🎀旺角。高性價比聚會必選粉色西餐廳🌸🎀🪄店名* #Amico1890🔮地址* 旺角洗衣街24號地舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$412.5 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵旺角呢一間粉紅色餐廳今次系第二次回訪 餐廳雖然唔算特別大間 但系裝修好特別 成間都有少女心 以粉色為主 另外一邊就以綠色為主 仲有氣球等作裝飾 餐檯都有彩色點點 色彩繽紛😆🍽️食物質素🍽️食物選擇幾豐富 而且性價比好高 除左有二人及四人set之外 單點都係好划算 平均人均消費都係200內 每樣野食都係即炸即上 好新鮮😉👀評分💖💖💖💖💖🪄夏威夷薄餅$158薄餅超大塊😍入面材料有火腿,菠蘿,辣肉腸 材料好足量 芝士仲識拉絲😍熱辣辣😋pizza外皮香脆 內餡新鮮可口👀評分💖💖💖💖💖🪄炸魚薯條(+$10黑松露醬)$68估唔到呢個價錢 份量都幾多啵😍炸魚外皮薄身 魚肉超滑嫩 食落卜卜脆 薯條系我最愛既粗薯條 薯味濃 口感香脆~黑松露醬超香😆👀評分💖💖💖💖💖🪄飲品-Oreo曲奇奶
🎀旺角。高性價比聚會必選粉色西餐廳🌸🎀

🪄店名* #Amico1890
🔮地址* 旺角洗衣街24號地舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$412.5 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍽️食物質素🍽️

🪄夏威夷薄餅$158

🪄炸魚薯條(+$10黑松露醬)$68

👀評分💖💖💖💖💖
🪄飲品-Oreo曲奇奶昔沙冰&益力多梳打 $43 & $38
飲品大大杯 特飲沙冰偏甜 消暑一流 oreo好足😍 益力多梳打就偏淡味 比較岩我飲😉

🪄甜品-Lotus焦糖餅牛角窩夫配乳酪蛋糕$68
超驚喜 閨蜜提早order餐廳親自滑Melody落碟到 超靚啊 甜品亦到十分好味道 窩夫好脆身 香氣四溢 焦糖餅好脆身 超有口感~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 夏威夷薄餅
  • 炸魚薯條
2023-11-07 1819 瀏覽
突然發現洗衣街有間外面成間都係粉色的cafe,今次就同朋友嚟試下。入面裝修係簡約風,好多都係四人位,啱曬幾個朋友一齊嚟。而且店員服務態度好好,非常有耐性,值得一贊👍🏻✼••┈┈┈••食物••┈┈┈••✼ 🥐髒髒海鹽奶蓋可頌 $58🥐士多莓莓雪頂可頌 $68新出的甜品有驚喜(๑ºั╰╯ºั๑)✨️上檯係超ig-able呢~2款的奶蓋可頌都唔算太甜,切開入面鬆軟,入口淡淡的牛油香味,食完唔會好膩,平日少食甜品的我都自己一個人完食左一份(๑Ő௰Ő๑)🫶🏻個人比較鍾意海鹽奶蓋可頌喲!减肥都值得留quota吃₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡下次想同朋友下午茶時間再嚟吃甜品!☕️Tiramisu Latte☕️朱古力雪糕 x Mocha雖然叫做飲品但其實係飲品加甜品,兩個願望一次滿足,造型都好吸引,好睇好飲又好食😍🥗日本帶子刺身沙律  $58 #kurin沙律地圖🍱日式燒安格斯牛小排定食  $158 1set主菜+沙律+珍珠飯🍚有沙律就一定要試下,再加埋定食會包嘅沙律食咗勁多沙律(都係日式芝麻醬,减肥人士記得叫走醬啦)。牛小排唔會太韌,味道都幾好。另外珍珠飯有加肉鬆,米飯偏軟係珍珠米!🐟慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬

✼••┈┈┈••食物••┈┈┈••✼
🥐髒髒海鹽奶蓋可頌 $58
🥐士多莓莓雪頂可頌 $68

髒髒海鹽奶蓋可頌

士多莓莓雪頂可頌

新出的甜品有驚喜(๑ºั╰╯ºั๑)✨️
上檯係超ig-able呢~

tiramisu latte

主菜+沙律+珍珠飯🍚

🐟慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬  $228 1set
三文魚

主菜+甜品+餐湯/咖啡/茶

三文魚勁大份,根本係二人份量,非常抵食,另外有小小沙律菜、車厘茄、炒香嘅菇同薯條,鹽🧂同茄汁🥫係另上可按喜好點喲~

髒髒海鹽奶蓋可頌
士多莓莓雪頂可頌
tiramisu latte
朱古力雪糕Mocha
  • 朱古力雪糕mocha
3天前 0 瀏覽
Amico 1890粉色的cafe,入面裝修係少女簡約風,天花掛滿浪漫氣球燈,侍應服務態度好意大利風乾火腿沙律大大塊風乾意大利火腿有一種淡淡的奶的咸香味鹹度剛剛好加拿大豬鞍扒厚實加拿大豬鞍扒肉味香濃嫩滑柔軟多汁脂肪含量低特嫩嚼勁南瓜帶子刺身意大利飯配煙三文魚煙韌的煙三文魚擁有濃厚的煙燻香氣及豐富的魚脂香餘香久久不散帶子刺身鮮甜乳酪雪糕雪糕口感夠滑而且好重乳酪味酸甜平衡Amico 1890 (旺角)旺角洗衣街24號地舖
Amico 1890

乳酪雪糕
雪糕口感夠滑
而且好重乳酪味
酸甜平衡

Amico 1890 (旺角)
旺角洗衣街24號地舖
2024-04-05
5天前 0 瀏覽
可以畫碟畫到呢個水準嘅舖頭唔多,一諗起想俾個surprise朋友就諗到佢🤓 只要消費過$300就可以有呢個服務,真係好吸引🤓不過兩嗰大食嘅人嗌咗嗰二人餐$498同加咗炸魚薯條$68🍟 嗰餐包兩嗰前菜、兩個主食,主食可以揀意粉或者飯同牛扒或者羊架,仲有甜品🍧 前菜有凱撒沙律🥗 - 略為多醬,不過味道okay / 蟹蓋多士🍞 - 配搭幾好,唔會覺得漏牛扒🥩叫咗五成熟,不過覺得可以再生啲黑松露卡邦尼意粉- 反而呢個有啲驚喜,今日最出色反而係佢🤓炸魚薯條做得麻麻🤔整體嚟講,埋單要$809,俾現金再有2% discount,計哂整體用餐同服務,我覺得價錢都OKAY,只係自己食多咗個前菜同埋飲多咗杯啤酒$78,仲有餐加錢轉飲品都加咗$78

牛扒🥩叫咗五成熟,不過覺得可以再生啲

黑松露卡邦尼意粉- 反而呢個有啲驚喜,今日最出色反而係佢🤓

炸魚薯條做得麻麻🤔

2024-03-27 83 瀏覽
✨海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫🧇✨購自:Amico 1980(旺角)價錢:$58推薦度:7.5/10-牛角包窩夫食落微脆內軟 入面仲有煙韌麻糬 ‼️面頭嘅奶蓋鹹鹹甜甜 帶有微微奶香同芝士味🧀 口感順滑 同朱古力醬味道取得平衡😍 加入咗Oreo碎 同埋脆筒 口感豐富 整體鹹甜度取得平衡 唔會過於甜膩😋-餐廳提供畫盤服務 記住預先通知佢哋📢🤎✨雪糕熔岩吐司✨價錢:$68推薦度:8/10-吐司外層酥脆 帶有微微牛油香🧈面頭有一層奶蓋 食落有淡淡嘅奶香同綿花糖味 配上1球乳酪雪糕🍦 味道酸酸甜甜 質感帶有黏性🍦整體冰火交融嘅味道一流😍-🤎✨朱古力雪糕摩卡咖啡☕️✨價錢:$48推薦度:8/10-Mocha味道濃郁 特別驚喜嘅係雪糕用左朱古力Gelato😍 口感柔軟綿密😋而且朱古力味好濃郁🍫同咖啡嘅苦味取得平衡✅ 味道微甜 唔會苦澀 由於脂肪含量較低 所以溶化速度較慢 慢慢飲都冇問題🉑🤎✨黑森林髒髒雪沙🍨✨價錢:$48推薦度:8/10-黑森林髒髒雪沙口感好豐富 面頭嘅朱古力Gelato味道濃郁👅 加上脆筒 食落脆卜卜😋裏面加入咗Oreo同朱古力脆脆 口感更豐富 底層嘅雪沙入口即溶✅ Gelato溶化後令朱古力
✨海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫🧇✨
購自:Amico 1980(旺角)
推薦度:7.5/10
價錢:$48
✨黑森林髒髒雪沙🍨✨
價錢:$48
黑森林髒髒雪沙口感好豐富 面頭嘅朱古力
Gelato味道濃郁👅 加上脆筒 食落脆卜卜😋裏面加入咗Oreo同朱古力脆脆 口感更豐富 底層嘅雪沙入口即溶✅ Gelato溶化後令朱古力味更突出 飲落好似朱古力奶🍫🥛
整體甜品味道有驚喜 不過主菜同前菜就有待改善✅
✨美國安格斯肉眼🥩✨
價錢:$198
推薦度:7/10
肉眼叫咗5成熟 夠大塊仲好厚身 但煮得太熟🥲肉質偏乾身 不過食到中間就有粉嫩嘅肉質 口感嫩滑✅可能叫3成熟會好啲⁉️ 伴碟有沙律同薯條🍟 粗薯條口感外脆內軟👍🏻仲可以自行加少少鹽調味🫙沙律配上芝麻醬 口感爽脆✅
💚
✨日本帶子刺身沙律🥗✨
推薦度:7/10
沙律菜份量滿滿 而且好新鮮😋仲有蕃茄粒🍅 青瓜片🥒粟米粒🌽等 食落幾爽脆 淋上芝麻醬汁 食落更滋味 3小粒帶子微微煎過 唔算好嫩滑🥲味道較普通
💚
✨芝士焗西蘭花🥦✨
推薦度:7/10
拉絲芝士配上白汁 奶香味突出🥛味道香濃 略嫌西蘭花煮得過淋🥲唔太爽脆
✨未諗到🍹✨
價錢:$38
推薦度:7/10
呢款飲品係以蜜糖🍯檸檬🍋乳酸整成 味道清新 帶有酸味 略嫌整體甜度高咗少少🤏🏻
✨青檸梳打🍋‍🟩✨
雪糕熔岩吐司
海鹽奶蓋髒髒牛角窩夫
黑森林髒髒雪沙
2024-03-24 65 瀏覽
今日三八婦女節收工同幾個朋友約埋一齊食餐好嘅呢間朋友之前慶祝生日食過話好食想encore👍🏻我哋OpenRice 網上訂咗八點臨出發前有少少意外改遲30分鐘OpenRice訂枱改時間都好方便最後我只係比原先時間遲咗少少全場差唔多full晒冇人等枱應該剩係得我哋張留枱我哋心大心細諗咗好耐食二人餐再散嗌定係食四人餐好🤔因為我哋得三個女仔驚食唔晒但朋友之前食過話份量唔會太多所以最後我哋決定都係叫個四人餐西蘭花湯⭐️凱撒沙律一般嘢⭐️⭐️松葉蟹蓋多士⭐️⭐️⭐️⭐️千島海鮮薄餅好一般⭐️黑松露卡邦尼意大利粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個意粉真係冇得頂美國安格斯肉眼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我好少覺得牛扒好食加拿大豬鞍扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️比想像中好食呢個係book枱送嘅意大利甜品仲有跟餐嘅乳酪雪糕都好好味呢間又係要介紹啲朋友仔食嘅好嘢
今日三八婦女節

呢間又係要介紹啲朋友仔食嘅好嘢
  • 加拿大豬鞍扒
  • 美國安格斯肉眼
  • 卡邦尼意大利粉
今日情人節,我哋最後決定book 呢間我近年都耐唔耐會食嘅餐廳食飯嚟到都唔好煩,直接order 咗個情人節set,諗住開開心心食餐飯結果:餐湯:本身侍應係話龍餐湯,但出到嚟係蜆肉雜菜湯蟹肉意大利飯:無蟹味沙律:幾乎條條菜都黐滿咗意大利醋,濃味到食唔到煙三文魚他他:塊包唔夠脆口飲品:我哋嗌咗兩杯特調,結果都係唔係過濃就過淡以前嚟食覺得幾唔錯,但今日再嚟完全覺得搞唔掂,唔知係咪頂咗手最後嘅最後啦,咁餐廳食飯都真係唔會諗住要睇科幻片嘅,我真係理解唔到點解餐廳入邊嘅電視機一路播緊蟲族戰爭

結果:
餐湯:本身侍應係話龍餐湯,但出到嚟係蜆肉雜菜湯
蟹肉意大利飯:無蟹味
沙律:幾乎條條菜都黐滿咗意大利醋,濃味到食唔到
煙三文魚他他:塊包唔夠脆口
飲品:我哋嗌咗兩杯特調,結果都係唔係過濃就過淡

2024-02-14
情人節
2024-02-11 266 瀏覽
Amico 1890 (旺角)📍旺角洗衣街24號地舖🚶‍♀️旺角站E2出口步行約5分鐘😋推薦指數:3/5😋味道:3/5😋性價比:2/5~人均消費:$150👍🏻餐廳很適合拍照,喜歡打卡的朋友可以放心的去!上下兩層是不同的風格哦👎🏻餐點一般,如果想吃美食的朋友不是很建議~🔅食物:3/5可遇不可求 $38🌟🌟🌟🌟-有點像桃味汽水,還不錯,挺好喝的卡邦尼意大利粉 $78 🌟🌟🌟- 煙肉和菇蠻少的,芝士和奶油也不多,老實說有點乾-意粉偏硬,但個人喜歡吃硬的麵所以過關,不過這點蠻個人的南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $128 🌟🌟-南瓜飯沒什麼南瓜味-最有味道的是煙三文魚,但是菜的份量也不多-覺得這個飯的味道有一點點對不起這個價格🧎~🔅環境:5/5 🌟🌟🌟🌟🌟-店外和店裏都非常適合打卡,非常適合喜歡拍照的朋友-樓下是偏少女風的,粉色為主,上層是偏酒吧風,大家如果想要指定樓層可以先預約哦~🔅服務:5/5 🌟🌟🌟🌟🌟-店員都非常有禮貌,有問題時也會即時提供協助-跟朋友糾結了很久喝什麼,最後店員也耐心介紹與推薦💗
Amico 1890 (旺角)
📍旺角洗衣街24號地舖
🚶‍♀️旺角站E2出口步行約5分鐘
😋推薦指數:3/5
😋味道:3/5
😋性價比:2/5

人均消費:$150
👎🏻餐點一般,如果想吃美食的朋友不是很建議

🔅食物:3/5
可遇不可求 $38🌟🌟🌟🌟
-有點像桃味汽水,還不錯,挺好喝的

卡邦尼意大利粉 $78 🌟🌟🌟
- 煙肉和菇蠻少的,芝士和奶油也不多,老實說有點乾
-意粉偏硬,但個人喜歡吃硬的麵所以過關,不過這點蠻個人的

南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $128 🌟🌟
-南瓜飯沒什麼南瓜味
-最有味道的是煙三文魚,但是菜的份量也不多
-覺得這個飯的味道有一點點對不起這個價格🧎

🔅環境:5/5 🌟🌟🌟🌟🌟
-店外和店裏都非常適合打卡,非常適合喜歡拍照的朋友

🔅服務:5/5 🌟🌟🌟🌟🌟
-店員都非常有禮貌,有問題時也會即時提供協助
-跟朋友糾結了很久喝什麼,最後店員也耐心介紹與推薦💗
2024-01-29 289 瀏覽
咁啱我哋三個於Amico1890聚舊,好心動喺呢間有親切Feel嘅餐廳試新嘢。嘩,佢哋嘅龍蝦汁蟹肉意粉真係非一般,蟹肉滿滿當當,個汁香濃得嚟又唔膩,意粉嚼勁十足,真係靚仔到👌。再講吓佢哋嘅炸魚,外皮酥脆得嚟又唔淋,湊埋啲粗碌薯條同難以抗拒黑松露醬,食落去真係罪惡感爆棚😋。跟住嗰份安格斯牛扒,正宗牛味,質感過癮,即使我有個friend啲肉唔鐘意太紅,但都一致給到好評🔥。夏威夷pizza就更加符合我味蕾,餅底薄身脆口,啖啖肉感,啱晒鍾意食pizza但又怕肥嘅朋友。飲品部分真係選擇多多,個波多野冧酒嘅同時又夾雜清新菠蘿味,幾得意🍍。結束時佢哋仲送上畫工精美嘅生日驚喜,老實講,我心情好過生日仲開心。啲裝潢粉紅噴噴,攝得我成晚影相影到部電話都話唔掂。下次搞gathering,記得擺佢上list頭啲啦!

Amico1890是一家很有特色的餐廳,Amico意大利文🇮🇹的意思是「朋友」而Caca今天就是跟多年好友到來,座落於旺角洗衣街花園對面,🎀小神秘粉紅色門口,內裡是少女夢幻色彩Cafe式餐廳,🍸飲品充滿幽默玩味,例如「波多野阿姨」、「未諗到」、「一陣先」😂!🎬而二樓是另一種格調的工業風裝潢,有電影觀賞位置,可喝喝酒🍻、聊聊天,細味最Chill一刻。👧🏻Caca今次吃甚麼?~前菜~·意大利風乾火腿沙律($68) - 開胃沙律前菜。·水牛城雞翼($62) - 微微辣味雞翼最適合作為伴酒小吃。~主食~·雙鵝肝牛肉漢堡($188)- 很足料的厚厚牛漢堡扒與非常肥美鵝肝,口感豐富,又非常Juicy。·龍蝦汁蟹肉意粉($108) - 龍蝦汁滲滿每條意粉,毫不吝嗇嘅蟹肉份量,令每啖都有蟹肉鮮味。·美國安格斯肉牛扒10安士($248)-建議Medium最理想,肉質嫩而不韌,與芥末醬及海鹽伴食更滋味。~甜品~·雪糕朱古力咖啡($?)- 💢必點每天限定飲品,十分香濃,十分打卡📸!·提拉米蘇牛角窩夫($68) - 近年大熱牛角包窩夫跟Tiramisu帶咖啡酒香味道是絕配。·芒果芝士蛋糕 ($58) -清新芒
Amico1890是一家很有特色的餐廳,
Amico意大利文🇮🇹的意思是「朋友」
而Caca今天就是跟多年好友到來,
座落於旺角洗衣街花園對面,
🎀小神秘粉紅色門口,
內裡是少女夢幻色彩Cafe式餐廳,
🎬而二樓是另一種格調的工業風裝潢,
有電影觀賞位置,可喝喝酒🍻、聊聊天,
細味最Chill一刻。

👧🏻Caca今次吃甚麼?
~前菜~
·意大利風乾火腿沙律($68) - 開胃沙律前菜。

~主食~

甜品
·芒果芝士蛋糕 ($58) -清新芒果大大減低咗食香濃cheese cake 的罪惡感。

~飲品~
·波多野阿姨($38)- 其實是一杯酸酸甜甜的菠蘿汁🍍!
·Tiramisu Latte ($48)- 非常欣賞Lady finger沉浸於Latte中軟化而吸收滿咖啡的味道。
·Dirty ($38)- 賣相與味道都同樣高質!

🍽️每個菜式都好有誠意,擺盤用心,尤其甜品與飲品都是又美味又好適合拍美照!
2024-01-25
  • Tiramisu  latte
2024-01-23 238 瀏覽
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢🥞美食體驗🧇:旺角的終極美食之選。呢間餐廳我係光顧過好幾次,真係食到有心得。首先,佢係一間雙層餐廳黎。一樓係粉色主題、二樓係露營主題。二樓唔係日日都開,第一次我去果時就剛好係無開到,敗興而歸。尤其你係打算過黎打咭既話,只用一樓係絕對絕對失望,佢地的燈光用左「顯色指數」好低既燈,如果唔自備燈光,就會發現返到屋企完全無法調色,色彩會出哂斷層。所以,你必須去二樓食野。又因為你要去二樓,你要打電話去BOOD枱。要早一日打去BOOK。要講明我要「用露營枱」,佢地要早少少開張枱比你用。唔可以walk in要求佢地開枱的。要留意,星期五、六,有可能不接受「露營枱」BOOKING。因為多客。佢地可能就唔開露營個位,做多張普通枱出黎。不過都唔重要,重要既你,你如果早一日打電話book位,你就要求對方「畫碟」,有人生日你就send張圖比佢地叫佢地畫,好似30幾蚊一隻好抵玩。佢地畫係要時間的,一定一定要早一日就講好要畫乜公仔寫乜字。兩樣都做齊,你就會有好完美的美食體驗。呢度的野食係好味的。加埋二樓有露營燈露營枱,係點影都靚。你打電話叫佢地開個二樓比你用,差不多等於你包起左個二樓黎玩。用
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢
首先,佢係一間雙層餐廳黎。一樓係粉色主題、二樓係露營主題。

用咁低既價錢,係旺角包半個場黎食野影相,成件事係痴左線咁抵。未試過既絕對絕對要黎試

📸打咭體驗📸:無野補充。自備燈光最重要。
  • 畫碟。其他隨心叫就得,呢度無野係我覺得伏
2024-01-16 228 瀏覽
旺角呢間粉紅色打卡西餐廳一直想試好耐 咁啱去開旺角諗唔到食咩 就諗起呢間粉紅色打卡西餐廳 試下佢好唔好食 平日晏晝四點到餐廳 冇乜人 得一兩枱 餐廳環境幾靚 岩晒打卡 但感覺都比較舊 餐牌都幾多選擇 前菜 小食 意粉 意大利飯 漢堡包 甜品 飲品 仲有午市套餐我地叫左卡邦尼意大利粉 份量唔算多 岩岩好夠一個人食 比較多汁 好濃郁 食落好creamy 另外仲叫左個美國安格斯肉眼 揀左五成熟 賣相好靚 肉眼扒好大塊好厚身 食落好淋好有肉汁 仲有好少見既海鹽 底部仲有粗薯條同埋新鮮沙律菜 幾好味小食叫咗個鵝肝多士 佢塊多士就真係好大塊 食落唔夠脆 塊鵝肝就好薄好細塊 普普通通整體嚟講 食物唔錯 幾好味 環境啱晒打卡 值得一試

整體嚟講 食物唔錯 幾好味 環境啱晒打卡 值得一試
鵝肝多士
鵝肝多士
卡邦尼意大利粉
卡邦尼意大利粉
2024-01-05 196 瀏覽
啲甜品、飲品、環境非常ig able而且價錢非常合理☺️都無趕我 限我同朋友坐幾耐當日waitress都好友善 而且預先openrice 訂座仲送左甜品 好抵🤌🏻食物就一般,唔會話難食但都唔會話好好食。睇你要咩,我覺得約幾個女仔坐下 食下 傾計 影相係合適,但如果你係最focus食物味道 呢間未必最fit你。整體性價比高 算可以回頭 尤其生日,我見甜品可以畫碟 影相又靚~食物調味就整體偏淡。Mocha cake 送嘅 少淡 唔太甜 okTiramisu latte 好好睇 tiramisu味唔重 餅乾浸落去唔好食,建議直接食 好味好多Yogurt 雪糕 跟餐甜品 質感有驚喜 好拉絲?幾得意南瓜煙三文魚帶子意大利飯 偏淡 帶子唔算juicy 算ok啦以下圖片係無filter無調色無花好多時間影
Mocha cake 送嘅 少淡 唔太甜 ok
Yogurt 雪糕 跟餐甜品 質感有驚喜 好拉絲?幾得意
以下圖片係無filter無調色無花好多時間影
Tiramisu  latte
2023-12-30
2024-01-03 178 瀏覽
@amico1890 known as “friend” in Italian 💓 serves a range of appetizers for sharing 💫 pasta, pizza, and main dishes 🍝 specialty coffee and drinks 🍹 exquisite cakes and croffles 🍰 great place to gather with friends ☕️@amico1890 義大利文意思係「朋友」 💓 提供一系列前菜分享 💫 意粉、披薩和主菜🍝 特色咖啡同飲品🍹 精緻蛋糕可頌 🍰 啱晒同朋友嘆杯咖啡甜品聚餐 ☕️🍞 鵝肝多士 HKD$68foie gras toast 鵝肝煎香 醇厚甘香 多士酥脆鬆軟 陣陣蒜味🍕 千島海鮮薄餅 HKD$128thousand island seafood餅底香脆 底層蕃茄醬 再一層千島醬滿滿芝士 海鮮足料🥩 燒安格斯牛扒定食 午餐 HKD$108angus beef set三塊牛扒帶骨 飯上面仲有肉鬆紫菜 配沙律🥐 髒髒海鹽奶蓋可頌 HKD$58dirty chocolate sea

🍞 鵝肝多士 HKD$68

angus beef set
三塊牛扒帶骨
飯上面仲有肉鬆紫菜 配沙律

🥐 髒髒海鹽奶蓋可頌 HKD$58
dirty chocolate sea salt cheese milk foam roll croffle
外層酥脆 裏面鬆軟 造型可愛
底層朱古力雪糕 上層鋪了海鹽奶蓋 鹹鹹甜甜

🍰 士多啤梨蛋糕 HKD$38
sweet japanese strawberry cake
奶油輕盈幼滑 海綿蛋糕蓬鬆濕潤
中間仲有士多啤梨粒粒 微酸香甜

☕️ 提拉米蘇拿鐵 tiramisu latte HKD$48
咖啡香醇 賣相精緻

🍑 可遇不可求 午餐+$25 (原價 $38)
蜜桃 石榴 青檸 薑汁汽水 清新香甜

⭐️凡惠顧$300送意大利甜品及免費畫圖

📍旺角洗衣街24號地舖 🇭🇰
  • Tiramisu latte
  • 士多啤梨蛋糕
粉紅色為主既cafe ,連店面係全粉紅色,入面仲有好多特色位,啱晒打卡。餐廳仲提供甜品畫碟服務,預早同餐廳講定要咩圖案同文字就可以🥰好啱慶祝生日戓紀念日都得😆🌟鵝肝多士 $68好大件鵝肝多士,鵝肝軟嫩,多士係脆法包🌟蒜香辣肉腸意大利粉 $78蒜味較重,意粉份量多,表面有幾塊辣肉腸二人套餐 $498頭盤🌟凱撒沙律沙律醬可以分上👍🏻有啲煙肉同芝士醉🌟松葉蟹蓋多士可以將蟹膏放上多士食,味道咸香主食🌟黑松露卡邦尼意大利粉黑松露味重,醬汁濃厚,煙肉同雜菌都幾多🌟美國安格斯肉眼叫咗五成熟,肉眼好大塊,有薯條同沙律,肉眼肉質好軟腍唔會靭,幾好食甜品🌟意大利凍餅配乳酪雪糕🌟飲品或餐湯套餐仲有跟甜品及飲品🌟士多啤梨蛋糕 $68 甜品畫碟要咗個士多啤梨蛋糕,外圍同中間都有士多啤梨,中間個層係忌廉芝士,本身以為會偏膩,但意外地好好食,🌟 Lotus焦糖餅牛角窩夫配乳酪雪糕 $68牛角窩夫應該係即整,黎到仲暖暖地,牛角窩夫濃牛油香鬆脆,乳酪雪糕唔會好甜

🌟鵝肝多士 $68
好大件鵝肝多士,鵝肝軟嫩,多士係脆法包

🌟蒜香辣肉腸意大利粉 $78
蒜味較重,意粉份量多,表面有幾塊辣肉腸

二人套餐 $498
頭盤
🌟凱撒沙律
沙律醬可以分上👍🏻有啲煙肉同芝士醉

🌟松葉蟹蓋多士
可以將蟹膏放上多士食,味道咸香

主食
🌟黑松露卡邦尼意大利粉
黑松露味重,醬汁濃厚,煙肉同雜菌都幾多

🌟美國安格斯肉眼

甜品