326
80
16
等級2
6
0
同男朋友做野做到8點先醒起夠鐘食飯,但會開到夜晚11點12點既餐廳真係唔多,好彩揾到呢間會開到凌晨2點!唔使怕食得趕,所以就揀左呢間黎食我首先係openrice到訂位,見到有優惠價食霜降牛,加上到埗都一定過9點,所以毫不猶豫咁訂左枱先到埗大約9:30,都仲有人排隊!睇黎餐廳都有翻咁上下人氣😙我地被安排去樓上,侍應姐姐好nice好細心好有耐性。見到我地淨係叫左一杯野飲就即刻拎多杯水過黎,見我地有叫小食就自動自覺拎碟黎。好多餐廳都要叫一下踢一腳先有人理,但呢到已經好貼心咁考慮到客人需要💓 另外餐廳裝修風格好有情調,好relax~率先黎到既係跟餐既Parma Ham Caesar Salad(跟Dinner set 意大利飯)唔會話好有驚喜,但整體都不過不失,如果多少少Parma Ham就好了然後黎到既係水牛城雞翼好脆!少少辣好過癮🤤肉岩岩好離骨又唔乾然後就黎到主菜啦!我地叫左個5成熟既霜降牛好正丫~~~~~😍😍😍😍😍😍😍😍(我地就好似前世冇鋸過扒咁😂)個牛好juicy,又冇根,5成熟岩岩好唔會韌另外又準備左少少鹽,唔夠咸既可以自己再點個牛就跟粗扁薯條同沙律菜,偶然食得肉得濟都可以fresh
更多
同男朋友做野做到8點先醒起夠鐘食飯,但會開到夜晚11點12點既餐廳真係唔多,好彩揾到呢間會開到凌晨2點!唔使怕食得趕,所以就揀左呢間黎食

我首先係openrice到訂位,見到有優惠價食霜降牛,加上到埗都一定過9點,所以毫不猶豫咁訂左枱先

到埗大約9:30,都仲有人排隊!睇黎餐廳都有翻咁上下人氣😙

我地被安排去樓上,侍應姐姐好nice好細心好有耐性。見到我地淨係叫左一杯野飲就即刻拎多杯水過黎,見我地有叫小食就自動自覺拎碟黎。好多餐廳都要叫一下踢一腳先有人理,但呢到已經好貼心咁考慮到客人需要💓 另外餐廳裝修風格好有情調,好relax~

率先黎到既係跟餐既Parma Ham Caesar Salad(跟Dinner set 意大利飯)
Parma Ham Caesar Salad
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

唔會話好有驚喜,但整體都不過不失,如果多少少Parma Ham就好了

然後黎到既係水牛城雞翼
水牛城雞翼
$62
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

好脆!少少辣好過癮🤤肉岩岩好離骨又唔乾

然後就黎到主菜啦!我地叫左個5成熟既霜降牛
霜降牛
$128
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

好正丫~~~~~😍😍😍😍😍😍😍😍
(我地就好似前世冇鋸過扒咁😂)
個牛好juicy,又冇根,5成熟岩岩好唔會韌
另外又準備左少少鹽,唔夠咸既可以自己再點
個牛就跟粗扁薯條同沙律菜,偶然食得肉得濟都可以fresh下

另一個主菜就係南瓜刺身帶子意大利飯配煙三文魚
南瓜刺身帶子意大利飯配煙三文魚
$158
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

個飯好南瓜,每一啖都係南瓜蓉
但唯一敗筆就係個帶子,唔太夾。而且帶子熟左啲 ,變咗入面都偏乾😔
另外煙三文魚亦唔多😔
整體個賣相都可以,但真係一般般

最後甜品係Yogurt味軟雪糕(跟Dinner set 意大利飯)但冇乜特別所以冇影相

忘記了仲有杯Orea沙冰(跟Dinner set 意大利飯)一樣冇乜特別所以冇影相

我地埋單最後係$418
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

應該係一共$373再加一=$410
可能本身收錢系統預人俾卡,所以全單加左2%交Visa
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

餐廳仲送左張$50 coupon俾下次用😚
真好~因為我地一定回頭再鋸扒🤩

但係。。。。。臨走既時候我見到。。。。
15 瀏覽
2 讚好
0 留言

8點半後用$99就可以食到霜降牛
咁。。。。點解我要用$128去食?。。。。
(仲要係openrice優惠指明要9點後)
另外其實meun上係冇呢個霜降牛(可能我眼殘啦),如果唔係show個openrice booking優惠,我都唔知食到既霜降牛會係幾錢
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-01-22
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$209 (晚餐)
推介美食
Parma Ham Caesar Salad
水牛城雞翼
$ 62
霜降牛
$ 128
等級2
21
0
12月25號聖誕節🎄🎄🎄聖誕佳節當然同最喜歡架人一起度過啦~朋友話食過呢間,仲話唔止一次咁即係有保證啦!🥳🥳🥳我二話不說就訂位啦!上網睇到又咁好評,不過之前俾啲食評坤過幾次都開始有少少保留⋯當晚一去到侍應隨即安排我地入座,坐低唔夠5分鐘有職員話:「唔好意思呀,同事唔知你地訂左4人位,呢張枱比較細,介唔介意上樓上張枱大啲,c服啲⋯」我當然話唔介意啦,還樹未人齊又未點野食,我又一向喜歡上層!上到去,我地心諗原來都幾大架喎,同埋佢係轉左張6-8人枱俾我地~真係很窩心的安排!最好係咩?佢地播架都係我聽開架英語pop songs, 仲有兩個大熒幕好,態度同環境本人表示極度受落!講講佢地架食物~當晚點左一個二人套餐再另點主菜單套餐有湯,小吃同主菜!個湯!!So impressive!!!!!! (好味啊~~~~)我地個個食到擰下擰下個頭!你明唔明品嘗到美食果個正常反應絕對係擰頭而唔係點頭!真係好好味!佢係海鮮忌廉湯!飲過佢係最有水準的!味道剛好,足料(繼續擰頭⋯⋯)水牛城雞翼一樣好味!蟹糕多士!蟹糕好濃味好特別,多士好脆口!五成熟安格斯肉眼扒佢個牛扒除左真係五成熟,恰到好處之外,真的很juicy,
更多
12月25號聖誕節🎄🎄🎄
聖誕佳節當然同最喜歡架人一起度過啦~
朋友話食過呢間,仲話唔止一次咁即係有保證啦!🥳🥳🥳
我二話不說就訂位啦!
上網睇到又咁好評,不過之前俾啲食評坤過幾次都開始有少少保留⋯
當晚一去到侍應隨即安排我地入座,坐低唔夠5分鐘有職員話:「唔好意思呀,同事唔知你地訂左4人位,呢張枱比較細,介唔介意上樓上張枱大啲,c服啲⋯」
我當然話唔介意啦,還樹未人齊又未點野食,我又一向喜歡上層!

上到去,我地心諗原來都幾大架喎,同埋佢係轉左張6-8人枱俾我地~
真係很窩心的安排!

最好係咩?佢地播架都係我聽開架英語pop songs, 仲有兩個大熒幕

好,態度同環境本人表示極度受落!
講講佢地架食物~
當晚點左一個二人套餐再另點主菜單
套餐有湯,小吃同主菜!
個湯!!
So impressive!!!!!! (好味啊~~~~)
我地個個食到擰下擰下個頭!
你明唔明品嘗到美食果個正常反應絕對係擰頭而唔係點頭!
真係好好味!佢係海鮮忌廉湯!

飲過佢係最有水準的!
味道剛好,足料(繼續擰頭⋯⋯)

水牛城雞翼一樣好味!

蟹糕多士!蟹糕好濃味好特別,多士好脆口!

五成熟安格斯肉眼扒

佢個牛扒除左真係五成熟,恰到好處之外,真的很juicy,脂肪比例均勻,無得彈啦!

另外亦點了個意粉同Pizza!
意粉夠Creamy好奶香
Pizza芝士可以拉絲跳繩,你明嘛?
我地各自亦都點左4杯飲品(正)
一杯垃圾桶

另一杯唔記得咩

一罐特別架啤酒

兩杯Chardonnay 嘩,一杯$58,兩杯$60呀大佬?


野食我俾滿分💯不突止!
侍應見我地係咁自拍仲會主動話幫我地影相,此舉亦係加分位啦!
我想佢當時都已經係full house,仲咁體貼你話點可以唔表揚一下呢?
雖然我地selfie 時明明可好hyper
佢一話嚟影,我地硬晒肽唔識笑,睇返都幾好笑


我地其實都好飽,侍應此時送上一碟好精美寫上Merry Christmas 架蛋糕!

係Tiramisu (送架一樣係好有質素)
果然,甜品係另一個胃的,哈哈哈哈

成餐飯擰住個頭食足全程!即係好到擰甩個頭!
我絕對會翻啅亦都好推介俾大家!
海鮮忌廉湯
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
5成熟西冷
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
突如其來的驚喜Tiramisu 
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
海鮮忌廉湯
5成熟西冷
突如其來的驚喜Tiramisu 
  • 美國安格斯肉眼扒
  • 水牛城雞翼
  • 垃圾桶
等級1
1
0
2019-12-29 324 瀏覽
12月26號去左呢間餐廳食飯,發現佢地有聖誕餐食,因為聖誕節所以就即管試下叫聖誕餐。每人$278,有前菜、沙律、意粉或意大利飯二選一、牛扒或魚柳二選一,侍應哥哥介紹意粉同牛扒,佢話牛扒會比平日大塊啲,所以就信佢點左意粉同牛扒。原本只可以揀湯或飲品,佢地送哂兩份湯同飲品比我地,非常好。最後仲有cheese cake,唔會好濃芝士味,所以唔會好膩。聖誕節可以有咁平又咁多野食既聖誕餐,真係唔知去邊度搵。間餐廳環境舒服,食物水準幾高,侍應服務友善,價錢又不太貴,好適合情侶或朋友聚餐。
更多
12月26號去左呢間餐廳食飯,發現佢地有聖誕餐食,因為聖誕節所以就即管試下叫聖誕餐。

每人$278,有前菜、沙律、意粉或意大利飯二選一、牛扒或魚柳二選一,侍應哥哥介紹意粉同牛扒,佢話牛扒會比平日大塊啲,所以就信佢點左意粉同牛扒。原本只可以揀湯或飲品,佢地送哂兩份湯同飲品比我地,非常好。最後仲有cheese cake,唔會好濃芝士味,所以唔會好膩。聖誕節可以有咁平又咁多野食既聖誕餐,真係唔知去邊度搵。

間餐廳環境舒服,食物水準幾高,侍應服務友善,價錢又不太貴,好適合情侶或朋友聚餐。




17 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-12-26
用餐途徑
堂食
人均消費
$300 (晚餐)
慶祝紀念
聖誕節
推介美食
  • 美國安格斯肉眼扒
等級3
57
0
2019-12-03 931 瀏覽
朋友介紹麥花臣球場附近既呢間餐廳,book 左枱所以唔需要等,一入去感覺好cozy,被安排坐到二樓。 呢到氣氛好好,天花板掛左好多燈泡,又有戲投射響牆到睇。We ordered two dinner sets:Starters are salad with a slice of ham and corn soup. The soup is homemade, i could tell from the corns in soup. Salad dressing tastes good, so does the ham.Main course are rib eye and smoked salon scallops risotto in pumpkin sauce. The portion of rib eye is big and its juicy, fries are crispyThe pumpkin sauce in risotto is rich, the risotto texture is perfect, scallops could be rawer if poss
更多
朋友介紹麥花臣球場附近既呢間餐廳,book 左枱所以唔需要等,一入去感覺好cozy,被安排坐到二樓。 呢到氣氛好好,天花板掛左好多燈泡,又有戲投射響牆到睇。
51 瀏覽
0 讚好
0 留言

We ordered two dinner sets:

Starters are salad with a slice of ham and corn soup. The soup is homemade, i could tell from the corns in soup. Salad dressing tastes good, so does the ham.

Main course are rib eye and smoked salon scallops risotto in pumpkin sauce. The portion of rib eye is big and its juicy, fries are crispy

Rib  eye
21 瀏覽
0 讚好
0 留言

The pumpkin sauce in risotto is rich, the risotto texture is perfect, scallops could be rawer if possible. Portion also very big

Smoked  salmon  scallop  risotto  in  pumpkin  sauce
25 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言

The sets come with ice cream, the texture is different than the regular ice cream and it tastes like yogurt.

We booked through Openrice so we get a free chocolate cake

10 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-12-02
用餐途徑
堂食
人均消費
$200 (晚餐)
推介美食
Smoked  salmon  scallop  risotto  in  pumpkin  sauce
  • 意大利風乾火腿沙律
  • 南瓜帶子意大利飯
等級4
279
0
2019-11-30 641 瀏覽
呢個星期 都同咗女朋友出旺角食早餐今日黎到呢個叫Amico 1890門面比較細我見呢間係openrice嘅食評都好似唔錯所以黎試一試佢個午餐第一句我係話出旺角食早餐但呢間冇早餐好似十二點先開門所以我地係去食午餐嘅我地係坐近門口嘅二人位佢個水吧位由於係佢開門冇耐黎所以都唔見有乜客人都係員工黎嘅餐牌設計都幾靚少少工業風價錢ok可接受嘅熱咖啡熱檸茶香草雜菌意大利飯 $56一碟意大利飯佢賣相唔錯鋪碟都唔靚味道都唔錯有少少芝士粉味道個飯都唔錯 汁幾濃份量合適 雜菌味唔算太濃味道好食自家芝士牛肉竹炭漢堡 $68呢個賣相都好靚佢擺得幾靚薯條係粗薯條味道唔錯鹽比較多芝士牛肉漢堡都大好味嘅肉汁唔錯成個漢堡都好食 可以一食
更多
呢個星期 都同咗女朋友出旺角食早餐
今日黎到呢個叫Amico 1890
門面比較細
我見呢間係openrice嘅食評都好似唔錯
所以黎試一試佢個午餐
第一句我係話出旺角食早餐
但呢間冇早餐
好似十二點先開門
所以我地係去食午餐嘅
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
我地係坐近門口嘅二人位
佢個水吧
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
由於係佢開門冇耐黎
所以都唔見有乜客人
都係員工黎嘅
320 瀏覽
0 讚好
0 留言
餐牌設計都幾靚
少少工業風
價錢ok可接受嘅
咖啡
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
熱咖啡
熱檸茶
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
熱檸茶
香草雜菌意大利飯
$56
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
香草雜菌意大利飯 $56
一碟意大利飯
佢賣相唔錯
鋪碟都唔靚
香草雜菌意大利飯
$56
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
味道都唔錯
有少少芝士粉味道
個飯都唔錯 汁幾濃
份量合適 雜菌味唔算太濃
味道好食
自家芝士牛肉竹炭漢煲
$68
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
自家芝士牛肉竹炭漢堡 $68
呢個賣相都好靚
佢擺得幾靚
薯條係粗薯條
味道唔錯
鹽比較多
芝士牛肉漢堡都大好味嘅
肉汁唔錯
成個漢堡都好食

可以一食
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-05-13
用餐途徑
堂食
人均消費
$62 (午餐)
推介美食
香草雜菌意大利飯
$ 56
香草雜菌意大利飯
$ 56
自家芝士牛肉竹炭漢煲
$ 68
等級1
2
0
2019-11-30 318 瀏覽
Walk into this pub like restaurant at one warm sunny afternoon. Sit down with an ambiance music and have a order of carbonara and a burger. Wasn’t expect much due to the location and the crowd. Come in a well done surprising carbonara, Au Dente spagatti w real cheese toss, which is rare in Hong Kong local restaurant. Thick juicy bacon and well sliced onion! Burger comes with a gimmick charcoal bun! Fancy! But actually it’s good! Juicy meat! Think potato wedge. Perfect treat. I seldom write revi
更多
Walk into this pub like restaurant at one warm sunny afternoon. Sit down with an ambiance music and have a order of carbonara and a burger. Wasn’t expect much due to the location and the crowd. Come in a well done surprising carbonara, Au Dente spagatti w real cheese toss, which is rare in Hong Kong local restaurant. Thick juicy bacon and well sliced onion!
Burger comes with a gimmick charcoal bun! Fancy! But actually it’s good! Juicy meat! Think potato wedge. Perfect treat.
I seldom write review but I think this kind of local shop should be encourage and deserve a nod.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
51
0
2019-11-27 277 瀏覽
今天午餐和同事到在旺角洗衣街的Amico 1890,有set lunch,價錢由$68-$108,我們點了竹炭漢堡餐併脆薯條,漢堡包是放於木板上的,很有特色,竹炭麵包是黑色的,上面鋪滿脆脆的白芝麻,麵包是焗過的,漢堡包內有厚厚的牛肉漢堡及厚切番茄,加上沙律汁,牛肉漢堡煎得香脆,牛味尚可,如果加一片芝士便更好,薯條是即炸的很香脆,再配上餐飲,我們點了熱咖啡(很香濃),很完美的一餐午餐。套餐價錢$68,抵食當然質素亦很好。
更多
今天午餐和同事到在旺角洗衣街的Amico 1890,有set lunch,價錢由$68-$108,我們點了竹炭漢堡餐併脆薯條,漢堡包是放於木板上的,很有特色,竹炭麵包是黑色的,上面鋪滿脆脆的白芝麻,麵包是焗過的,漢堡包內有厚厚的牛肉漢堡及厚切番茄,加上沙律汁,牛肉漢堡煎得香脆,牛味尚可,如果加一片芝士便更好,薯條是即炸的很香脆,再配上餐飲,我們點了熱咖啡(很香濃),很完美的一餐午餐。套餐價錢$68,抵食
當然質素亦很好。

12 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$75 (午餐)
等級1
1
0
2019-11-24 397 瀏覽
已經黎左差不多20次第一次系男朋友帶我黎 話試下旺區平價既西餐點知黎左一次之後就番唔到轉頭真系兩個星期左右就黎一次系openrice寫食評第一次就比左佢要食意粉 要食意粉 要食意粉!很重要所以講三次!佢個黑松露卡邦尼意粉系每次黎必食好香cream好香cheese 佢個黑松露唔會好似火水味咁強烈岩哂唔鐘意同好怕好重黑松露味既你地雖然望落去好細碟 但系食落去唔會太漏系 剛 剛 好 !安格斯食開medium rare 生熟度又系一個剛剛好 好林 好juicy不過筋位就會多少少 但系整塊肉系好ok配埋薯條 夠哂!
更多
已經黎左差不多20次
第一次系男朋友帶我黎 話試下旺區平價既西餐
點知黎左一次之後就番唔到轉頭
真系兩個星期左右就黎一次
系openrice寫食評第一次就比左佢
要食意粉 要食意粉 要食意粉!
很重要所以講三次!

佢個黑松露卡邦尼意粉系每次黎必食
好香cream好香cheese
佢個黑松露唔會好似火水味咁強烈
岩哂唔鐘意同好怕好重黑松露味既你地
雖然望落去好細碟 但系食落去唔會太漏
系 剛 剛 好 !
黑松露卡幫尼意大利粉
$158
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

黑松露野菌意大利飯
$118
1 瀏覽
0 讚好
0 留言


安格斯食開medium rare
生熟度又系一個剛剛好 好林 好juicy
不過筋位就會多少少 但系整塊肉系好ok
配埋薯條 夠哂!
美國安格斯肉眼
$248
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
跟set既沙律  加特飲「垃圾桶」
$38
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
意大利雲吞
$58
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-11-24
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
推介美食
黑松露卡幫尼意大利粉
$ 158
黑松露野菌意大利飯
$ 118
美國安格斯肉眼
$ 248
跟set既沙律  加特飲「垃圾桶」
$ 38
意大利雲吞
$ 58
  • 黑松露卡邦尼意大利粉
  • 垃圾桶
等級2
9
0
2019-11-21 206 瀏覽
芝士控出沒😈 藍芝士大蝦意大利粉Rating: 9/10HK$ 118好濃 Blue Cheese味,😋每條意粉都沾滿芝士, 但唔會覺得好油膩。🧀🧀個汁好食到我想舐埋隻碟••Pizza控出沒🍕 森林雜菌薄餅Rating: 8.5/10HK$ 108素食者都適合的好味pizza! 🍄同樣雖然每塊pizza都充滿芝士,但竟然一d都唔油膩😯d菇亦唔會因為焗完就乾哂,好juicy!餅底係薄身,感覺正宗意大利薄餅生日去店員仲幫蛋糕畫左隻連豬🐷!性價比極高的西餐,今次雖然冇叫牛扒食,但下次真心想試,見到人地叫大大份,薯條又大條! 🍟餐廳氣氛都好好,大推!
更多
芝士控出沒😈 藍芝士大蝦意大利粉
Rating: 9/10
HK$ 118
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


好濃 Blue Cheese味,😋每條意粉都沾滿芝士, 但唔會覺得好油膩。🧀🧀個汁好食到我想舐埋隻碟
••
Pizza控出沒🍕 森林雜菌薄餅
Rating: 8.5/10
HK$ 108
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


素食者都適合的好味pizza! 🍄同樣雖然每塊pizza都充滿芝士,但竟然一d都唔油膩😯
d菇亦唔會因為焗完就乾哂,好juicy!
餅底係薄身,感覺正宗意大利薄餅

16 瀏覽
0 讚好
0 留言

生日去店員仲幫蛋糕畫左隻連豬🐷!性價比極高的西餐,今次雖然冇叫牛扒食,但下次真心想試,見到人地叫大大份,薯條又大條! 🍟
餐廳氣氛都好好,大推!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-11-06
用餐途徑
堂食
人均消費
$100 (晚餐)
慶祝紀念
生日
等級3
44
0
2019-11-07 251 瀏覽
舊同事建議試呢間,對我嚟講試新野最like😬當日我用openrice 入面地圖行係會周圍兜,原來佢係球場側邊建議大家用"洗衣街"都指標搵易d店舖外觀都ok睇落好細間點知原來有二層,同事一早book 咗位安排咗坐梳化位置,其他係半邊梳化算舒服,但人手欠缺,經常得一個人👎🏻留上大約可以坐60人因為未齊人,先叫飲品+薯條D 飲品名好特別👉🏻我飲咗杯跟佢鋪名一樣"Amico"味道唔太甜,飲到幾鍾生果味,都可以大家叫咗幾款,比較差d 係橙紅色果杯👎🏻(唔記得咩名🙈)跟住叫咗一個set 其他散叫(因為只得一款啱食)Set dinner 👉🏻沙津+主菜+甜品+飲品(特飲另加錢)最驚喜👉🏻🦑🦐飯👍🏻👍🏻😋😋"南瓜帶子意粉"都唔差👍🏻另外豬鞍扒👍🏻🍕🍕同其他都一般提提大家👉🏻book 位有甜品送🙊走嘅時候先發現門口有個牌寫20:30有🐂優惠$99但係個menu 冇寫,d 侍應又冇講囉呢樣就差d
更多
舊同事建議試呢間,對我嚟講試新野最like😬
當日我用openrice 入面地圖行
係會周圍兜,原來佢係球場側邊
建議大家用"洗衣街"都指標搵易d
店舖外觀都ok睇落好細間
點知原來有二層,同事一早book 咗位
安排咗坐梳化位置,其他係半邊梳化
算舒服,但人手欠缺,經常得一個人👎🏻
留上大約可以坐60人
因為未齊人,先叫飲品+薯條
D 飲品名好特別👉🏻我飲咗杯跟佢鋪名一樣"Amico"
味道唔太甜,飲到幾鍾生果味,都可以
大家叫咗幾款,比較差d 係橙紅色果杯👎🏻
(唔記得咩名🙈)
跟住叫咗一個set 其他散叫(因為只得一款啱食)
Set dinner 👉🏻沙津+主菜+甜品+飲品(特飲另加錢)
最驚喜👉🏻🦑🦐飯👍🏻👍🏻😋😋
"南瓜帶子意粉"都唔差👍🏻另外豬鞍扒👍🏻
🍕🍕同其他都一般
提提大家👉🏻book 位有甜品送🙊
走嘅時候先發現門口有個牌寫20:30有🐂優惠$99
但係個menu 冇寫,d 侍應又冇講囉
呢樣就差d
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
Amico
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-29
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
推介美食
  • 墨魚汁大蝦意大利粉
等級4
195
0
2019-11-05 130 瀏覽
Chose to have a quick dinner with a friend in this little bistro; the staff were assiduous and efficient. We both chose the Australian sirloin steak. The portions were quite generous and the thick-cut steak was juicy and tender. I didn’t like the side salad as it was soaked in vinaigrette and mayonnaise, and would have liked my chips to be crispier. The dessert was free on the house as an online booking benefit. We chose the citron cake which turned out to be a very proper specimen of the classi
更多
Chose to have a quick dinner with a friend in this little bistro; the staff were assiduous and efficient. We both chose the Australian sirloin steak. The portions were quite generous and the thick-cut steak was juicy and tender. I didn’t like the side salad as it was soaked in vinaigrette and mayonnaise, and would have liked my chips to be crispier. The dessert was free on the house as an online booking benefit. We chose the citron cake which turned out to be a very proper specimen of the classic delicious fresh cream topped cakes - akin to the carrot cake genre. The bill amounted to $141 per head - very satisfying indeed.
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-11-02
用餐途徑
堂食
人均消費
$141 (晚餐)
等級2
8
0
2019-10-22 375 瀏覽
行過旺角揾野食,見幾多like就入黎食,一個人食,就咁叫左個餐食雞胸肉意大利飯,唔錯,個雞胸肉幾嫩,d飯粒有咬口,唔會好淋,之前食過另一間個意大利飯好淋身,呢間就正路啦,有咬口先似食緊意大黎飯!餐飲就咁一杯咖啡,無加錢要d特別咖啡,不過有驚喜,幾香濃,以跟餐既咖啡黎講,我覺得正!環境方面就似夜晚feel多d既,同埋比較嘈,一個人食呢係會鍾意靜d,不過靜d既地方都係貴嫁啦,無計啦,overall 黎講係抵食
更多
行過旺角揾野食,見幾多like就入黎食,一個人食,就咁叫左個餐食
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

雞胸肉意大利飯,唔錯,個雞胸肉幾嫩,d飯粒有咬口,唔會好淋,之前食過另一間個意大利飯好淋身,呢間就正路啦,有咬口先似食緊意大黎飯!
3 瀏覽
0 讚好
0 留言

餐飲就咁一杯咖啡,無加錢要d特別咖啡,不過有驚喜,幾香濃,以跟餐既咖啡黎講,我覺得正!

環境方面就似夜晚feel多d既,同埋比較嘈,一個人食呢係會鍾意靜d,不過靜d既地方都係貴嫁啦,無計啦,overall 黎講係抵食
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2019-10-20 300 瀏覽
出品唔錯,今次叫咗鵝肝多士(幾特別,唔錯)南瓜帶子意大利飯(好好食呀😋推介)龍蝦汁蟹肉意粉(ok!好食)肉眼(原汁原味,唔錯)特飲個名好得意!氣氛唔錯,有音樂!另外要贊下服務態度一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻幫手畫嘅畫超滿意!⭐️⭐️⭐️⭐️
更多
出品唔錯,今次叫咗鵝肝多士(幾特別,唔錯)
南瓜帶子意大利飯(好好食呀😋推介)
龍蝦汁蟹肉意粉(ok!好食)
肉眼(原汁原味,唔錯)
特飲個名好得意!
氣氛唔錯,有音樂!
另外要贊下服務態度一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
幫手畫嘅畫超滿意!
⭐️⭐️⭐️⭐️
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-19
用餐途徑
堂食
人均消費
$200 (晚餐)
慶祝紀念
生日
等級1
2
0
2019-09-25 797 瀏覽
一入去以為好細, 原來重有樓上, 環境感覺舒服, 枱面夠大, 播住音樂好有氣分,食物質素可以, 意大利雲吞, 黑松露卡邦尼意粉, 千島海鮮pizza, 銀雪魚, 網上訂枱可有甜品送, 重可以加抽圖畫, 寫(布甸狗), 笑下講下有一次開心聚餐
更多
一入去以為好細, 原來重有樓上, 環境感覺舒服, 枱面夠大, 播住音樂好有氣分,食物質素可以, 意大利雲吞, 黑松露卡邦尼意粉, 千島海鮮pizza, 銀雪魚, 網上訂枱可有甜品送, 重可以加抽圖畫, 寫(布甸狗), 笑下講下有一次開心聚餐
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
38 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-25
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
推介美食
  • 黑松露卡邦尼意大利粉
  • 千島海鮮薄餅
  • 意大利雲吞
等級1
1
0
2019-09-23 513 瀏覽
優:環境幾好, 裝修唔錯,  好多上一代既擺設book左唔使等位有大MON娛樂坐得舒服, 大部份卡位待應安排轉檯後好好多食物款式OK味道不錯雪糕好好味定時refill飲用水缺:網上BOOK安排位置唔太好坐位太光甜品碟無上款=="祝福字句畫錯張檯太闊
更多
優:環境幾好, 裝修唔錯,  好多上一代既擺設
book左唔使等位
有大MON娛樂
坐得舒服, 大部份卡位
待應安排轉檯後好好多
食物款式OK
味道不錯
雪糕好好味
定時refill飲用水

缺:

網上BOOK安排位置唔太好
坐位太光
甜品碟無上款=="
祝福字句畫錯
張檯太闊
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-17
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
慶祝紀念
生日
推介美食
  • 雪糕