2022-06-30
環境食物都好滿意-Grand Hyatt 港灣壹號上篇介紹左Grand Hyatt staycation, 晚餐小仙子同小🐷選左食中菜,呢間之前都好想試架啦🤩今次安排到7樓window seat, 可惜可能因為冷熱溫差問題,窗口佈滿水點🥲望出海景唔清楚,呢方面要請教專業人士😅環境優雅,連餐具都好精緻,睇得出配搭者既心思😌Staycation已有特定既set:麻醬茄子: 先黎開胃小食,餐具都配搭得好靚😍椒鹽法國鵪鶉腿: 鵪鶉腿炸左表面香脆,入面仲好juicy架😚加埋椒鹽好惹味千層酥鵝: 表面唔太脆,因為已淋上醬汁,正常味度唔太突出牛肝菌竹笙瑤柱燉豬展: 好足料,湯底香濃夠甜,感覺好滋潤😙豉汁崧子百合彩椒炒蝦球: 蝦球炒得啱啱好,夠彈牙😚味道比較濃鮮花椒羊肚耳滑雞煲: 有陣麻香味,唔算太辣😜飄香荷葉飯: 食到呢度菜已經好飽😂細細籠好得意,試左啖好香荷葉味生磨杏仁茶芝麻湯圓: 杏仁茶好香滑,唔太甜,湯圓好煙韌🤤食到飽飽都要清哂佢🤣Overall好滿意,環境好舒服😛好啱慶祝🥳係玻璃白雪雪睇唔到海景🥲
麻醬茄子: 先黎開胃小食,餐具都配搭得好靚😍
千層酥鵝: 表面唔太脆,因為已淋上醬汁,正常味度唔太突出
牛肝菌竹笙瑤柱燉豬展: 好足料,湯底香濃夠甜,感覺好滋潤😙
鮮花椒羊肚耳滑雞煲: 有陣麻香味,唔算太辣😜