別嘅名😂係的確會令人注目👀

🥤可遇不可求 $38

呢杯飲品包括左桃🍑紅石榴糖漿 青檸汁🍋同埋Ginger Ale
味道不錯 就是有果味 酸酸甜甜的Ginger Ale
中和返以上食物嘅油膩🤩

🥤椰林飄香 $38
用椰子🥥奶🥛菠蘿汁🍍製成🥤其實即係無酒精版嘅Pina Colada😆😆呢杯實冇死 果然冇失望!香滑 不會過甜

💙𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁💙

黎到呢間餐廳最大嘅gimmick 亦都係唯一嘅gimmick😅原價我都唔知幾多 而家OpenRice訂座就免費的!不過如果要畫圖寫字就要早1日send圖俾佢哋 睇吓畫唔畫到😅

隻碟上面嘅圖案同我男朋友send俾佢張圖係差唔多一模一樣㗎😳😳估唔到佢除咗肉桂狗之外 連佢就係獨角獸🦄️都可以畫埋😳雖然係唔會食個圖案 但係呢個行為係絕對俘虜到少女嘅心❤️🧡💛💚💙💜 #未預計這一秒會這麼震撼我 😂同到呢隻碟影咗幾張好靚嘅相就已經非常之開心🥳因為佢畫得好靚😛
依隻碟上面嘅小蛋糕係一件普通嘅朱古力蛋糕🍰冇咩特別嘅 我地都唔知有冇得揀嘅 因為男朋友本身係冇揀 不過佢一上枱就係呢件蛋糕🍰

★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-

總括來講 其實呢間餐廳冇話啲咩要專登再嚟多次嘅特別地方😅出面嘅餐廳越來越多有得喺甜品碟畫圖案 好似又唔一定要揀佢🤔雖然我哋淨係嗌左兩款食物但係兩款都冇咩話好驚喜嘅地方
不過如果你約咗另一半或者朋友生日唔知食咩又想俾少少surprise佢嘅 都可以喺呢度食飯 預訂定甜品🎂🍰