2025-04-11
OMAROO GRILL係今年年頭開張~🍽️ 樓上嘅酒吧呢排先裝修好,勁新淨!✨ 中環夜景真係靚到癲啊🌃,天氣好仲可以開窗,好似坐喺戶外咁,夠晒chill~💨 霓虹燈閃閃吓,高樓大廈勁有氣勢,氣氛一流,夜晚嚟呢度真係perfect!😍 服務超nice㗎~侍應都係講英文,仲會同你吹下水,有種賓至如歸的感覺🏠💖 食物質素仲要超高,真心推介!👍🔥—————————————————🍞【Complimentary Bread】 外脆內軟,蘸牛油食已經好正! 🦞【Chili Slipper Lobster $268】 🔥微辣小龍蝦肉超彈牙! 蕃茄醬帶少許香草味,同酸種包超夾~ 🌟用包點埋龍蝦汁食,正到喊! 🦀【Jumbo Lump Crab Cake $208】 "Less is more" 嘅示範作! 蟹肉多到瀉出嚟🫢 配青口蛋黃醬同酸瓜,清新得嚟唔會蓋過蟹鮮~ 🇺🇸【USDA Prime Sirloin 340g $680】肉味濃到似舌尖打交!🔥🥩【Rib Eye 340g $550】 油脂分佈靚到發光✨ 配齊4款秘製醬汁:▪️ France sauce - 溫柔系奶油香
—————————————————
🍞【Complimentary Bread】
外脆內軟,蘸牛油食已經好正!
🦞【Chili Slipper Lobster $268】
🔥微辣小龍蝦肉超彈牙!
蕃茄醬帶少許香草味,同酸種包超夾~
🌟用包點埋龍蝦汁食,正到喊!
🦀【Jumbo Lump Crab Cake $208】
"Less is more" 嘅示範作!
肉味濃到似舌尖打交!🔥
🥩【Rib Eye 340g $550】
油脂分佈靚到發光✨
配齊4款秘製醬汁:
▪️ France sauce - 溫柔系奶油香
▪️ Pepper corn - 微辣黑椒後勁
▪️ Whole grain - 員工最愛嘅酸甜派
▪️ English mustard - wasabi級攻鼻感
建議食法:先試原味,再逐款醬玩味覺PK!
☁️【Mango and Passion Fruit Soufflé $180】
‼️人生食過最完美梳乎厘‼️
芒果熱情果味爆濃,入口即化好似食緊雲咁~ (要預25分鐘製作)
🍹【OMAROO SPECIAL - Earl Grey Collins $148】
伯爵茶香Gin酒+西柚汁,清新到似畀微風吹過~
🍸【ZERO Spumori $138】
無酒精但超有層次!意大利風味+通寧水,解膩一流~